Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 20 of 20
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    You should have just restored the registry entries from the program that cleaned it .The cleaning program should have a rescue app to restore. IOBIT does.
    I went the long way around and reinstalled AI got errors, then uninstalled with IOBIT'S uninstaller then ran the registry cleaner again , then reinstalled AI . And all was fine.
    Then i thought to myself "Why didn't i use the rescue center in IOBIT Advanced care? Lol

  2. #12
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    Hi maxxxem,

    Welcome to the ROG forum! Which version of the AI Suite are you using and so are you still getting errors? I'm a bit confused with what the exact problem, so please clarify.

    Thanks,
    Bahz

  3. #13
    New ROGer Array Tzamaz PC Specs
    Tzamaz PC Specs
    MotherboardFormula VII
    Processori7 haswell
    Graphics Card #1Titan Black Sig SC

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Access Violation - AI Suite 3

    I get an access violation when AI Suite 3 starts. There is a memory write violation in AsAcpi.dll and the program terminates upon the write violation error. I successfully ran AI Suite 3 under 8.1 Pro and under the Win 10 upgrade as well. I applied the Win 10 updates for AI Suite 3 and after the updates, the write violation appeared. I uninstalled, cleaned and reinstalled; no luck. I uninstalled, cleaned and installed the version from the DVD that came with the MB; no luck. I uninstalled, cleaned, and installed another version of AI Suite 3 I found on the ROG forum that worked for some folks; no luck. I have installed Speedfan, but would prefer to use AI Suite 3 as I paid enough for it!

    ASUS MAXIMUS VII Formula
    i7 4790K
    Noctua NH-D15
    32 MB RAM - Crucial
    EVGA Titan Black
    Seasonic 1200 Platinum
    Sandisk 850 Pro
    Windows 10 Pro

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Angry Was working fine then installed 1080 Strix software today

    Built a new system. ASUS Maximus VIII Hero Alpha MB, 32MB Corsair DDR4-3000, Intel 6700k Core i7.
    All the ASUS software was working (though the AURA settings won't stay through a shutdown.) Was running integrated Intel graphics to start.
    Got my brand new ASUS 1080 GTX STRIX graphics card. Installed the latest nVidia driver (368.39), then installed the latest GPU software from ASUS (GPU Tweak2 1310, VGA Aura 0021)

    Now, AI Suite 3 gives an Access Violation at address 04273E5F in dip4.dll, read of address 00000064 whenever I try to go to the Dual Intelligent Processor 5 screen.
    It gives an Access Violation at address 0427435B in dip4.dll, read of address 000001C8 when I try to go to the TPU screen.
    It gives an Access Violation at address 042746FF in dip4.dll, read of address 000002B8 when I try to go to the Turbo App.
    It gives an Access Violation at address 0427409F in dip4.dll, read of address 000000D8 when I try to go to the EPU screen.
    It gives an Access Violation at address 042763CF in dip4.dll, read of address 000003A8 when I try to go to the Fan Xpert screen.
    etc., etc.

    No updates shown as needed for Dual Intelligent Processors 5 (1.02.87)

    Why would installing the new ASUS GPU Tweak and Aura (along with the nVidia display driver) cause these to stop working????? And what can be done to try to fix it?

  5. #15
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    74
    Posts
    2,394

    HeliumPheonix , does this thread sound like your issue , read the last post by Assus-Op Asus Administrator Australia
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...dress-667FF9E0
    "After investigation, this problem seem to be related to a new library used by Nvidia driver to support new GPUs (GTX1070 or later). We are working to resolve this matter right now, should come back to you soon with the updates" Quote Asus-Op Administrator Australia
    Last edited by toronto699; 07-04-2016 at 03:18 PM.

  6. #16
    ROG Guru: White Belt Array cekeu PC Specs
    cekeu PC Specs
    MotherboardROG RAMPAGE VI EXTREME
    ProcessorIntel® Core™ i9-7900X
    Memory (part number)GSKILL DDR4 32GB (4*8) F4-3200C14Q-32GTZSW
    Graphics Card #1Zotac RTX 2080 Ti AMP Extreme Core
    MonitorASUS ROG SWIFT PG27UQ
    Storage #1SAMSUNG SSD 970 EVO NVMe M.2 1TB
    Storage #2BARRACUDA PRO (8TB) ST8000DM005
    CPU CoolerCORSAIR Hydro Series™ H150i PRO RGB 360mm
    CaseLian Li PC 011 WXC
    Power SupplySeasonic Prime Platinum SSR-1300PD
    Keyboard Corsair Gaming K70 RGB
    Mouse Corsair Scimitar Pro RGB
    Headset/Speakers Edifier Studio® R1800TIII
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    120

    never use Registry cleaners in Windows, It is unnecessary and it is forced to reinstall Windows properly. If Windows Event Viewer reported a failed key you can delete it manually. Never use Registry cleaners, never...never....never......

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by toronto699 View Post
    HeliumPheonix , does this thread sound like your issue , read the last post by Assus-Op Asus Administrator Australia
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...dress-667FF9E0
    "After investigation, this problem seem to be related to a new library used by Nvidia driver to support new GPUs (GTX1070 or later). We are working to resolve this matter right now, should come back to you soon with the updates" Quote Asus-Op Administrator Australia
    Yep, that sounds pretty much identical. I had also gotten the 'vender.dll' crash too, though that didn't seem consistent (it only happened during startup of one of the utilities, then never happened again.)

    Hopefully they'll get the updates that fix this issue done soon. While the utilities aren't critical to running the system, it is somewhat frustrating and suprising that they didn't find this issue themselves. Someone in QA at ASUS isn't doing a very good job....this was an ASUS 1080 card on an ASUS Maximus VIII Hero Alpha motherboard. They should have seen this in testing.

  8. #18
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    74
    Posts
    2,394

    HeliumPhoenix PM Bahz our Asus Administrator . hes more than an Administrator , hes @ Asus HQ in Taiwan with a link to your posts on the Ai Suite lll issue , hes really helpful and cares for us Asus Forum Members. "They should have seen this in testing" Quote HeliumPhoenix How Right U Are
    https://rog.asus.com/forum/member.php?240188-Bahz
    Last edited by toronto699; 07-04-2016 at 07:30 PM.

  9. #19
    ROG Member Array gmariust PC Specs
    gmariust PC Specs
    MotherboardAsus Z97 GENE VII
    ProcessorIntel I7-4790K
    Memory (part number)16GB-Kit G.Skill Ares PC3-12800U CL9
    Graphics Card #1Asus Strix 970 OC Edition
    MonitorAsus PA328Q
    Storage #1Samsung 950 PRO 512GB
    Storage #2WD Black 4TB
    CPU CoolerArctic Liquid Freezer 120
    CaseSilverstone SG-09
    Power SupplyCorsair HX-850
    Keyboard Cherry MX 3.0
    Mouse Logitech Proteus G502
    OS Win 10 Pro
    Network RouterAsus AC68U

    Join Date
    May 2016
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Same problem here just the exception appears on another module

    Same problem here just the exception appears on another module
    Click image for larger version. 

Name:	AiSuite3.jpg 
Views:	8 
Size:	40.8 KB 
ID:	58141,
    after clicking ok the Aisuite loads but it looks like this,
    Click image for larger version. 

Name:	AiSuite3_window.jpg 
Views:	5 
Size:	55.8 KB 
ID:	58142
    no content except the low bar info.
    Tried the uninstall and re-install with no luck, same thing after re-install.
    I used the ASUS AI Suite 3 V1.01.02 Install Program for Windows 7/8/8.1/10 32bit & 64bit on Maximus Gene VII.

    Any input is welcomed. Thank you

  10. #20
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    74
    Posts
    2,394

    gmariust Asus knows the problem are working on a fix PM Asus-Op in this thread fix is in testing faze but u can get it early if u want to try it
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...350#post599350

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •