Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    35

    MVF Intel Management Engine?

    Hi I had a question on the ME download.

    I noticed all the drivers on the Asus site are very old so I've been getting the latest.

    I have a question though is version 8 the one I have to use for Maximus V Formula?

    I'm using Win 8.1 and a Intel Ivy CPU. Will this latest version 9 be okay to use?

    https://downloadcenter.intel.com/Det...el+ME&lang=eng

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Anyone know? Wanting to reformat my computer tonight so would be appreciated!

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    35

    No one?

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array czeslaw's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    164

    I have something like "Intel(R) Management Engine Interface driver has failed to perform handshake with the Firmware." when trying to install firmware 8.1.5 + 9.5.14.1724 drivers...
    M7H / Matrix 7970 P (flashed to R9 280x Matrix P) + 2 x DELL U2713HM / i7 4790k + h100i push&pull / 3 x Kingston 3k SSD 120GB / 1 x Corsair ForceGT 120GB / TridentX 2400 2x8gb / Corsair Graphite 600t case + AX1200i + NZXT IU01 + Bitfenix USB3.0 internal adapter

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array Preacher's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    17
    Posts
    107

    As far as I can tell mate, the 9 drivers are for Z87 boards and the 8 drivers are for the Z77 boards, I have the MVF and Win 8 so I just used the drivers that windows update provided, the 8.1.0.1263 drivers.

    The 9.0.5.1367 are for these boards and you can see they all have 87 in them,
    Intel® Desktop Board DH87MC
    Intel® Desktop Board DH87RL
    Intel® Desktop Board DZ87KLT-75K

    So I wouldn't use the 9.0.5.1367 drivers.
    Last edited by Preacher; 09-23-2013 at 09:45 PM.
    Intel i7 3770K@ 4.5GHz,
    Silverstone Heligon HE01
    ASUS Maximus V Formula, 1803 BIOS
    16GB Corsair Vengeance 1600 @ 1866MHz, 9-10-9-27
    MSI GTX 970
    Samsung 250GB SSD
    Seagate 500GB 7200 RPM HDD
    Antec Earthwatts 650 PSU
    NZXT Phantom 630
    Win 8 Pro x64

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array czeslaw's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    164

    Either way 9.0.0 seems to be working with my firmware...
    M7H / Matrix 7970 P (flashed to R9 280x Matrix P) + 2 x DELL U2713HM / i7 4790k + h100i push&pull / 3 x Kingston 3k SSD 120GB / 1 x Corsair ForceGT 120GB / TridentX 2400 2x8gb / Corsair Graphite 600t case + AX1200i + NZXT IU01 + Bitfenix USB3.0 internal adapter

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Okay thanks all!

    But I can use the latest INF on the Intel site correct? Instead of the ones on the Asus site.

    https://downloadcenter.intel.com/Det...&DwnldID=20775

    This one

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    35
    Posts
    344

    I used the latest inf without issue

  9. #9
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Yes you can, but for most folks there is no need to ever install MEI.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Yes you can, but for most folks there is no need to ever install MEI.
    The issue is if I don't I get an exclamation mark in the devices panel.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •