Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Swift PG278Q flickering

    Hello.
    Just got 3 new GSYNC 27` Monitors. In different games there are a constant "flickering"; tried all refresh rates, GSYNC on/off,original display port Cable .In 2D no problems at all (besides i cant connect the other 2 Monitors with my SLI Setup).
    One of worst games is "Banished", is almost unplayable.
    Solution? THX.

  2. #2
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I have the exact same problem, i will also try banished and see if i can find a fix. Would suck to have spent big bucks if this will be a permanent issue.

    Edit: Seems it's g-sync is the cause, the main reason people will buy it for.
    Last edited by Robbaz; 08-01-2014 at 05:08 PM.

  3. #3
    Helium Chilled Array _ PC Specs
    _ PC Specs
    Laptop (Model)G46VW
    MotherboardRampage IV Gene
    ProcessorIntel Core i7-3930K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 32GB (CMD32GX3M4A2133C9)
    Graphics Card #1ROG Matrix GTX 780 Ti
    Sound CardROG SupremeFX III
    MonitorASUS VG248QE with GSync mod
    Storage #1Plextor PX-M2 SSD 120GB
    Storage #2G.Skill Phoenix Blade 480GB PCIe SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 240M
    CaseCooler Master HAF-X
    Power SupplySeasonic X-750
    Keyboard Corsair K90
    Mouse ROG Gladius
    Headset ROG Orion
    OS Windows 8.1 Update 1
    Network RouterASUS RT-AC66U
    _'s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    119
    Posts
    5,750

    Is there flickering on ALL three? Or just one of?

    I will ask our RD in work. I've played Banished on it in the office and it works perfectly with a 780 Ti on recent and latest drivers.

    What's your exact setup and drivers?
    Does it only happen in GSync? Can you try it with GSync off? At different refresh rates and with ULMB on/off. Then we might be able to nail down an issue.
    Last edited by _; 08-05-2014 at 01:43 AM.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    14

    I see g-sync related flickering on my screen when running pixperan-tests.
    Perhaps a few of us have bad panels. It's problematic because not everyone seems to be able to notice it.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by MarshallR@ASUS View Post
    Is there flickering on ALL three? Or just one of?

    I will ask our RD in work. I've played Banished on it in the office and it works perfectly with a 780 Ti on recent and latest drivers.

    What's your exact setup and drivers?
    Does it only happen in GSync? Can you try it with GSync off? At different refresh rates and with ULMB on/off. Then we might be able to nail down an issue.
    According to my tests, G-sync causes flickering when the fps in game goes below 30fps or rises above 30fps.

    If I had to guess what happens, I probably would guess that this is caused by the fact that G-sync can't work below 30fps, so the driver has to switch it off when fps goes below 30 and this causes the flicker. When the fps goes above 30 again, G-sync gets re-enabled causing the flicker.

    Running a game at fixed 40fps or 60fps or 120fps does not have this problem, and I was able to test this with a game engine that allows switching framerate limit on the fly, so I just binded two keys for maxfps 20 and maxfps 40, which helped me to narrow this down.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    5

    As far as i see it the Monitor isn`t working 100% "out of the box"...

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    57

    You still haven't replied with your specs. if your specs are below par, that could be causing the flickering because your performance isn't staying over 30 FPS at 1440p, based on what Renzo has suggested. MarshallR is trying to help you, so instead of just saying "monitor isn't working out of box" you could help him diagnose your issue.

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I also had flickering issues, and blurry text issues that just came out of no where after a couple of weeks use. The flickering went away in games with G-sync turned off, but text was still rough in appearance. Worked better in 120hz mode. I am using SLI gtx770 OC and 4770k OC @ 4.5ghz. My FPS is between 90-120 on bf4 with settings set to Nvidia optimum (GeForce experience - mix of ultra to medium). The overdrive Hz button doesn't really work either... My retailer picking it up today and starting the rma process. I suspect a faulty gsync module.

  9. #9
    iron man Array kkn's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    243
    Posts
    6,112

    sli not 100% stable.

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Mine was running fine - after getting a GTX 780ti OC - for a week. And now i have horizontal lines (shadows) on the bottom part of the screen, and very blurry text (looks like clutter on the fonts). Reading this forum (white on black) is very difficult. If i drag the browser window over on my other 2560x1440 (non ROG) monitor everything is sharp and clear again.
    Setting 144hz makes the image more stable, at 60hz it more looks like horizontal stripes of noise. I will do a new rma (my 3rd) when the dealer gets new supplies again next week.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •