Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 37
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    20
    Posts
    32

    Question [W.T.Ask] R4G & i7-4820K Compatibility

    Hello guys,
    I have a question here, hope you guys can help me to answer this.

    1. Is it the i7-4820K compatible with R4G?
    2. Is it the bios need to be updated first to run the proc with this board?, because there has no view at the monitor while all has been setup and run.

    Im going with that both question first.
    If anybody know what is going on, hope you can help me here.

    Thanks in advanced!

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Yes it is compatible.

    And yes you need to update your bios to the latest version.

    Use the USB flashback method. There is a guide in my sig.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    20
    Posts
    32

    thanks for your reply.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    20
    Posts
    32

    Bro, after i flash use .ROM to .CAP converter..then i need to flash to latest .CAP ?

  5. #5
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Once you have flashed using the USB flash method there is nothing more to flash you will be at the latest bios.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  6. #6
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Quote Originally Posted by Br41nH34d View Post
    Bro, after i flash use .ROM to .CAP converter..then i need to flash to latest .CAP ?
    Depending on your shipping BIOS, you might or might not need to run the converter.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    20
    Posts
    32

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Once you have flashed using the USB flash method there is nothing more to flash you will be at the latest bios.

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Depending on your shipping BIOS, you might or might not need to run the converter.

    I've check at the board, the REV is 1005, so its seem i need to use a converter.

    Situation 1: I already flash using the converter, and the flash working.
    Situation 2: I try to update the bios by usb flash to the latest .CAP but after the LED ROG COnnect button blink for 5 times, nothing happen.

    For both situation, I try to start up the system. Just when the system to boot for a second, its go down back for a 2-3 seconds then it try to boot again then down again,like not enough power.

    the spec is like below:
    mobo - R4G
    proc - i7-4820k
    cooler - H100i
    RAM - dominator 8Gb
    PSU - Corsair GS700
    GC - HD7850
    Last edited by Br41nH34d; 10-11-2013 at 05:52 PM.

  8. #8
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Quote Originally Posted by Br41nH34d View Post
    I've check at the board, the REV is 1005, so its seem i need to use a converter.
    Unfortunately, you need a SB-E CPU to complete the ROM to CAP conversion because part of the process involves you posting to finish the BIOS update. Return your motherboard to the shop that you bought it from and have them update the BIOS for you. It's either that or borrow a SB-E CPU from a friend.

  9. #9
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    60
    Posts
    655

    Someone at ASUS needs to figure out a solution to this.
    This is totally unacceptable that new users are buying boards and are unable to use them because ASUS has not put out a BIOS converter that supports the latest CPUs.

    HiVizMan, Raja, Shamino? This is a very serious issue.
    MB: ASUS Rampage IV Black Edition
    CPU: Intel Xeon E5-2697 v2 (Cooled by Corsair H100i w/ Noctua NF-F12 fans)
    RAM: 64GB G.SKILL RipjawsZ 1600 (10-10-10-30)
    GPU: EVGA GeForce GTX Titan X Hybrid
    TV Tuners: 2 * Hauppauge HVR-1800
    Case: CoolerMaster Cosmos 2


  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    20
    Posts
    32

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Unfortunately, you need a SB-E CPU to complete the ROM to CAP conversion because part of the process involves you posting to finish the BIOS update. Return your motherboard to the shop that you bought it from and have them update the BIOS for you. It's either that or borrow a SB-E CPU from a friend.
    Quote Originally Posted by Necrosan View Post
    Someone at ASUS needs to figure out a solution to this.
    This is totally unacceptable that new users are buying boards and are unable to use them because ASUS has not put out a BIOS converter that supports the latest CPUs.

    HiVizMan, Raja, Shamino? This is a very serious issue.
    Thanks for your suggestion and reply, yes i think need to go back to the shop and asking them about this issue. Hope they can solve it.
    Unlucky, no one of my friend using SB-E CPU.
    I try to update to the 2nd latest .CAP bios version, also nothing happen. So can concluded that it cannot read the .CAP file.
    But when run R4G.ROM, flash working. Maybe like Chino said, the flash not finish properly.
    So i need to refer to the shop first then update this issue later.
    thanks guys.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •