Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    16
    Posts
    227

    I think I killed my R4e

    well

    Its doing that when I try to install anything I had to refresh windows8 I was BSoD with critical system errors

    I had my dram v at 1.7 for a while I guess I think that I killed it with that.. I meant to turn it to 1.65 but I guess I forgot
    RIVE C1 3930K @ 4.8 3 ASUS GTX 680 DC2T 250gbSamsung 840 TLC SSD dimastech hardv2.5
    H100 w/ 4 push pull Bgear b-blaster 120 16gb 2x f3-2400c9d-8GTXD 9-11-11-31 1t 2475mhz 2tb seagate Antec 1200watt continuous PSU Minuteman 750va commercial UPS LG super multi drive Memorex bluray Samsung Syncmaster T27B750 46" Sharp aquos. killer 2100, soon to be installled: DT sniper dc2 waterblocks, etc

  2. #2
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,405

    Hmm Win 8 can get really well corrupted after a few BSODs and refreshing will often not do the job. A clean install on a secure erase should do the trick and of course at BIOS stock settings when you do it. 1.7v for DDR3 RAM for a bit should be no problem...
    Last edited by Arne Saknussemm; 02-22-2014 at 09:40 PM.

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    16
    Posts
    227

    it was there for a few days I think is what I am worried about... I will try your suggestion and reply

    can you send me a link with secure erase program or whatever I don't want to download the wrong thing
    Last edited by tatmMRKIV; 02-22-2014 at 09:46 PM.
    RIVE C1 3930K @ 4.8 3 ASUS GTX 680 DC2T 250gbSamsung 840 TLC SSD dimastech hardv2.5
    H100 w/ 4 push pull Bgear b-blaster 120 16gb 2x f3-2400c9d-8GTXD 9-11-11-31 1t 2475mhz 2tb seagate Antec 1200watt continuous PSU Minuteman 750va commercial UPS LG super multi drive Memorex bluray Samsung Syncmaster T27B750 46" Sharp aquos. killer 2100, soon to be installled: DT sniper dc2 waterblocks, etc

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Secure erase is in your bios.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    29

    Dude!!! I thought initially that the thumbnail was of a strange landing grid array or something, but no, it's your desktop!!
    And I thought I let mine get too busy at times!!

    Agree with the above comments, if you can get to the desktop the motherboard's fine. Even just a successful post validates much of the motherboard.

  6. #6
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,405

    Hmm not sure about the secure erase usually your SSD would come with some software/toolbox for doing this....don't Samsung have something for this? The RIVBE has this in BIOS but the RIVE not unfortunately. Or just delete the existing partitions and format the disk if you can't secure erase....you can do that as part of the fresh install process...

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    16
    Posts
    227

    So Its good now...

    The problem, was I couldn't download/install anything so even if I did find my samsung iutility it probably wouldn't have worked...
    Win8 disk had a reset option where it would clean the OS drive which in this case was the SSD
    haven't re OC'd it yet but its up n running mostly normally
    Firefox wasn't allowing me to make bookmarks


    and seeing as I am on forums alot I use my desktop to save image files I plan on uploading, Plus OC stress softwares, and games adds up
    RIVE C1 3930K @ 4.8 3 ASUS GTX 680 DC2T 250gbSamsung 840 TLC SSD dimastech hardv2.5
    H100 w/ 4 push pull Bgear b-blaster 120 16gb 2x f3-2400c9d-8GTXD 9-11-11-31 1t 2475mhz 2tb seagate Antec 1200watt continuous PSU Minuteman 750va commercial UPS LG super multi drive Memorex bluray Samsung Syncmaster T27B750 46" Sharp aquos. killer 2100, soon to be installled: DT sniper dc2 waterblocks, etc

  8. #8
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Pleased you are sorted mate.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •