Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    33

    AMD FX 9590 8-core

    Hi, need help please, just fitted a AMD FX 9590 8-core to my new Asus Crosshair V Formula-Z Motherboard seems to run okay but getting random freezes mainly in internet explorer and the loading of games
    Any help would be appreciated
    thanks

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    30
    Posts
    142

    check temps through hwmonitor and report back the vrm temps.
    M7H (2012) | i7-4790K @ 4.7ghz @ 1.275v | cache @ 4.4ghz @ 1.275v |16gb (2x8) Xtreem @ DDR3-2666 (11-13-13-35-1T) | GTX 770 | AX860 PSU

    CVF-Z (2002) | FX-8350 @ 4.6ghz @ 1.4875v | cpu/nb @ 2600 @ 1.275v | ht @ 2600 | 8gb (2x4) Redlines (996997) @ DDR3-2133 (9-11-10-28-1T) | GTX570 | 850Z PSU

  3. #3
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,254

    Welcome to the ROG forums, Boottroop.

    Please list your complete system specs as detailed as possible so that we can help you better.

  4. #4
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    Quote Originally Posted by csimon View Post
    check temps through hwmonitor and report back the vrm temps.
    o.O i've never seen VRM temps in HWMonitor

  5. #5
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    OP please have a look at the OS event viewer to find out what is causing the problems.

    What have you set your memory speed as, and which cooler are you using.


    Please do post full hardware list when posting a problem folks it makes problem solving so much quicker.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Here is my build:

    Windows 8 Pro

    CROSSHAIR V FROMULA-Z
    AMD FX 9590
    Corsair CMP16GX3M4X1866C9 16GB
    ASUS HD7970-DC2T-3GD5
    Power Corsair CS 800
    Corsair H100 cooler
    Corsair GT SSD 240GB
    Last edited by Boottroop; 10-02-2013 at 04:19 PM.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot (4).jpg 
Views:	52 
Size:	105.9 KB 
ID:	27094

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    30
    Posts
    142

    Quote Originally Posted by Myk SilentShadow View Post
    o.O i've never seen VRM temps in HWMonitor
    Sorry, I meant package temp. And those temps seem typical for that CPU.
    Perhaps it's a memory setting issue.
    Last edited by csimon; 10-02-2013 at 05:55 PM.
    M7H (2012) | i7-4790K @ 4.7ghz @ 1.275v | cache @ 4.4ghz @ 1.275v |16gb (2x8) Xtreem @ DDR3-2666 (11-13-13-35-1T) | GTX 770 | AX860 PSU

    CVF-Z (2002) | FX-8350 @ 4.6ghz @ 1.4875v | cpu/nb @ 2600 @ 1.275v | ht @ 2600 | 8gb (2x4) Redlines (996997) @ DDR3-2133 (9-11-10-28-1T) | GTX570 | 850Z PSU

  9. #9
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    I would strongly suggest you borrow a different PSU, I am particularly worried about the 12v rail.

    What did the event viewer suggest the issues were caused by?
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    I would strongly suggest you borrow a different PSU, I am particularly worried about the 12v rail.

    What did the event viewer suggest the issues were caused by?
    The PSU is the only part I have not swapped over looking for the problem but had no problems with it with the FX 8120 fitted. I'm new to the system build, what should I be looking for in the event viewer

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •