Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ROG Enthusiast Array Jrod0247 PC Specs
    Jrod0247 PC Specs
    MotherboardMAXIMUS FORMULA XI
    ProcessorINTEL CORE i9-9900K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ Royal Series 32GB
    Graphics Card #1MATRIX-RTX 2080TI-PLATINUM
    Sound CardOnboard Asus Supreme FX
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus NVMe
    Storage #2Samsung SSD and NVMe
    CPU CoolerROG Ryujin 240 AIO
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200W
    Keyboard Razer Chroma Blackwidow
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset Corsair Gaming VOID PRO RGB
    Mouse Pad None
    Headset/Speakers Samsung 2.1 surround sound
    OS Windows 10 Home

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Battlefield 4 Blue Screen Crash

    Is anyone else experiencing the BSOD during battlefield 4? seems like every time I play it crashes and goes to the blue screen. All my hardware is up to date and drivers as well. on the blue screen it states: Detected uncorrectable error hardware... Can anyone help with this issue. seems like it is only with this game it happens on. it hasn't happened on Battlefield 3.

    Please help! my rig is a new build to play this game on so i'm a little disappointed.

    My rig:

    ASUS Maximus VI Formula
    G.Skill Trident X Series 16GB
    ASUS GeForce GTX 780Ti 3GB
    Intel Core i7-4770k 3.5GHz

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,355

    Hi Jrod, That kind of error message is usually due to one of your components over heating and is shutting down to prevent damage. Are you overclocking any of your hardware?

  3. #3
    ROG Enthusiast Array Jrod0247 PC Specs
    Jrod0247 PC Specs
    MotherboardMAXIMUS FORMULA XI
    ProcessorINTEL CORE i9-9900K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ Royal Series 32GB
    Graphics Card #1MATRIX-RTX 2080TI-PLATINUM
    Sound CardOnboard Asus Supreme FX
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus NVMe
    Storage #2Samsung SSD and NVMe
    CPU CoolerROG Ryujin 240 AIO
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200W
    Keyboard Razer Chroma Blackwidow
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset Corsair Gaming VOID PRO RGB
    Mouse Pad None
    Headset/Speakers Samsung 2.1 surround sound
    OS Windows 10 Home

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Nate152 I didn't over clock anything....I did however choose the XMP profile for my memory sticks and set it to 2400 MHz ... do you think this is the problem? My CPU is water cooled

  4. #4
    ROG Enthusiast Array Jrod0247 PC Specs
    Jrod0247 PC Specs
    MotherboardMAXIMUS FORMULA XI
    ProcessorINTEL CORE i9-9900K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ Royal Series 32GB
    Graphics Card #1MATRIX-RTX 2080TI-PLATINUM
    Sound CardOnboard Asus Supreme FX
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus NVMe
    Storage #2Samsung SSD and NVMe
    CPU CoolerROG Ryujin 240 AIO
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200W
    Keyboard Razer Chroma Blackwidow
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset Corsair Gaming VOID PRO RGB
    Mouse Pad None
    Headset/Speakers Samsung 2.1 surround sound
    OS Windows 10 Home

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Nate152 I didn't over clock anything....I did however choose the XMP profile for my memory sticks and set it to 2400 MHz ... do you think this is the problem? My CPU is water cooled and I haven't over clocked it

  5. #5
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,355

    To be honest I find better stability when I set up everything manually. Try setting up your RAM manually it is easy to do. Set the frequency to 2400 MHz., your first four timings in the DRAM timing control and set the voltage which is 1.65v. I'm not sure if this is what is causing your bluescreen but you can try it. Do you have a cpu temperature monitoring program? Also, I would download precision x and either set a fan curve or crank the fan on your gtx 780ti as high as it will go when playing battlefield 4. Try this and play battlefield 4 and see if you still get the blue screen.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array Jrod0247 PC Specs
    Jrod0247 PC Specs
    MotherboardMAXIMUS FORMULA XI
    ProcessorINTEL CORE i9-9900K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ Royal Series 32GB
    Graphics Card #1MATRIX-RTX 2080TI-PLATINUM
    Sound CardOnboard Asus Supreme FX
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus NVMe
    Storage #2Samsung SSD and NVMe
    CPU CoolerROG Ryujin 240 AIO
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200W
    Keyboard Razer Chroma Blackwidow
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset Corsair Gaming VOID PRO RGB
    Mouse Pad None
    Headset/Speakers Samsung 2.1 surround sound
    OS Windows 10 Home

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Well I went into the BIOS and set everything back to optimized settings. I will try what you suggested and play the game. I will keep you posted. I will also look at the precision x program you mentioned. I have the Kraken X60 and it doesn't tell me the CPU temp just the liquid temp. Not sure where NZXT failed at. Also it did happen on Battlefield 3 as well, but it didn't go bluescreen it just froze, black screen and rebooted. I am disappointed that I spent all this money for this rig and it won't run BF 3 or 4. My old rig, had no issues with it other than the graphic card.

    Old rig:

    Gigabyte MOBO
    AMD 6100 FX 6-core processor 3.3GHz
    AMD HD 6780
    16gb value ram sticks

    so you see, I'm not sure how that computer can out do my new rig little disappointed

  7. #7
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,355

    you have a powerful new computer. Download real temp 3.70, run that and precision x while playing battlefield 4. real temp will tell you your cpu temps. If you want I can tell you how to set the 3d settings in Nvidia control panel. You can also use the onscreen display in precision x to show your GPU temp, clock speed, gpu usage, memory usage, frames per second and more. We want to know what cpu and gpu temps are when playing battlefield 4, I have a suspicion something is running hot.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array Jrod0247 PC Specs
    Jrod0247 PC Specs
    MotherboardMAXIMUS FORMULA XI
    ProcessorINTEL CORE i9-9900K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ Royal Series 32GB
    Graphics Card #1MATRIX-RTX 2080TI-PLATINUM
    Sound CardOnboard Asus Supreme FX
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus NVMe
    Storage #2Samsung SSD and NVMe
    CPU CoolerROG Ryujin 240 AIO
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200W
    Keyboard Razer Chroma Blackwidow
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset Corsair Gaming VOID PRO RGB
    Mouse Pad None
    Headset/Speakers Samsung 2.1 surround sound
    OS Windows 10 Home

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Nate152, So I turned up the fan on the graphic card and the radiator for the CPU cooler and it worked. Your suspicions were right my friend. I'm thinking I'm gonna by more fans to put in this case. My CPU liquid got up to 95f. The graphic card got up to 69c so ya BF4 is demanding I suppose. Thanks for all your help.

  9. #9
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,355

    No problem Jrod, I would run real temp and play battlefield 4 for say 15 minutes and check to see what the maximum temperature of your cpu is showing. You want it at 80c or below.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array Jrod0247 PC Specs
    Jrod0247 PC Specs
    MotherboardMAXIMUS FORMULA XI
    ProcessorINTEL CORE i9-9900K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ Royal Series 32GB
    Graphics Card #1MATRIX-RTX 2080TI-PLATINUM
    Sound CardOnboard Asus Supreme FX
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus NVMe
    Storage #2Samsung SSD and NVMe
    CPU CoolerROG Ryujin 240 AIO
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplyEVGA SuperNova 1200W
    Keyboard Razer Chroma Blackwidow
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset Corsair Gaming VOID PRO RGB
    Mouse Pad None
    Headset/Speakers Samsung 2.1 surround sound
    OS Windows 10 Home

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Ok I will download real temp now ... Thanks again

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •