Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Event 219 \Driver\WUDFRd failed to load for the device ACPI\PNP0A0A\2&daba3ff&1

    Hi,

    As best as I can tell, neither the RIVBE support disk nor the latest drivers in the ASUS downloads include a driver that the Windows Driver Foundation can load for this ACPI\PNP0A0A device. Where can the driver be found (or what needs to be fixed so the driver will load) so I can eliminate this error found in my Windows 8.1 system event log after a clean install?

    Thanks in advance. -K

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array MeanMachine PC Specs
    MeanMachine PC Specs
    Laptop (Model)I enjoy my wife
    MotherboardCVI HERO + CVII Hero Wifi
    ProcessorRyzen 7 1800X + 2700X
    Memory (part number)CMD16GX4M2B3000C15 + F4-3200C14D-16GTZR
    Graphics Card #1EVGA GTX980 SC for CVFZ
    Graphics Card #2EVGA GTX 1080 hybrid
    Graphics Card #3GTX 770 for phys x
    Sound CardMB
    MonitorHP w2408h
    Storage #1Samsung 970 EVO 500GB M.2
    Storage #2Samsung 840EVO 500GB and 960 M.2 pro
    CPU CoolerCorsair H105, H110 and H115i
    CaseCorsair 750D and 780T
    Power SupplyCorsair AX-1200i and Antec 850 pro platinum
    Keyboard Logitech K800
    Mouse Razer Mamba
    Headset Corsair Vengeance 2100
    OS W7 Ultimate 64bit and W10 pro 64bit
    Network RouterBelkin N300 + DSL-2880AL
    MeanMachine's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    126
    Posts
    1,634

    Hi rosefire, I advise you to follow this thread as you are not alone.

    http://rog.asus.com/forum/showthread...le-ACPI-Errors
    We owe our existence to the scum of the earth, Cyanobacteria

    My other System Specs:

    MB:ASUS ROG Crosshair V Formula Z GPU:EVGA GTX 980 sc PSU:Corsair AX-1200i
    CPU:
    AMD FX-9590 Cooler: Corsair Hydro H105 Case: Corsair 750D

    Memory:Corsair Dominator Platinum@1866MHz x 16GB SSD:Samsung 500GB 840 EVO




  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hi rosefire,

    I had this error event 219 with a USB card reader of a CANON printer. I did the following in my Windows 7 settings:
    Enter Administrative Tools via Control Panel -> System and Security ->Administrative Tools, and then double click "Services". On the list that appears double click "Windows Driver Foundation - User-Mode Driver Framework" . On the "General" tab, set the "Startup type" to "AUTOMATIC".
    Restart your OS. This worked for me, but I must emphasize that it was on Windows 7 and it concerned a USB card reader of my printer.
    But it is worth a try, isn't it?
    Good luck
    Lian-LI Tower PC-2120
    Rampage 4 Extreme Motherboard
    CPU: Intel i7 3930k o/ced at 4,4 GHz
    G.Skill Ripjaws Z - F3-17000CL9Q2-32GBZH running at 2133 Mhz
    Noctua NH-D14 SE2011 Cooler
    CoolerMaster Silent Pro MII 1500 W
    2 Samsung SSD 840 Pro 256 GB each in RAID 0 for OS WIN 7 Ultimate
    2 Seagate HDD 2TB each
    MSI N680GTX-PM2D2GD5 Graphic Card

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    10
    Posts
    9

    It could be the Wi-Fi driver mate .

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array Gottex PC Specs
    Gottex PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Extreme X79 (bios 4206)
    ProcessorIntel Core i7-3960X(C2)@4.8GHz (Offset +0.045), HT-on
    Memory (part number)G.Skill RipjawsZ 16Gb 4*4Gb 9-11-10-28(2T) 2133 Mhz, 1.65v
    Graphics Card #1MSI GTX580 3-Way SLI@900/1800/2100 1.100v.
    Graphics Card #2MSI GTX580 3-Way SLI@900/1800/2100 1.100v.
    Graphics Card #3MSI GTX580 3-Way SLI@900/1800/2100 1.100v.
    MonitorDell UltraSharp 3007WFP-HC 30-inch (2560x1600)
    Storage #1128Gb SSD OCZ Vertex 4 Series (VTX4-25SAT3-128G)
    Storage #2512Gb SSD OCZ Vertex 4 Series (VTX4-25SAT3-512G)
    CPU Coolerwater
    CaseDanger Den Black Series - LDR Tower 29 - Double Wide
    Power SupplyLepa G1600-MA 1600W 80+ Gold certified (MDPC custom sleeving)
    Keyboard Razer Lycosa Mirror Black
    Mouse Razer Mamba 2012
    OS Windows 8.1 Pro x64
    Gottex's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    12
    Posts
    115

    same question here


    ANSWER
    "Place the disk in the drive that came with the motherboard, open device manager, update driver, point it to the driver folder on the disk and it will load the driver, AMDA00 i believe it is" (c)

    http://rog.asus.com/forum/showthread...l=1#post361599
    CPU: 3960X(C2)@4.8GHz (Offset +0.045, LLC-medium), HT-on, 24/7
    MB: ASUS Rampage IV Extreme X79 (bios 4206)
    GPU: GTX580 3-Way SLI@900/1800/2100 1.100v.
    RAM: 16Gb G.SKILL RipjawsZ 2133Mhz 9-11-10-28(2T) 1.65v
    SSD1: 128Gb SSD OCZ Vertex 4
    SSD2: 512Gb SSD OCZ Vertex 4
    HDD: 2Tb WD Caviar Black
    PSU: Lepa G1600-MA 1600W
    Case: Danger Dan Black Series - LDR Tower 29 - Double Wide
    Cool: Water
    Monitor: Dell 3007WFP-HC
    OS: Windows 8.1 Pro x64 (UEFI)

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Thank you for your ideas:
    - I'm not using a USB card reader, but I changed the usermode driver to automatic - it is set to manual but is always triggered and running anyway. We'll see if this helps.
    - All my drivers are installed. There are two drivers listed as installed and compatible for the WiFi: one called Broadcom 802.11ac and the other is Microsoft 802.11ac. The Broadcom driver 6.33.223.1 is the one that is installed. Windows says that it is the most up to date.

    Thanks

  7. #7
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,442

    Not sure this is related but the AMDA driver is also known as the Probe II sense driver - same thing. This should be on the disc and for some boards is also available as an update in the utilities section on the support pages ( where updates are required). I think Windows update also downloads this as it is required for some third party apps to access monitoring of temps etc.

  8. #8
    untouched Array Praz's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    137
    Posts
    4,038

    Quote Originally Posted by Raja@ASUS View Post
    I think Windows update also downloads this as it is required for some third party apps to access monitoring of temps etc.
    Hello

    It is available as an update for Win8.1. This is the version I use and have not seen any of these reported issues across multiple boards.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array Astrix_au PC Specs
    Astrix_au PC Specs
    MotherboardASUS Maximus VI Formula
    Processori7 4770K @4.5Ghz
    Memory (part number)Kingston HyperX 16GB 1600Mhz (2x 8GB)
    Graphics Card #1MSI R9 Fury X 4GB HBM
    MonitorBenq XL2730Z 2550x1440p 144hz 1ms Freesync
    Storage #1Samsung 840 EVO SSD 500GB (OS)
    Storage #2Samsung 840 EVO SSD 200GB
    CPU CoolerCorsair H80i
    CaseCorsair 750D Air
    Power SupplySeasonic 1000w 80 Plus Platnum
    Keyboard Roccat Suora
    Mouse Razer Mamba 2012
    Headset Astro A50 Headset
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterNetgear CG3000
    Accessory #1 TrackIr 5
    Accessory #2 Thrustmaster T.16000M
    Accessory #3 Thrusmaster TWCS Throttle
    Astrix_au's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    54

    Quote Originally Posted by rosefire View Post
    Hi,

    As best as I can tell, neither the RIVBE support disk nor the latest drivers in the ASUS downloads include a driver that the Windows Driver Foundation can load for this ACPI\PNP0A0A device. Where can the driver be found (or what needs to be fixed so the driver will load) so I can eliminate this error found in my Windows 8.1 system event log after a clean install?

    Thanks in advance. -K
    I was getting this error in Windows 8.1 even after two clean installs and installed all drivers and up to date.

    I am still getting this error now on a clean install of windows 10, it doesn't do anything so isn't a big deal but nobody seems to know exactly what it is.
    ASUS Maximus VI Formula - i7 4770K - H80i - MSI R9 Fury X - HyperX 16GB Ram - 250GB + 500GB Samsung 840 EVO SSD - Benq XL2730Z 2560x1440p 144hz Freesync - Seasonic 1000w 80 Plus Platnum...

  10. #10
    New ROGer Array maddick PC Specs
    maddick PC Specs
    Motherboardx99 Deluxe
    ProcessorIntel i7 5930K @4.0ghz
    Memory (part number)Ripjaws 4 Series 16GB (4 x 4GB) DDR4 2400
    Graphics Card #1Strix GTX 1080 Ti
    Storage #1Samsung 850 EVO 250GB
    CPU CoolerCorsair Hydro H110
    CaseThermaltake Core v71
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Logitech G800
    Headset SteelSeries Arctis 3
    OS Windows 10 Pro
    maddick's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    10

    You might want to check out my post on how I resolved similar issues with this.

    Post found here:
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...highlight=amda

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •