Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 43
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Rampage IV Black Edition Not Powering up

    I Have A Rampage IV Black Edition in my PC
    I Shut it down Yesterday and this morning it would do nothing
    So The board Seems to get powered (Lights on board turn on)
    but when I try to power it up it doesn't do a danm thing

    I hear A Click From My PSU and some of the molex connected gear gets power for just a second and than al is of again
    No Post, Error beeps and and no Error code showing

    So I already removed everything from the board
    But it on a box and tried booting it at this state ... No Change
    Also Tried Different PSU and Different GFX Card ... No Change
    So till so far I do not get whats wrong So I hope somebody over here can help me out with this problem

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Welcome to the ROG fórums.

    Please list your complete system specifications for us.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Welcome to the ROG fórums.

    Please list your complete system specifications for us.
    Silly me ... I Knew I forgot Something
    Asus Rampage IV Black Edition
    Intel 3930K
    Asus GTX670-DC2T-2GD5
    Corsair AX1200i
    Corsair H105
    Corsair CMZ64GX3M8A1600C9
    Asus PCE-AC68
    DawiControl DC-FW800
    NZXT IU01
    Samsung 840 Pro 256 GB
    WD Black 1 TB (2X)
    WD Green 640 GB
    WD Blue 160 GB
    Motu 828 MK3
    Native Instruments Maschine MK2
    Novation Ultra nova
    Novation 61SL MK2
    Access Virus A
    2x Samsung Syncmaster 22" Displays
    WD Mybook 1 TB (USB/FW/Esata)
    WD Mybook 2 TB (USB3)
    WD Essentials 1 TB
    Corsair Obsidian 800D
    KRK RP8G2 (2X)
    SMPro Nano Patch+
    A few Corsair AF Serie and Some Noiseblocker Fans

    And I believe that thats about it

  4. #4
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,405

    Out on the box...have you stripped the system to bare essentials...one stick of RAM (try one or two sticks singly) one gpu...no drives no peripheral connections except keyboard mouse and monitor...

    And of course clear CMOS....maybe by removing all power to the board and removing the battery for a few hours...

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    Out on the box...have you stripped the system to bare essentials...one stick of RAM (try one or two sticks singly) one gpu...no drives no peripheral connections except keyboard mouse and monitor...

    And of course clear CMOS....maybe by removing all power to the board and removing the battery for a few hours...
    I Even Tried That without A GPU To see if it would give me an Error But it did not even Power up

    Cmos Reset did not work ether (I also Used Bios Flashback to maybe fix the bios but didn't help ether)
    I Will remove the battery to check if that works ...

  6. #6
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,405

    Hmm OK well it certainly seems like power has died to the board...either PSU or board itself....do you have another PSU to test? Unplug and check all connections...24pin 8pin and 4pin ATX particularly...

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    Hmm OK well it certainly seems like power has died to the board...either PSU or board itself....do you have another PSU to test? Unplug and check all connections...24pin 8pin and 4pin ATX particularly...
    Already did that with A Zalman 850 Watt PSU ... Results are the same

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    7
    Posts
    458

    Did you change cables when you changed PSUs?
    Motherboard: RIVE (3602 bios)
    CPU: Intel 3930K @4646MHz
    OS Drive: 2 X Samsung 840 PRO (Raid 0)
    Storage Drive: 2 X 1.5TB WD Caviar Black RAID 0, 2 X 3TB WD Caviar Red, Kingston V100 256GB SSD
    Memory: 64GB G.SKILL Ripjaws Z (F3-12800CL10Q2-64GBZL)
    GPU: Gigabyte GeForce GTX580 @795MHz - 1536MB GDDR5
    PSU: OCZ ZX1250
    Cooling: Phantek PH-TC14PE
    OS: Windows 7 Ultimate x64. (EUFI)

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by Melting Point View Post
    Did you change cables when you changed PSUs?
    On the AX1200i I Tried using 2 Cable Kid's I have (Original and Individually sleeved)
    The Zalman PSU is not Modular So I used the cables that are attached to that
    In faq the Zalman PSU is currently powering the system that I use to get on this forum
    So I don't see there to be any problem with the PSU's (Also The AX1200i Test Mode Still seems to make it run)

  10. #10
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,405

    Aw...sorry missed you put that in the first post....OK, so that really does sound like a case for an RMA unfortunately

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •