Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    26
    Posts
    151

    My pc doesn't power on with 780 ti matrix anymore..

    Hey all. I have been strugglin to get the xtreme control board for my 780 ti matrix platinum working for a few days now. But now suddenly something weird happened.

    I was on youtube with the card and xcb connector, everything was at stock. Suddenly during a video the whole system just shut down and leds on fans started blinking. I first thought the psu maybe damaged and unplugged everything and tested it, it worked and seemed to run normally. I then plugged everything back and was going to try to power on the pc with the card plugged but without pci-e cables plugged and the slot turned off. The pc started but I heard a weird electrical short zap sound, like when you're electrically charged and touch something metal to ground yourself, that kind of sound. Ofc then I just powered down the system and tried with a different card, pc worked fine. I haven't shorted ln2 mode, it was in normal bios.

    I have looked around the card everywhere and can't seem to find physical damage at all. The card just prevents the whole system from powering on now, I've tried for a few times. Not even the psu fan will spin at all. Like the card is grounding the whole system. Has anyone here ever faced this kind of issue? I've already unplugged the xcb and everything but cant seem to find a solution. When I plugged in my other damaged 780 ti it posted into bios. Only thing that looks abnormal to me are these few caps or what they are near the dvi connector back of the pcb, but they look same on pics I found online. http://i.imgur.com/FxwumUG.jpg


    Really if this one is dead for no reason aswell I will not buy asus graphics cards anymore. This time it was completely stupid, shut down while watching a youtube video, xcb was disabled and everything was at stock.
    Sinebrychof aka Luumi

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    26
    Posts
    151

    The resistance values I get via hotwire holes are 3.1 ohms for gpu, vmem and vpll are both about 86 ohms. So yeah, continuity beeps on gpu but not on mem and pll.

    EDIT

    I found something. The rig will turn on and post succesfully if only the left power connector is plugged in. So th right power connector or some vrm components after it are shorted and prevent start.
    Sinebrychof aka Luumi

  3. #3
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,548

    Luumi,
    Your not in the Army anymore, these video cards do not have armor, stop killing them

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    26
    Posts
    151

    Oh, what is this? Click image for larger version. 

Name:	cUKKfSc.jpg 
Views:	7 
Size:	789.5 KB 
ID:	39838

    Like the Q501 component is melted and burned lol. Ignore the arrow. Could the card work without it?
    Last edited by Luumi; 08-07-2014 at 02:20 PM.
    Sinebrychof aka Luumi

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array MatsGlobetrotter's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    19
    Posts
    171

    It started with a VIC-20... and now it is. Maximus Formula VI Intel 4770K 4.6GHz ASUS GTX780Ti 3GB Corsair Platinum Dominator 16GB 2400MHz Raid Express 240GB Samsung EVO 512 GB SSD Corsair 900D EK watercooling Corsair RM1000 ASUS PB278Q



  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    26
    Posts
    151

    Yeah but that can be still driven and repaired :P.
    Sinebrychof aka Luumi

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •