Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    WoodmadeHouse
    Guest

    Sound very slow and computer freezes on G73SW

    Hello,

    some weeks ago, I removed my windows 7 x32 to install a x64 version and the nightmare began.
    Randomly when I am listening some music or watching video on internet, my computer freezes during 10s-several minutes but still playing the current sound very very very slowly...
    It's extremly frustrating... It could happen 20/30 times a day...
    It's never happened when I watched video with vlc or when i have desactivated the sound card from windows sound properties. (muted it isn't enough).

    I have updated all my drivers, nvidia, realtek audio.. I removed them, tried vista compatibility... nothing

    I think I will become mad if it doesn't stop.


    Thank for your help

  2. #2
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    301
    Posts
    7,628

    Are these all videos in a flash based player? If so you may want to try downloading and FLV and FLV player to see if it is just flash videos in general that cause the problem. I would also try a different browser to see if that makes a difference.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  3. #3
    WoodmadeHouse
    Guest
    no sadly it is any sounds but I just noticed that it never happened with fullscreen video.

  4. #4
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    301
    Posts
    7,628

    I'd say take a look in the event viewer to see if anything is indicated at the time of the freezes. Do you ever get a BSOD, or always just a hard lock?
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    22
    Posts
    368

    two sound drivers installed?

    problem with the g51's. installing the realtek and soundblaster audigy drivers would cause random freezes and system hangs.

  6. #6
    TeamROG Notebook Member Array Chastity@ASUS's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Reputation
    18
    Posts
    1,334

    The realtek drivers are the hardware drivers. The Soundblaster MB package is an add-on.
    Kicking Ass Since Today

  7. #7
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    22
    Posts
    368

    with the g51vx the soundblaster package is on the disc and in the download list from asus, but if you install them, your computer will not work. it will lock up at random intervals. i mean completely lock too, like the only way out of it is to hold down the power button until the computer shuts down.

    i ran into this problem some time back, did fresh installs of windows 7, all kinds of troubleshooting.

Similar Threads

  1. asus maximus gene-z booting very slow
    By rysiu in forum Other Series Motherboards
    Replies: 11
    Last Post: 09-20-2011, 09:44 AM
  2. g53sx-xa1 slow video
    By rottem in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 4
    Last Post: 09-09-2011, 03:03 PM
  3. Slow Web Browsing when you have 3D enabled on 3DE series
    By jorlanm in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 1
    Last Post: 04-22-2011, 09:21 PM
  4. No Surrond Sound Output via HDMI on my new G73SW, Help Please
    By radar2670 in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 1
    Last Post: 03-29-2011, 06:11 PM
  5. M488TD-M/USB3 + WD Black 1TB = slow?
    By rich1000 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 1
    Last Post: 12-29-2010, 11:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •