Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Exclamation HDMI Sound playback issue

    So i just finished building my computer a day ago but, I seem to have a problem on my hands. When hooking up to my t.v. with a HDMI cord i will get picture but no sound. After looking into this for some time, and re installing almost everything Audio, chipset, ect, the problem still remains. When i open my high definition audio device under general it says

    This device cannot start. (Code 10)

    {Operation Failed}
    The requested operation was unsuccessful.

    Any idea what to do?

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    Hello Jbrommehd, Welcome to the ROG forum.

    Does this help?

    http://answers.microsoft.com/en-us/w...a-c48163486bbe

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Thanks for the reply, and sorry for the late response. I tried what they did in the thread, but found not fix. I am running windows 8.1 64 bit idk if that helps

  4. #4
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    Look in the device manager under sound, video and game controllers. Is there a yellow exclamation point?

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Yes I have a yellow triangle with an exclamation point next to High Definition Audio device, but there is none next to Realtek high definition. It seems like the only drives I can find online are ones for the Realtek.
    Last edited by Jbrommehd; 08-02-2014 at 03:15 PM.

  6. #6
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    Ok try this:

    Go to device manager and right click on the high definition audio device and click uninstall, then reboot your computer. Upon reboot it should install the driver.

    Did this help?

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Thanks again for the response . I uninstalled it twice now; when it reinstalled it still has a yellow exclamation point next to it.

  8. #8
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    OK, we don't give up that easy, Try this :

    http://www.ehow.com/how_7602328_fix-...c-code-10.html

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    7

    It says my drivers are up to date. For now i have just hooked some speakers up with an optical cord. Still a little mad at no HDMI audio playback

  10. #10
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    1. In the bios Advanced tab, onboard device configuration. HD audio controller: Enabled. SPDIF out type: HDMI.

    2 Right click on the speaker icon and click playback devices. Select Digital Audio (HDMI) as the default device click apply.

    Any sound yet?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •