Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ZeroFatal1ty
    Guest

    CAN'T INSTALL AI SUITE II PLEASE HELP!!

    I've just reinstalled windows 7 ultimate on my crosshair v formula and can't install AI Suite II. I've tried flashing bios to most recent 0506. I've reset bios defaults. I downloaded and extracted the setup and tried both AsusSetup.exe and Setup.exe. They both fail after the third Security - Open File Dialogue. And i get this:

    - System

    - Provider

    [ Name] Application Error

    - EventID 1000

    [ Qualifiers] 0

    Level 2

    Task 100

    Keywords 0x80000000000000

    - TimeCreated

    [ SystemTime] 2011-09-06T18:17:38.000000000Z

    EventRecordID 292

    Channel Application

    Computer AsusCrosshairV

    Security


    - EventData

    setup.exe_ASUS AI Suite II
    1.1.7.3
    4db112ac
    KERNELBASE.dll
    6.1.7600.16385
    4a5bdbdf
    0eedfade
    0000b727
    8bc
    01cc6cc13d5f166d
    C:\Users\ZeroFatal1ty\Downloads\AISuite_II_V10130-C5F_XpVistaWin7\AISuite_II_V10130-C5F_XpVistaWin7\setup.exe
    C:\Windows\syswow64\KERNELBASE.dll
    8021b202-d8b4-11e0-9354-f46d0454f5b8

  2. #2
    iron man Array kkn's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    243
    Posts
    6,129

    right clicked and run it as administrator?? ( guess you have done it, but gona give it a shot enny way )

  3. #3
    ZeroFatal1ty
    Guest
    yeah... tried that. thanks anyway

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    11
    Posts
    24


    Mobo: ASUS Crosshair V Formula
    CPU: AMD Phenom II X4 955BE
    CPU Cooler: Scythe MUGEN-2 Rev.B
    GPU: MSI R7850 Power Edition 2GB
    Memory: Corsair XMS3 cmx8gx3m2a2000c9
    HDD: Samsung SSD 830 series 120GB
    HDD2: WDC WD10EZRX-00A8LB0
    PSU: Saphire Pure PSU 625W
    OS:Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
    Case: Antec Three Hundred
    BIOS ver: 1605

  5. #5
    untouched Array Praz's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    137
    Posts
    4,037

    Try the version in post #4 linked below

    http://www.asusrog.com/forums/showth...ll=1#post23088

  6. #6
    ZeroFatal1ty
    Guest
    Quote Originally Posted by allavett View Post
    Thank you so much. Tried for hours to figure this out. Also to anyone else having this problem... make sure to run both patcher.exe and setup.exe as administrator. Thanks again!

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    11
    Posts
    24

    Know the feeling

    Mobo: ASUS Crosshair V Formula
    CPU: AMD Phenom II X4 955BE
    CPU Cooler: Scythe MUGEN-2 Rev.B
    GPU: MSI R7850 Power Edition 2GB
    Memory: Corsair XMS3 cmx8gx3m2a2000c9
    HDD: Samsung SSD 830 series 120GB
    HDD2: WDC WD10EZRX-00A8LB0
    PSU: Saphire Pure PSU 625W
    OS:Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
    Case: Antec Three Hundred
    BIOS ver: 1605

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Do not need the patch

    1- Download the latest version of Asus Ai suite II pack
    2- Unzip the pack.
    3- open the "USB 3.0 Boost" folder and then "DrvResource" folder.
    4- go to the "AXSP" folder.
    5- right click on "axIns.exe" file and click "run as administrator"
    6- choose OK or accept all the process.
    7- reboot your system
    8- Now, install your Asus Ai suite II by runing the "setup.exe" file in your Asus Ai suite II root folder"
    9- If during the installation process, windows asks you to accept the runing process one by one, you accept all of them.
    10- if during the installation process windows asks you to reboot your system, do not accept it until the installation process becoms complete.
    11- Now restart your computer.
    12- Asus Ai suite II is ready to be used.
    Last edited by vt.tech; 04-15-2012 at 08:38 PM.

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    24

    wamsg way,

    Quote Originally Posted by vt.tech View Post
    Do not need the patch

    1- Download the latest version of Asus Ai suite II pack
    2- Unzip the pack.
    3- open the "USB 3.0 Boost" folder and then "DrvResource" folder.
    4- go to the "AXSP" folder.
    5- right click on "axIns.exe" file and click "run as administrator"
    6- choose OK or accept all the process.
    7- reboot your system
    8- Now, install your Asus Ai suite II by runing the "setup.exe" file in your Asus Ai suite II root folder"
    9- If during the installation process, windows asks you to accept the runing process one by one, you accept all of them.
    10- if during the installation process windows asks you to reboot your system, do not accept it until the installation process becoms complete.
    11- Now restart your computer.
    12- Asus Ai suite II is ready to be used.

    If you just go to regedit, and delete the ref entrys for asus, it will also install as well. You have to look both under syswow64 and well as reg tree to find them all.
    I guess I did it the hard way..

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by ravfour22 View Post
    If you just go to regedit, and delete the ref entrys for asus, it will also install as well. You have to look both under syswow64 and well as reg tree to find them all.
    I guess I did it the hard way..
    I know this is old, but thank you "ravfour22" this is the only thing that helped!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. AI Suite II Video
    By Mason@ASUS in forum Other Series Motherboards
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2013, 09:08 AM
  2. CH V Formula, not able to install Asus AI Suite II
    By mav2000 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 10
    Last Post: 07-20-2011, 06:20 AM
  3. ASUS AI Suite II
    By davidproby in forum Other Series Motherboards
    Replies: 3
    Last Post: 07-17-2011, 04:07 PM
  4. What s the difference between ASUS AI Suite and ASUS AI Suite 2
    By dctokyo in forum Other Series Motherboards
    Replies: 8
    Last Post: 05-22-2011, 11:37 PM
  5. AI Suite II
    By knight1fox3 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 1
    Last Post: 03-23-2011, 07:43 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •