Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: G75vx RAM

  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    105

    G75vx RAM

    Hey guys, I just want to know what is the max band with of ram I can put in all 4 slots of my G75vx. It currently has 8 gigs in slots 2 & 4.
    Click image for larger version. 

Name:	RAM.PNG 
Views:	7 
Size:	313.1 KB 
ID:	32111
    Last edited by TotalONE; 01-09-2014 at 03:18 AM.

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    111
    Posts
    4,182

    I think 4 8GB = 32 GB you'll likely void your warranty changing the 2 modules under the keyboard! If your running a bunch of VM's it might be worthwhile? otherwise you could put in 2 8GB for 24 GB total and not void your warranty. Just match the timings and voltages if you only add 2 modules
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    DDR3 1600 MHz SDRAM, 4 x SO-DIMM socket for expansion up to 32 GB SDRAM for spec.

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    105

    Thank you, what voltage do I have now though? Im a little confused how to read this graphs.

  5. #5
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    1.5V. from the images at the top, the last row of info labelled voltage.

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    105

    will this model accept 1600 mhz?
    how can I tell how many mhz this 2 sticks i have in now?

  7. #7
    New ROGer Array Zygomorphic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    176
    Posts
    4,761

    Quote Originally Posted by TotalONE View Post
    will this model accept 1600 mhz?
    how can I tell how many mhz this 2 sticks i have in now?
    Download and run memtest86+, and post a picture of the screen when it starts running the test. We can then tell you (the MHz value is about half-way down the screen - one line per stick of RAM).
    I am disturbed because I cannot break my system...found out there were others trying to cope! We have a support group on here, if your system will not break, please join!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=16
    We now have 178 people whose systems will not break! Yippee!
    LINUX Users, we have a group!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=23

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Is this RAM ok for G75?? Going to install 4x8 for 32gb.

    Click image for larger version. 

Name:	cmsx16gx3m2a1600c10_back.jpg 
Views:	5 
Size:	109.9 KB 
ID:	33249
    Last edited by lieutenantdan; 02-08-2014 at 02:08 AM.

  9. #9
    New ROGer Array Zygomorphic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    176
    Posts
    4,761

    Looks good! Let us know how it works!
    I am disturbed because I cannot break my system...found out there were others trying to cope! We have a support group on here, if your system will not break, please join!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=16
    We now have 178 people whose systems will not break! Yippee!
    LINUX Users, we have a group!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=23

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    12

    OK. Installed Corsair Vengence 2x8gb sodimms in place of the two factory installed 2x4gb Hynnix sodimms located under the back cover panel. Now have 24gb instead of 16gb. So far no problems. Laptop is snappier. If everything continues as is, I am going to replace the other two Hynnix sodimms located under the keyboard as well to go from 24gb to the maximum 32gb. I will be selling the Hynnix sodimms if anyone is interested.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •