Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Rampage 4 Black: PCie slot #3 iusse!

    I'm having troubles with my Rampage 4 Black. I'm using this mobo from a month now, and it always worked great even under extreme oc bench tests.

    Problems came when i bought another gpu [Asus 780ti DCII] for sli.

    Making long story short: the third Pcie slot doesn't work properly: if i place a vga there it crashes the system [reboot, BSoD].

    It doesn't matter if it's a single vga or a sli config (which works perfectly using slots 1 and 2 .. but #2 is 8x only) .. if you place a vga in #3 system become instable.

    Just wondering if somene else ever experimented something similar and if could be a software iusse rater than hardware.. somethign i can fix somehow withouth RMA.

    Thank you very much and have a nice day.
    Last edited by Alex D; 04-29-2014 at 01:17 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    7
    Posts
    458

    Check to make sure the PCIe Lane switch for slot 3 isn't turned off.

    Also, visually inspect the socket for slot 3, make sure there's no crap on the connectors.
    Motherboard: RIVE (3602 bios)
    CPU: Intel 3930K @4646MHz
    OS Drive: 2 X Samsung 840 PRO (Raid 0)
    Storage Drive: 2 X 1.5TB WD Caviar Black RAID 0, 2 X 3TB WD Caviar Red, Kingston V100 256GB SSD
    Memory: 64GB G.SKILL Ripjaws Z (F3-12800CL10Q2-64GBZL)
    GPU: Gigabyte GeForce GTX580 @795MHz - 1536MB GDDR5
    PSU: OCZ ZX1250
    Cooling: Phantek PH-TC14PE
    OS: Windows 7 Ultimate x64. (EUFI)

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    The swich is on; the yellow led lights up too when you place a vga there.
    And the system boots correctly.

    Point is at the time that Vga (s) has to work [game, benchmark..everything takes vga out of idle state] you get BSoD.

    And as far as i can see there is nothing on connectors..

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    7
    Posts
    458

    In you OP, when you said "if you place a vga in #2 system become instable", was that a typo? Did you mean slot #3?
    Motherboard: RIVE (3602 bios)
    CPU: Intel 3930K @4646MHz
    OS Drive: 2 X Samsung 840 PRO (Raid 0)
    Storage Drive: 2 X 1.5TB WD Caviar Black RAID 0, 2 X 3TB WD Caviar Red, Kingston V100 256GB SSD
    Memory: 64GB G.SKILL Ripjaws Z (F3-12800CL10Q2-64GBZL)
    GPU: Gigabyte GeForce GTX580 @795MHz - 1536MB GDDR5
    PSU: OCZ ZX1250
    Cooling: Phantek PH-TC14PE
    OS: Windows 7 Ultimate x64. (EUFI)

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Yes it was I ment #3. [Edited now].

  6. #6
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    7
    Posts
    458

    Ok, have you tried both you 780ti cards in slot 3?
    Motherboard: RIVE (3602 bios)
    CPU: Intel 3930K @4646MHz
    OS Drive: 2 X Samsung 840 PRO (Raid 0)
    Storage Drive: 2 X 1.5TB WD Caviar Black RAID 0, 2 X 3TB WD Caviar Red, Kingston V100 256GB SSD
    Memory: 64GB G.SKILL Ripjaws Z (F3-12800CL10Q2-64GBZL)
    GPU: Gigabyte GeForce GTX580 @795MHz - 1536MB GDDR5
    PSU: OCZ ZX1250
    Cooling: Phantek PH-TC14PE
    OS: Windows 7 Ultimate x64. (EUFI)

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Yeah. I tried a gtx680 too just to be sure: same thing. Vgas work noramlly in every other slot.. but if you use #3 it's like system itself becomes instable.. BSoD and random reboots..

  8. #8
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,490

    Any chance of substituting the CPU? at the end of the day it's more likely board but PCIe controler is on CPU and can give that behaviour too. As is so often the case it might come down to either.. so substituting is always a good idea if possible...

    Have you tried clearing CMOS after reseating the CPU?

  9. #9
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    7
    Posts
    458

    God damn it Arne, I was just about to say that.
    Motherboard: RIVE (3602 bios)
    CPU: Intel 3930K @4646MHz
    OS Drive: 2 X Samsung 840 PRO (Raid 0)
    Storage Drive: 2 X 1.5TB WD Caviar Black RAID 0, 2 X 3TB WD Caviar Red, Kingston V100 256GB SSD
    Memory: 64GB G.SKILL Ripjaws Z (F3-12800CL10Q2-64GBZL)
    GPU: Gigabyte GeForce GTX580 @795MHz - 1536MB GDDR5
    PSU: OCZ ZX1250
    Cooling: Phantek PH-TC14PE
    OS: Windows 7 Ultimate x64. (EUFI)

  10. #10
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,490

    LOL...type faster

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •