Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    HDMI not recognized

    Hello to all the people who is part of this great forum, I come today to bother you guys with one very annoying problem and its this one:

    I just bought my motherboard MAXIMUS EXTREME VI and i have it connected by HMDI to my monitor but it only reproduces the VIDEO but not the sound it is not even recognized by my pc as you can see in this pic.

    Click image for larger version. 

Name:	SONIDO.jpg 
Views:	2 
Size:	87.2 KB 
ID:	37922

    I'm not using a Graphic Card, but the integrated with the CPU.


    I have already comproved the cable, connecting it from my Laptop to the same monitor and works perfectly (video and sound) so I was wondering if the problem comes from my motherboard.

    I thank any help you guys can bring me since now and from your time!
    Last edited by TheFugas; 06-19-2014 at 09:26 AM.

  2. #2
    ROG Guru: Blue Belt Array jab383 PC Specs
    jab383 PC Specs
    Motherboard24/7 rig : Maximus VI Extreme
    Processori7 4790K
    Memory (part number)16GB Mushkin Redline 2400 10-12-12-28 + 16GB Corsair Vengeance 2400 10-12-12-31
    Graphics Card #1AMD Firepro W5000
    Sound CardM6E Supreme FX
    MonitorDell U2413
    Storage #1Kingston SH103S3240G SSD
    Storage #2Seagate ST1000DM003 1TB
    CPU CoolerCustom water loop, Delidded, Liquid Metal TIM
    CaseCoolerMaster HAF XM
    Power SupplyCorsair HX-750
    Keyboard Logitech G710+
    Mouse Logitech M705
    OS Windows 7 64 Pro
    jab383's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    107
    Posts
    848

    Hi, and welcome

    I take it that you are using the internal graphics of the CPU rather than a separate video card, right?

    There is a BIOS setting that enables/disables HDMI audio on the integrated graphics. Check

    Advanced Menu > System Agent Configuration > CPU Audio Devices

    Hope this helps.

    Jeff

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by jab383 View Post
    Hi, and welcome

    I take it that you are using the internal graphics of the CPU rather than a separate video card, right?

    There is a BIOS setting that enables/disables HDMI audio on the integrated graphics. Check

    Advanced Menu > System Agent Configuration > CPU Audio Devices

    Hope this helps.

    Jeff
    Hey jab383 thanks you for your reply, as you said Im using the integrated graphic of my CPU

    When I went to the BIOS to search that setting It was already Enabled

    If I turn into disabled the HMDI not only still unrecognized but also dissapear completly.

    I dont know if the problema could come from my motherboard itself, which is a little more worrying.
    Last edited by TheFugas; 06-19-2014 at 09:26 AM.

  4. #4
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Please forgive this stupid question. Your monitor it has sound?
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array clubfoot PC Specs
    clubfoot PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS VI HERO
    ProcessorIntel i7 4770K
    Memory (part number)G. Skill Trident X F3-2400C10D-16GTX
    Graphics Card #1MSI7950
    Graphics Card #2MSI7950
    Sound Cardonboard
    MonitorBenQ XL2420Z
    Storage #1Samsung EVO 250 RAID0
    Storage #2Seagate 600SSD 250
    CPU CoolerCorsair H100i
    CaseAntec DF-85
    Power SupplyCorsair RM1000i
    Keyboard AZIKO MGK1
    Mouse Logitech G502
    Headset SteelSeries Siberia V2
    Mouse Pad Razer Kabuto
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterASUS RTN-56U

    Join Date
    Oct 2010
    Reputation
    10
    Posts
    108

    A wild guess here. My LG monitor has downloadable "monitor" drivers that properly identify the model and display profile. I see there is a firmware update for your monitor so I would start there and then check to see if there are monitor drivers for it as well.

    http://translate.google.com/translat...D%2FZX-support
    The Asus Maximus VI Hero Club

    ASUS ROG MAXIMUS VI HERO, i4770K@4.5, Corsair H100i, 16G G.Skill Trident X @2400, MSI7950 xFire, C: Samsung EVO 250G SSD RAID0, BenQ XL2420Z, LG BD burner, Corsair RM1000i, Antec DF-85.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by clubfoot View Post
    A wild guess here. My LG monitor has downloadable "monitor" drivers that properly identify the model and display profile. I see there is a firmware update for your monitor so I would start there and then check to see if there are monitor drivers for it as well.

    http://translate.google.com/translat...D%2FZX-support
    Hello friend thank your for your reply!

    I did what you told me and downloaded the new firmware but whent i was gonna to install it, the installer wizard told me that my monitor already has the most recent firmware so that's not the problem here

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Please forgive this stupid question. Your monitor it has sound?
    Hello bro!

    Yeah my monitor has Audio in fact my monitor es this one

    http://www.samsung.com/mx/consumer/m...ND/ZX-features


    I proved their speakears with the same HMDI cable and they work perfectly.

    My problem is that my PC doesnt recognize the HMDI output audio as you can see from the pic I posted

  8. #8
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    OK if you are using Intel drivers for your motherboard graphics then you will need the Intel sound driver too. Download from the Intel site directly.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    OK if you are using Intel drivers for your motherboard graphics then you will need the Intel sound driver too. Download from the Intel site directly.

    Hello HiVizMan really thanks for your reply and time

    I was looking for thoose drivers you told me and I found this one:

    https://downloadcenter.intel.com/Det...ivers&lang=eng

    Im not sure if that is what you meant, but hope you can help me with that

    I post here a couple of screenshots maybe can help

    Click image for larger version. 

Name:	asdfasfdasasdf.jpg 
Views:	0 
Size:	192.2 KB 
ID:	37978

    Current AUDIO Drivers

    Click image for larger version. 

Name:	qweqweqwe.jpg 
Views:	0 
Size:	137.8 KB 
ID:	37980
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos asdfaddsafsd2.jpg  

    Last edited by TheFugas; 06-20-2014 at 12:48 PM.

  10. #10
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-011363.htm

    and

    http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-034397.htm


    Have a read should sort your issue out. The correct downloads are there.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •