Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    tsquared
    Guest

    Problem with ASUS P8Z68 V-Pro mobo rebooting when I turn it on

    I have built my first Rig, Coller Master 922, ASUS P8Z68 V-Pro, Intel I5 2500k, Cooler master hyper 212 Plus, XFX AMD Radeon HD 6950 Graphics card, Corsair Pro HX 750 Watt PSU, Western digital 1TB 7200 64 cache HD with Crucial M4 64 gig SSD< Corsair 8gi of Vengance C8 Memory. I ran the auto OC and got to 4.3, everything seems fine except for when I cold boot the machine after 12 secs it momentarily shuts off and restarts again. It boots into windows and all seems fine, however, that can't be right. It takes about a min to boot into windows.

    Any help from you guys would be appreciated...
    Thanks in advance

  2. #2
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    336
    Posts
    8,001

    Some SB boards have a double post but manually setting the BCLK to 100 fixes it. I'd give that a try. Also check to see if there is a newer BIOS available.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  3. #3
    ROG Guru: Black Belt Array Area 66's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    49
    Posts
    2,276

    hummmm Xero you probably means BCLK at 100

  4. #4
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    336
    Posts
    8,001

    Quote Originally Posted by MarkedOne View Post
    hummmm Xero you probably means BCLK at 100
    Oh! Yes that was a very bad typo. Edited! Thank you for catching that. Luckily he has not been back yet and no board/CPU was harmed in the making of my post.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  5. #5
    tsquared
    Guest
    Quote Originally Posted by xeromist View Post
    Oh! Yes that was a very bad typo. Edited! Thank you for catching that. Luckily he has not been back yet and no board/CPU was harmed in the making of my post.
    Thanks for the reply I set the recommended setting back to 100mhz and all is working, no double post but still a slow boot up time, 40 + sec. I am thankful for your help with this issue.

  6. #6
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    336
    Posts
    8,001

    The slow boot times can sometimes be helped by disabling features that you don't use. If you don't use a RAID controller, disable it. Multiple SATA controllers and you only use 1? Disable the 2nd one, etc.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

Similar Threads

  1. Maximus IV Gene-Z: System keeps randomly rebooting?
    By subzerogts in forum Other Series Motherboards
    Replies: 49
    Last Post: 11-10-2011, 01:56 AM
  2. P8Z68-V Pro BIOS 0606 update --- CPU Thermal Measurement Problem
    By kilkenny_cat in forum Other Series Motherboards
    Replies: 13
    Last Post: 10-16-2011, 01:36 AM
  3. ROG Rampage 3 Extreme Mobo Problem
    By 1vmo in forum Other Series Motherboards
    Replies: 4
    Last Post: 09-04-2011, 02:21 AM
  4. Replies: 11
    Last Post: 08-10-2011, 06:05 AM
  5. mobo problem I think? p8p67 pro
    By Cody_Irwin in forum Other Series Motherboards
    Replies: 10
    Last Post: 05-12-2011, 05:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •