Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Maximus V Formula VERY slow post + F4 LED error

    First - the computer had been running fine for about 6 months then one day:

    Basically, hit power on switch and it can take upwards of 10 MINUTES before the post screen comes up. The error led cycles until F$, hangs a little while then repeats the same cycle again and hangs etc etc.. eventually something catches and it'll post. it then boots into windows normally and seems to work fine. The wait time does seem to have gotten progressively worse. it started at about 2 minutes, sometime fine most time not..

    I've taken out vidcard, reset bios, removed battery for 10 minutes.. check all connections, haven't removed ram simply because of the gigantic cpu cooler over the top of them.

    has an i5 3570k currently at all default settings. has only a mild overclock before.

    850watt XFX black edition PS
    two sticks 4gb Kingston ram
    nvidia vid card - removed and running off I% video
    bios version 1707 x64

    I know I can try removing ram, mobo from case, reseat cpu etc, but was hoping someone may have heard of this before and let me know whats up before I start tearing it down. I saw another thread where someone had the same problem - he did all the stuff I just mentioned but it didn't resolve the issue.

    Thanks for any ideas/help!

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array MeanMachine PC Specs
    MeanMachine PC Specs
    Laptop (Model)I enjoy my wife
    MotherboardCVI HERO + CVII Hero Wifi
    ProcessorRyzen 7 1800X + 2700X
    Memory (part number)CMD16GX4M2B3000C15 + F4-3200C14D-16GTZR
    Graphics Card #1EVGA GTX980 SC for CVFZ
    Graphics Card #2EVGA GTX 1080 hybrid
    Graphics Card #3GTX 770 for phys x
    Sound CardMB
    MonitorHP w2408h
    Storage #1Samsung 970 EVO 500GB M.2
    Storage #2Samsung 840EVO 500GB and 960 M.2 pro
    CPU CoolerCorsair H105, H110 and H115i
    CaseCorsair 750D and 780T
    Power SupplyCorsair AX-1200i and Antec 850 pro platinum
    Keyboard Logitech K800
    Mouse Razer Mamba
    Headset Corsair Vengeance 2100
    OS W7 Ultimate 64bit and W10 pro 64bit
    Network RouterNetcom Wireless NF18ACV
    MeanMachine's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    126
    Posts
    1,698

    Hi robble and Welcome to ROG.

    Latest Bios for your MB is 1903, I suggest you update for better stability. Go here: http://www.asus.com/ROG_ROG/MAXIMUS_...Desk_Download/

    Download the Bios file to an empty (Fat32 format) USB stick and, at the same time download the renaming tool from Bios Utilities.

    Activate the renamer and this will convert the Bios file to correct Bios file format.

    Follow the instructions in your manual for Bios Flashback. I don't have a copy of your manual for exact method to use.
    We owe our existence to the scum of the earth, Cyanobacteria

    My System Specs:

    MB:ASUS ROG Crosshair VII Hero/WiFi GPU:EVGA GTX 1080 sc PSU:Corsair AX-1200i
    CPU:
    AMD R7 2700X Cooler: Corsair Hydro H115i Case: Corsair Carbide 780t

    Memory:G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZR SSD:Samsung 500GB 960 EVO M.2



  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Ok, updated bios to 1903. Get rog splash screen pretty quick and the a " bootmgr missing press ctrlaltdel to reboot. " message.

    EDIT:
    GOT INTO BIOS.. RESET BOOT ORDER AND EUREKA!

    Thanks! don't know why it was working with old bios and then didn't... no hardware changed. but hey, it's working now =)
    Last edited by robble; 07-30-2014 at 08:54 AM.

  4. #4
    ROG Guru: Brown Belt Array MeanMachine PC Specs
    MeanMachine PC Specs
    Laptop (Model)I enjoy my wife
    MotherboardCVI HERO + CVII Hero Wifi
    ProcessorRyzen 7 1800X + 2700X
    Memory (part number)CMD16GX4M2B3000C15 + F4-3200C14D-16GTZR
    Graphics Card #1EVGA GTX980 SC for CVFZ
    Graphics Card #2EVGA GTX 1080 hybrid
    Graphics Card #3GTX 770 for phys x
    Sound CardMB
    MonitorHP w2408h
    Storage #1Samsung 970 EVO 500GB M.2
    Storage #2Samsung 840EVO 500GB and 960 M.2 pro
    CPU CoolerCorsair H105, H110 and H115i
    CaseCorsair 750D and 780T
    Power SupplyCorsair AX-1200i and Antec 850 pro platinum
    Keyboard Logitech K800
    Mouse Razer Mamba
    Headset Corsair Vengeance 2100
    OS W7 Ultimate 64bit and W10 pro 64bit
    Network RouterNetcom Wireless NF18ACV
    MeanMachine's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    126
    Posts
    1,698

    Your Welcome mate and thanks for reporting back.
    We owe our existence to the scum of the earth, Cyanobacteria

    My System Specs:

    MB:ASUS ROG Crosshair VII Hero/WiFi GPU:EVGA GTX 1080 sc PSU:Corsair AX-1200i
    CPU:
    AMD R7 2700X Cooler: Corsair Hydro H115i Case: Corsair Carbide 780t

    Memory:G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZR SSD:Samsung 500GB 960 EVO M.2



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •