Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    HDMI audio problem using Intel HD 4600 question

    Hi all,

    First post here. I recently got an Impact board (first Asus board since nforce motherboards back in the day. Was so unhappy with that board I never bought another Asus till now). Anyways, I'm loving my new board but I am having an issue with the HDMI audio dropping off. This is a bug that Intel has identified and has provided a fix the all the OEMs to implement it on the BIOS. This is very critical for me because my Impact board is my HTPC (Windows Media Center) and gaming HTPC. The audio drop off is very annoying and I have to reboot the system to get the audio back on the HDMI.

    As I said, Intel has provided the fix to all OEM and was wondering when Asus will implement this fix on the Impact and other Z87 boards?

    Here is the link to the problem on Intel site and the post from Intel employee saying that Intel has already provided the fix (Gigabyte already has a new bios in the works). https://communities.intel.com/thread...t=270&tstart=0

    Thank you,

    -Luis

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array clubfoot PC Specs
    clubfoot PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS VI HERO
    ProcessorIntel i7 4770K
    Memory (part number)G. Skill Trident X F3-2400C10D-16GTX
    Graphics Card #1MSI7950
    Graphics Card #2MSI7950
    Sound Cardonboard
    MonitorBenQ XL2420Z
    Storage #1Samsung EVO 250 RAID0
    Storage #2Seagate 600SSD 250
    CPU CoolerCorsair H100i
    CaseAntec DF-85
    Power SupplyCorsair RM1000i
    Keyboard AZIKO MGK1
    Mouse Logitech G502
    Headset SteelSeries Siberia V2
    Mouse Pad Razer Kabuto
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterASUS RTN-56U

    Join Date
    Oct 2010
    Reputation
    10
    Posts
    108

    Not sure if this will fix it but there is a new BIOS out for our boards.
    The Asus Maximus VI Hero Club

    ASUS ROG MAXIMUS VI HERO, i4770K@4.5, Corsair H100i, 16G G.Skill Trident X @2400, MSI7950 xFire, C: Samsung EVO 250G SSD RAID0, BenQ XL2420Z, LG BD burner, Corsair RM1000i, Antec DF-85.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Yes. Just saw it. Thank you. Hopefully the Intel fix provided to Asus by Intel themselves is on this BIOS. Will try it out.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    The Intel fix that they provided wasn't added to the latest BIOS. My HDMI keeps losing it's audio to my receiver. This is the fix but Asus hasn't implemented it. Who do you contact from Asus to get help on this? I haven't had Asus for many years so I'm not sure. I use Evga usually and I can contact them through twitter easy if I have suggestion or problems.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I hope they fix this because I plan on buying an ASUS board for a htpc that I'm building. I might have to hold off now.

  6. #6
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Will bump this up to the bios engineers for you.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Wow I appreciate it. Thank you. This bug is driving me nuts. Very important fix. Please if you get info when this bug fix will be implimented on the bios let us know. Thank you again.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •