Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 28
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    33

    BIG PROBLEM with my ASUS G750JX. HELP ME TO SOLVE THAT PROBLEM!

    Big problem with my ASUS G750JX. Help me to solve that!
    I have a problem with my notebook. When i first bought i had no problems.
    Now I have slow performance problem. I'm selected max performance in power4gear hybrid, but again so slow performance. WIndows 8 taskbar is slow.

    When i was upgraded to WIndows 8.1 it was so slow and slow gaming performance. Then I back to the Windows 8.0 same problem again in windows 8.0. (Restored to 8.0 with asus recovery partition.)

    The Windows 8 interface is slow but gaming is perfect. I'm installing my games into SSD. Not to the HDD.
    Sometimes the graphics cards lags.

    PLease help me to solve this problem if you see this!

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,653

    problem?

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Slow taskbar.
    Slow metro screen.
    Slow minimizing, and closing,
    Sometimes programs took so many time to open from taskbar.
    But the gaming performance is so good.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Maybe I'm being partially obtuse here, but, do you mean graphically its slow? Or is performing the tasks slow? Can you possibly show us an example?

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Thanks for quick reply But, help me as you can

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Example : I'm trying to open a program from the taskbar but it took many time. It take me 20 or 30 seconds to start.
    Sometimes the Explorer is opening for 20 seconds from the taskbar.
    After Installing Windows 8.1 it was so slow. (Gaming performance was slow : 25-15 FPS in Hitman Absolution). I'm used ASUS Recovery Partition to go back to the Windows 8.0. The gaming problem fixed but, the taskbar problem is annoying

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Can someone help me?

  8. #8
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,653

    Could you tell us:
    your BIOS revision
    how long you've had your current install of windows
    how full your SSD is
    possibly a list of your startup programs
    what you're usually running

  9. #9
    ROG Enthusiast Array PentiumCore's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    Possibility of a failing HDD?

    Run HDTune Pro and tell us if it reports anything wrong with the drive... Another problem could simply be some kind of virus (Coin miners seems to be the new big thing, but they mostly use GPU power.)
    Asus G750JW (Poverty Spec)
    17" 1600x900 - 4700HQ - 8GB RAM - 2GB GTX765M GPU

    GAMING RIG 2013:
    Asus P9X79, i7 3930K, 8GB RAM, GTX780 s/c, 256GB SSD)

    GAMING RIG 2006:
    Pentium D Extreme Edition 965 (3.8Ghz, 1066MHz, 65nm)
    8GB DDR2 1066Mhz RAM (4x2GB) CL5
    1GB GTS450 DDR5 GPU

  10. #10
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by Al!f1990 View Post
    Example : I'm trying to open a program from the taskbar but it took many time. It take me 20 or 30 seconds to start.
    Sometimes the Explorer is opening for 20 seconds from the taskbar.
    After Installing Windows 8.1 it was so slow. (Gaming performance was slow : 25-15 FPS in Hitman Absolution). I'm used ASUS Recovery Partition to go back to the Windows 8.0. The gaming problem fixed but, the taskbar problem is annoying
    I haven't seen this problem myself, or even heard of it... especially since it is persistent after a recovery restore. It almost sounds like a hardware problem.

    I would focus on making sure you are getting full performance. Uninstall Power4Gear and use the Windows Balanced Power plan. Then see how things perform.

    Watch your battery indicator on the system tray and make sure it is charging / providing power - that it isn't dropping into battery mode at times - there have been people that have had bad Power adapters and found they were going in and out of battery mode - which will slow things down a lot - especially if you have Power4Gear running - and again even more so if you don't have the latest BIOS installed with the CPU throttling disabled.

    Even so, I never saw such lag - 20-30 seconds delay when starting app's - even on battery with the old BIOS limiting the CPU to 700mhz.

    Maybe your drive is experiencing correctable errors? You could look at the S.M.A.R.T. data for the drive with CrystalDiskMarkInfo to see if you have any S.M.A.R.T. errors showing.
    http://crystalmark.info/?lang=en

    You might have some combination of disk optimization or anti-virus / anti-spyware utilities loaded - if you have more than one they can be stepping on each other trying to analyze a binary that you are trying to start - causing a big delay before it actually runs.

    I uninstalled the McAfee license and installed Norton Internet Security, and I never notice it get in the way. I also have passive SpywareBlaster and Spybot protection - as well as active Spybot protection - but no additional anti-virus.

    Please try a few things above and let us know what you found.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •