Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 78
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Problem with asus front bases and maximus vii hero firmware

    Hello everyone,

    I have problems with the firmware upgrade on asus Front bases,

    it is not detected by my motherboard asus maximus vii hero, I followed this tutorial

    http://rog.asus.com/317732014/maximu...rboard-owners/

    But even after that its still not working.

    Could you help me please.

  2. #2
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454


  3. #3
    ROG Enthusiast Array InToSSH PC Specs
    InToSSH PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero (Wi-Fi AC)
    ProcessorIntel Core i7-8700k
    Memory (part number)Corsair Vengeance LED RED DDR4 4x8GB @ 2666MHz
    Graphics Card #1ASUS Strix GTX 1070 Ti
    MonitorSamsung S24D390
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500GB
    Storage #2WD Caviar Red 4TB
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseCoolerMaster Master Case 5 Pro
    Power SupplyCorsair CX750M
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Genius Gila
    Headset Genius HS-G500V
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterTP-Link TL-WR1043ND @ OpenWRT
    InToSSH's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    48

    I also have problems with Front Base, updated BIOS to 0508, FW in my Front Base is V40, it shows some info, but I cannot change any settings with Front base, neither the volume, OC, fan speeds nor the EQ.

  4. #4
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Check if MEI driver is installed. If that does not help, contact ASUS service in EU.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array InToSSH PC Specs
    InToSSH PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero (Wi-Fi AC)
    ProcessorIntel Core i7-8700k
    Memory (part number)Corsair Vengeance LED RED DDR4 4x8GB @ 2666MHz
    Graphics Card #1ASUS Strix GTX 1070 Ti
    MonitorSamsung S24D390
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500GB
    Storage #2WD Caviar Red 4TB
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseCoolerMaster Master Case 5 Pro
    Power SupplyCorsair CX750M
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Genius Gila
    Headset Genius HS-G500V
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterTP-Link TL-WR1043ND @ OpenWRT
    InToSSH's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    48

    Thank you Raja, I will try that as soon as I get home.
    If it works, its gonna be cool, I hate when something doesn't work properly. Next thing will be to figure out why AI Suit doesn't control my DC fan in CHA1 header and after that I will be able to sleep well
    Last edited by InToSSH; 05-30-2014 at 09:54 AM.

  6. #6
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Which fan make and model is it?

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    it still does not work I do as was writting on the link you gave me.

    Here is a screenshot and after reboot my screen of asus are bases and black.

    http://hpics.li/020f16f

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Firmware Update V40

    The firmware links provided appear to be for the "OC Panel" are they the same for the Front Base? I am having similar issues. I have the latest bios update but I cannot find a link to update the firmware for the front base to V40. On the front base support page it only gives links to V36.
    Last edited by nihontoguy; 06-01-2014 at 10:10 PM.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array InToSSH PC Specs
    InToSSH PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero (Wi-Fi AC)
    ProcessorIntel Core i7-8700k
    Memory (part number)Corsair Vengeance LED RED DDR4 4x8GB @ 2666MHz
    Graphics Card #1ASUS Strix GTX 1070 Ti
    MonitorSamsung S24D390
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500GB
    Storage #2WD Caviar Red 4TB
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseCoolerMaster Master Case 5 Pro
    Power SupplyCorsair CX750M
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Genius Gila
    Headset Genius HS-G500V
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterTP-Link TL-WR1043ND @ OpenWRT
    InToSSH's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    48

    Well, I have to say that I also haven't solved this problem yet. My Front Base came already with V40 firmware (or at least it says that on the back of the Base, on a sticker) I tried to find out the FW version holding the knob for 5 seconds, but it didn't work. I checked that the MEI is installed, the BIOS is flashed, Audio drivers updated to new version and driver for Base is installed. I can read the fan speeds, clock and temps from the Front Base, but it won't set anything back to PC, no OC, speeds, EQ.
    Could anyone please provide the V40 updated for Front Base so I can try to reflash it?
    Thanks.

    EDIT: I contacted our Czech ASUS Support and they didn't tell my anything new, just to flash the BIOS to new version and install drivers, then they suggested to send it back to seller, but now as I see that I am not only one who has this problem, I will wait a while, if there is some possibility to fix this with some SW update.

    EDIT2: I just checked the product page of Front Base (http://www.asus.com/Motherboards/ROG_Front_Base/) and at the bottom there is compatibility list, it says that with VII Hero its compatible with Driver V1.01.01 or Later but on the download page there is only ROG Front Base V1.00.10 that might also be the problem.
    Last edited by InToSSH; 06-02-2014 at 06:45 AM.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Not that this helps but wanted to say that I too am having the exact same issues as described in this thread when combining an ROG Maximus VII Hero (0508 BIOS) and ROG Front Base (v40 sticker). I spent about 2 hours attempting to get these to work together but with no success; That was about a week ago. I figured I could return it to the reseller but still not sure if a replacement would resolve the problem because I'm still thinking this is an incompatibility thing.

Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •