Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    11

    ATK Does not work on Login for windows 8

    The ATK boots up when login into windows, but after restart, it does not show the light, How ever if you login it does.

    I tried to add it into services but it saids there is one but I can't find it....

    Other issue is, that all of the drivers, from ATK works on boot other then KB Lighting... unless you login into windows then it starts up, but when you logout it works, its the issue with starting it up into via loging does not seem to work ---

    I tired to unstall it and reinstall it, but noting still.... so I wonder if ROG as bug into ATK and if so - Where do I tell them?


    My laptop is, G75vw
    Last edited by Thecrowlife; 01-17-2014 at 10:31 AM.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    13

    I have the same issue on a G75VX, it's nothing serious. It just makes logging in at night harder because I can't see the keys when the room light isn't on.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    11

    is there a way to start it up when at boot?

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array ggBanks's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    21
    Posts
    365

    I have the same thing. It is from the drivers not from the laptop. That's how they have designed the drivers, crappy as always. You can't do anything about it.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    11

    i see, well they need to fix it... or at least get drivers for linux if they are lazy on windows

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    so press function key not help? i think G75 have support ATK driver for win 8.

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    11

    nah, does not work well, only if your loged into windows, but when booting up it does not show up...

    how ever, Ubuntu it will show up fine, but the screen does not lmao

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array ggBanks's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    21
    Posts
    365

    They will never make drivers for Linux. Just look at the Windows support, its so bad that it makes me laugh. For example the latest bios for the G55 is version 217. That version got my computer bricked twice just by entering the BIOS and selecting the "Save and exit" option and i had to send it for repair in another country!!! Still they haven't released a new version that fixes the issue. When I got my computer from the last repair they have again installed the 217 version on it, and now I am afraid to even go into the BIOS. I always reinstall my OS through the boot device select utility, which allows me to boot from any device without going into the BIOS. So that at least works as intended...
    Last edited by ggBanks; 01-20-2014 at 08:51 AM.

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    11

    i have 223 on my, how ever. it seem i made a bad mistake buying this G75vw that cost me about $6,000 just to get no where..
    as for linux, i seen them working on it, but the only issue is the screen lighting is way bright - ever thing else will work as long you install the driver that came with it... as for windows support ATK drivers, well they should really help there clients or some day they will lose them due to bad services..


    is there any linux user here other then me can put our heads and get the screen lighting to work?

  10. #10
    ROG Guru: Brown Belt Array GottiBoi55's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    22
    Posts
    1,117

    Quote Originally Posted by Thecrowlife View Post
    i have 223 on my, how ever. it seem i made a bad mistake buying this G75vw that cost me about $6,000 just to get no where..
    as for linux, i seen them working on it, but the only issue is the screen lighting is way bright - ever thing else will work as long you install the driver that came with it... as for windows support ATK drivers, well they should really help there clients or some day they will lose them due to bad services..


    is there any linux user here other then me can put our heads and get the screen lighting to work?
    The KB lighting issue on logon is within BIOS programing, anything above BIOS V.210 you lose your KB lighting at logon screen.
    I have tested this issue, and every BIOS update above V.210 has no KB lighting.
    I'm running W7, so V.210 works just find for me!
    I have no idea why Asus hasn't fixed this BIOS bug with logon KB lighting.
    It kind of makes you wonder, how much testing does Asus do for all these BIOS updates? (three in all after V.210)
    GottiBoi55
    Asus
    G750JZ-DS71 Windows 10 Pro (x64)
    Intel® Core™ i7 4700HQ (2.40GHz)
    Samsung
    24GB Memory DDR3 1600 MHz SDRAM
    SanDisk
    M.2 SSD 2x128GB in Raid 0 / WD-HGST-1TB HDD 7500-RPM
    NVIDIA® GeForce® GTX 880M 4 GB GDDR5 VRAM
    Second Monitor: Shar
    p Aquos 32"

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •