Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    16
    Posts
    70

    Battlefield 3 System requirements released

    So, they just released the BF3 system req's.



    Min:
    CPU: 2 Cores / – Core 2 Duo 2,4 GHz eller Athlon X2 2,7 Ghz
    Mem: 2gb
    GPU AMD: DX10.1 w/ 512 MB mem
    – Radeon 3000, 4000, 5000 eller 6000-seriee with performance as HD 3870
    GPU Nvidia: DX10.1 w/ 512 MB mem
    – Geforce 8, 9, 200, 300, 400 eller 500-series with performance as 8800GT
    Sound: DirectX Compatible
    HDD: 20gb
    OS: Windows Vista SP2 32-bit

    Mouse & Keyboard (duh)

    Recommended:
    CPU: 4 cores
    Mem: 4gb
    GPU AMD: DX 11 comp with 1024 min mem (HD6950)
    GPU Nvidia: DX11 Comp with 1024 min mem (GTX 560)
    HDD: 20gb
    OS: W 7 / 64bit

    aaand mouse & keyboard




    So, question is! I have the G73 SW with following specs.

    i7 2.0ghz
    8gb mem (1333)
    GTX 460m 1.5gb

    I mean can my **** run that other ****? I don't need it to be in ultra specs, but playable. No pixel wars.
    I know it's kind of stupid to ask that now without any demo release or so. But I don't really wanna buy the game and end up licking the disc instead of actually playing it (


    Regards, Korre!

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array jorlanm's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    10
    Posts
    313

    Oh it will run it...probably have to do 720p for the highest settings...but it will run it...

    funny thing is the GTX460m and the GTX560m is actualy equal to or just a bit faster than the GT450 ... so Unless you have a Laptop on GTX 570m then its all on the minimum spec...
    -ASUS ROG G73SW-3DE-
    -Intel Core i7-2630QM Mobile Quad Processor
    -Intel HM65 Express Chipset +ICH10
    -17.3" 1920x1080 120Hz Anti-Glare Matte Screen
    -nVidia GeForce GTX 460m 1.5GB GDDR5 VRAM
    -nVidia 3D Vision Active Shutter Glasses
    -Creative EAX Advanced HD 5.0
    -THX TruStudio
    -8GB DDR3 1333MHz RAM (Max 32GB)
    -2x500 Seagate Momentous XT Hybrid HDD
    -Blu-Ray 4x Burner
    -Logitech Performance MX Darkfield Laser Mice
    -Microsoft Windows 7 Ultimate

    -XBOX360, PS3, Wii

  3. #3
    AntiMatter Guru ROG Array chrsplmr's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    295
    Posts
    6,113

    I am rolling on the floor laughing,,,

    'licking the disc instead of playing'....that is just too funny.

    korre, its a g73...yea...it'll run it....

    Dont these game maker/copy writers kill ya?
    They know you are smart enough to play their game,
    and more importantly to earn the $60bucks to buy it,
    but think you need to be told you need a mouse and
    keyboard....really? Do those guys get paid by the letter or something?

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    16
    Posts
    70

    yeah that made me giggle aswell.. Like i'd play with a touchpad or even keyboards, pg up/down.
    I think it's pun intended, HEEHE

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    10
    Posts
    7

    You say that, but my sister (yes, a gamer too) played WoW for 2 years using only a touch pad. She sucked, yes, but she refused to use anything else. She was left-handed too, so she used the arrow keys instead of the WASD. Heh, poor girl.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    16
    Posts
    70

    Wow, and you let it all happen? The market has alot of gaming mouses out there for left handed people, and these o'l regular ones that don't limit someone for a lefty or righty, they are pretty good. You should bash ur sister in the face for limiting her experience in WoW, especially if it was 2 years ago, when it was the best. Now, it's just a silly game with retarded expansions

  7. #7
    Naits
    Guest
    So basically, my G74SX will run this game smoothly? 4 cores. 16gb ram and gtx 560 w. 3gb memory. Does this mean I will be able to play on max settings? o.0

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array jorlanm's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    10
    Posts
    313

    Sure you can run full settings...not at 1920x1080 native resolution though...and Like i said earlier the Notebook GTX560m isnt even close to a Desktop GTX560. The current G73 and G74 are actualy on the Minimum Requirements Category...And like I always say for games More rAM dont mean more performance...most of the time 4GB is all you need for Games...the price for the extra 12 GB RAM ASUS put in on the G74 couldve been used to put in a better GPU mybe a GTX570m
    -ASUS ROG G73SW-3DE-
    -Intel Core i7-2630QM Mobile Quad Processor
    -Intel HM65 Express Chipset +ICH10
    -17.3" 1920x1080 120Hz Anti-Glare Matte Screen
    -nVidia GeForce GTX 460m 1.5GB GDDR5 VRAM
    -nVidia 3D Vision Active Shutter Glasses
    -Creative EAX Advanced HD 5.0
    -THX TruStudio
    -8GB DDR3 1333MHz RAM (Max 32GB)
    -2x500 Seagate Momentous XT Hybrid HDD
    -Blu-Ray 4x Burner
    -Logitech Performance MX Darkfield Laser Mice
    -Microsoft Windows 7 Ultimate

    -XBOX360, PS3, Wii

  9. #9
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    22
    Posts
    368

    you guys seem to act like this is a whole new game. it's a redux of BC2, with more of a solid BF flavor (planes, tanks, and whirly birds). if you're running BC2 on highest settings and getting good performance, you're going to get solid (medium-high) performance out of this.

    no one thing in that list is a show stopper. i'm gonna pick up a 2.8Ghz Core2Duo for my G51vx and watch as it runs BF3 just fine. i might pick up a SSD if it helps, but i'll handle the CPU first and see how it goes.

    if you've got a Core i7, quit whining, you'll be just fine. people don't seem to understand the hardware they buy sometimes, it happens. Asus is making some ridiculously powerful laptops. don't fear this game, it's going to be YEARS before you see games that choke these machines. i bought my G51 two years ago with plans of keeping it for 4-5 years, there is nothing i see in the cards that's going to make me accelerate that.

    remember if going by how they did BC2, then the minimum specs are probably what's necessary to play the game on 'mainstream' settings (mediums, 4xaa, 4xaf,) now if you're running it at some high res, you need to realize that makes things like AA unnecessary.

    bottom line: if you're rocking a G73, G74, G53 and a quad-core, you're good to go. the game is going to look nice and run great. if it doesn't then it just shows that dice has gone back to crap coding (BF2 required retardedly high specs when it came out, and even on max settings, didn't really look that hot.).

    Quote Originally Posted by Naits View Post
    So basically, my G74SX will run this game smoothly? 4 cores. 16gb ram and gtx 560 w. 3gb memory. Does this mean I will be able to play on max settings? o.0
    when you find yourself asking these questions (and i'm not just picking on you man, just using your quote for a example), look at the requirements listed, instead of asking someone else to do it for you.

    does your G74 have quad core? yes
    min spec is a 2.4 dual core (a i7 is mhz for mhz, faster than a C2D, ie a 200mhz core i7 with only 2 cores enabled would still be faster than a 200mhz Core2Duo)
    do you have the right amount of ram? yes, times 4
    min spec is 4GB
    hows the video card? well a GTX260m is equivilant to a 9800GT
    min spec 8800GT 512mb

    like i'm not trying to be down on anyone, but actually read the specs. everyones worrying and nobody's actually looking at them.

    2.4Ghz Core2Duo
    4GB Ram
    512mb Video Card

    if you've got more than that then you're going to get higher than low settings out of this game.

  10. #10
    Naits
    Guest
    I guess we will all see the 27th anyways? I was just wondering if I would be able to play the game on max settings in native resolution, but i guess not

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Battlefield 3 | Caspian Border
    By Brian@ASUS in forum Gaming
    Replies: 22
    Last Post: 11-11-2011, 10:16 AM
  2. Maximus extreme-Z released?
    By Mr.Facko in forum Other Series Motherboards
    Replies: 33
    Last Post: 07-19-2011, 04:21 PM
  3. BIOS - Released or Beta?
    By janetb in forum Other Series Motherboards
    Replies: 2
    Last Post: 06-09-2011, 08:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •