Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Exclamation GV75 Reboot and select proper boot device or insert boot media in select message

    Happy new year to Everyone,

    Could anyone help me with my problem my Gv75 suddenly froze and i restarted it but the bios cannot see the hard disk and
    show "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected" message.

    I logged into the bios and reset it to default but when i checked the boot options there is no hard disk it's only option #2 available the CD rom .

    This problem appears frequently not always and when it appears i have to restart many times to be able to load windows as i got stuck into the black screen with Reboot and "select proper boot device or insert boot media in selected message"

    Note: The laptop didn't get hit or misused this problem appeared suddenly, I purchased this laptop 18 months ago.


    Thanks in advance and Happy new year

  2. #2
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    hi @Eng.Dola, happy new year

    first of all try do a chkdsk /r to see if there are hdd problems.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Thanks Rewben after many tries i managed to find the solution for the problem, I put my HD in the other slot and it worked so the problem is in the first slot but donn't know what exactly is it! any recommendation?

  4. #4
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    smart move

    you said you have reset the bios to defaults. I think you should check in the security tab in the bios menu if the port has been disabled. if there is no problem with the bios settings, it might be that the port was spoilt. (you can also try to put in another drive to see if it shows up in windows) if that happened it is better to send to a service center for a proper fix (request for a replacement of motherboard)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •