Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Folks, this is a hardware problem on ASUS manufacturing end.

    I personally have experienced this same issue and have sent the laptop to ASUS with an RMA, they fixed it but this morning it came back again and I decided I can't take it any longer so I started looking on the net and found many other people are having the same exact problem.

    We should ask to see if we can get a replacement (hopefully of a different g75xxx generation) because this g750jm generation contains a hardware problem.

    The first time I had this issue I was already able to identify where the problem might be. In my opinion is the HDD controller (hard disk).

    Try the following to see if you are able to experience the same:

    Remove all your HDs from your g750 unit and power up the system. It will ALWAYS boot into the Bios. Put the HDs back and you will get a black screen ALWAYS regardless of how you change the SATA controller to IDE, AHCI or RAID.

    Can anyone here please help me (or all of us in this predicament) find a way to get ASUS to give us a different g750xx or g75xxx generation? It's pretty evident at this point that this is a manufacturing problem and no matter how many replacement you might get it will always come back at some point.

    Btw, my system is the g750jm with the Intel 4710HQ CPU and when I sent it to ASUS they replaced the modernized only. The system worked for about a month only and now I got this problem again.

    Please help!!
    Thank you

  2. #12
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    For the record, I too am having this black/blank screen on boot problem on my Asus G750 JW.

    For the last 2 months I've been getting this problem randomly. I've submitted an official compliant via the members website on Asus. I doubt anything will come of it.

    If I had to speculate when this problem occurred the most, it would be when my laptop was on the floor connected to my TV via HDMI. I tend to watch movies a lot that way. I have a wooden floor and a low area rug. I shut down the laptop when i'm finished, leaving everything plugged in. The next day when i try to boot I have a blank screen. Although, this problem does not occur like this 100% of the time. it's really random.

    My fixes have been:

    -Hold down the power button for more than 5 secs.
    -Remove battery and hold power button down for 5 secs
    -unplug power cable and battery and hold down power
    -Mess with fn - f7 and f8
    -gently tap on the side of the screen
    -hold the laptop upside down and powering it up
    -blowing compressed air through the fans.

    Sometimes doing all the above actually never worked and just coming back hours later the dang laptop would end up working on its own.

    My laptop is not over heating and i'm all stock speeds on GPU & CPU. Using Speccy and not gaming: Avg CPU temp is 42 C and GPU 41 C.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I had a brand new G750JW delivered this afternoon and guess what, yep. Wont even switch on, no drive light or noise coming from the drive and a blank screen

  4. #14
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by delfrogo View Post
    For the record, I too am having this black/blank screen on boot problem on my Asus G750 JW.
    For the last 2 months I've been getting this problem randomly. I've submitted an official compliant via the members website on Asus. I doubt anything will come of it.
    If I had to speculate when this problem occurred the most, it would be when my laptop was on the floor connected to my TV via HDMI. I tend to watch movies a lot that way. I have a wooden floor and a low area rug. I shut down the laptop when i'm finished, leaving everything plugged in. The next day when i try to boot I have a blank screen. Although, this problem does not occur like this 100% of the time. it's really random.
    My fixes have been:
    -Hold down the power button for more than 5 secs.
    -Remove battery and hold power button down for 5 secs
    -unplug power cable and battery and hold down power
    -Mess with fn - f7 and f8
    -gently tap on the side of the screen
    -hold the laptop upside down and powering it up
    -blowing compressed air through the fans.
    Sometimes doing all the above actually never worked and just coming back hours later the dang laptop would end up working on its own.
    My laptop is not over heating and i'm all stock speeds on GPU & CPU. Using Speccy and not gaming: Avg CPU temp is 42 C and GPU 41 C.
    deanosbeano, there have been reports that turning off hibernation / hybrid boot fixes this black screen problem.

    From an Administrator (Ran As) cmd window:

    powercfg /hibernate off

    And reboot, that will stop hybrid shutdown and delete the hiberfil.sys file from your C drive - that was taking up space, the same size as your RAM.

    I also disable pagefile by setting it to 0.

    Please let us know if that works for you

  5. #15
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by deanosbeano View Post
    I had a brand new G750JW delivered this afternoon and guess what, yep. Wont even switch on, no drive light or noise coming from the drive and a blank screen
    deanosbeano, that's a DOA laptop, return it for another one, you can't fix that yourself - unless it isn't charged well enough - if after charging for a couple of hours and it still won't power up, report it DOA to the seller and request a replacement.

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...l=1#post492222
    Last edited by hmscott; 04-16-2015 at 08:14 AM.

  6. #16
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    11
    Posts
    320

    hi,
    @delfrogo: have you disabled windows fast startup?
    http://www.eightforums.com/tutorials...ndows-8-a.html
    Asus G750JX-CV050H||GTX770M||24GB ram||120hz 3D screen||
    1TB Samsung 840 EVO SSD||500GB Crucial M4 SSD||500GB Crucial M4 SSD in DVD Bay
    free bag and mouse
    win 8.1||win 7||win xp||server 2008||os x mavericks||linux mint 16

  7. #17
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by hmscott View Post
    deanosbeano, there have been reports that turning off hibernation / hybrid boot fixes this black screen problem.

    From an Administrator (Ran As) cmd window:

    powercfg /hibernate off

    And reboot, that will stop hybrid shutdown and delete the hiberfil.sys file from your C drive - that was taking up space, the same size as your RAM.

    I also disable pagefile by setting it to 0.

    Please let us know if that works for you
    I powered my laptop down last night and it didn't power on today. I'll give that a try when I get home in the morning if it ever turns on.

    I'm afraid of powering my computer down. Hopefully that fix works!!! I'll report back.

    Quote Originally Posted by gazzacbr View Post
    hi,
    @delfrogo: have you disabled windows fast startup?
    http://www.eightforums.com/tutorials...ndows-8-a.html
    I'm assuming that's the same thing "hmscott" asked me to do. I'll give it a try. Thanks for your feedback.


    Hopefully it's not a bad Bios chip. I think I'm out of warranty. I bought it in October 2013.




    Update 1: 4/17/15. Thank you hmscott. I entered the command to disable hibernate. I shutdown and it started back up without a problem. I'll keep updating this post in a few weeks to see if the issue comes back. I hope this helps anyone out there.

    Gazzacbr, entering the command hmscott gave me disabled fast boot apparently as well as hybernate. I didn't have the options to disable according to that guide you sent me. But thanks for your reply!
    Last edited by delfrogo; 04-17-2015 at 06:22 PM. Reason: Add info

  8. #18
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Thanks!

    Quote Originally Posted by Filo1 View Post
    I had exackly the same problem, but i was changing settings in BIOS
    Try my solution:

    If u dont understand it tell me ill try to show u other way :P
    Tell me does this rebooting after CTRL+ALT+DEL ?
    and if u click NUM Lock , the keyboard light power on/off?
    About logo, you probably didnt notice
    Logo is backlighted when screen is turned on (the screen backlight is backlight for logo too)
    It worked for me. I had to install Windows (used Windows 8.1 Pro install disk) after issues with Windows 10 screwing up my MBR.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •