Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,651

    ROG Eye Splash Screen Windows Bootup

    Since I've re-installed windows 8, I've lost my ROG Splash Screen on bootup. How do I put it back?

  2. #2
    AntiMatter Guru ROG Array chrsplmr's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    295
    Posts
    6,113

    That is probably in the bios. [Del] on boot. Best of Luck. .c.

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array Wulff PC Specs
    Wulff PC Specs
    MotherboardASUS Z170-A
    ProcessorIntel Core i5-6600K
    Memory (part number)4x4GB G.Skill TridentZ 3000MHZ DDR4
    Graphics Card #1Asus Matrix GTX 980Ti
    Sound CardCreative X-Fi HD
    MonitorSamsung U28D590 UHD
    Storage #1Samsung 850 EVO 500GB (OS)
    Storage #22x256GB SanDisk SD6SP1M256G1102
    CPU CoolerNoctua D15s
    CaseSilent Base 800
    Power SupplyCorsair Rm850x
    Mouse Steelseries Kana
    Headset/Speakers KRK Rokit5
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterD-Link Dir-868L
    Accessory #2 WD Elements 5TB
    Accessory #3 Seagate Expansion Desk 4TB

    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    13
    Posts
    190

    what chrsplmr say is true, but then on our laptops we use the F2 key to get to the bios. Normally you would see the windows 8 logo only if you disabled UEFI in the bios yes. however, im not sure what did you use to create the bootable usb to install windows? if you used for example the win7 usb tool that will format the usb partition as NTFS. but to be able to install in uefi mode i believe the usb stick should be formatted as fat32 instead. use a tool called rufus to create your bootable usb and make sure that before you create it with the win8 .iso the usb is formatted as fat32 ( sometimes when you first put it at gpt style partition and fat32 and then laod in the iso sometimes it gets put back to ntfs, change it once more to FAT then. then it should work no problem. and if you did change something in your bios then perhaps its best to laod setup defaults. mine is also on defauklt except for the intel anti theft, i disabled that here

    good luck

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array Prostar Computer's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    11
    Posts
    462

    Quote Originally Posted by Darnassus View Post
    Since I've re-installed windows 8, I've lost my ROG Splash Screen on bootup. How do I put it back?
    Is UEFI enabled or disabled, and/or have you flashed the BIOS recently?
    We customize Asus, MSI, and Clevo laptops!

  5. #5
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by Darnassus View Post
    Since I've re-installed windows 8, I've lost my ROG Splash Screen on bootup. How do I put it back?
    Darnassus, didn't you just restore from an Asus Backtracker recovery flash drive?, it should have restored the ROG screen on boot.

    Did you set the BIOS settings back to Defaults before doing the restore - I actually thought the Asus Backtracker restore would do that too, but I always suggest resetting the BIOS back to Defaults before doing a restore.

    In the BIOS Boot tab, you should have Launch CSM set to Disabled and in the BIOS Security tab - Secure Boot - Secure Boot Control should be Enabled.

    If after changing those settings for UEFI support, you can't boot... you need to go back into the BIOS and set them back so you can boot again, and we can help you debug setting up UEFI secure.

    Kinda surprised Asus Backtracker restore didn't set those options itself...if you find CSM is already Disabled and Secure Boot Control is Enabled, let us know, and we can help you debug the splash screen further.
    Last edited by hmscott; 09-21-2014 at 01:35 AM.

  6. #6
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,651

    I TESTED my Backtracker, then formatted my SSD and put on a disc of Windows 8.1

    The ROG screen still shows, but it's only for a second, then it changes to the blue Win8 one.

    My CSM is enabled and Secure Boot Control is disabled since I wanted to boot from a USB to check things.. (ended up burning a CD for Win 8.1 anyway.

    I guess I will revert the bios settings back having CSM back to disabled and Secure Boot back on.

    P.S. Prostar, I'm on 208JX, I ain't risking 209.. all those brick stories just doesn't appeal to me.

    Also, what's the point of 209, the update was so minor I forgot what it even was..

  7. #7
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,651

    I TESTED my Backtracker, then formatted my SSD and put on a disc of Windows 8.1

    The ROG screen still shows, but it's only for a second, then it changes to the blue Win8 one.

    My CSM is enabled and Secure Boot Control is disabled since I wanted to boot from a USB to check things.. (ended up burning a CD for Win 8.1 anyway.

    I guess I will revert the bios settings back having CSM back to disabled and Secure Boot back on.

    P.S. Prostar, I'm on 208JX, I ain't risking 209.. all those brick stories just doesn't appeal to me.

    Also, what's the point of 209, the update was so minor I forgot what it even was..

  8. #8
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,651

    Got it back, just put BIOS back to normal. I did not lose the splash screen of ROG and my OS is a fresh 8.1 install. ;d

  9. #9
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by Darnassus View Post
    Got it back, just put BIOS back to normal. I did not lose the splash screen of ROG and my OS is a fresh 8.1 install. ;d
    Darnassus, cool

    Did you test your USB 3.0 port throughput, are all 4 ports fast?

    Did you notice any screen lines/fidelity difference. Long ago someone mentioned it was better having never had Splendid installed - and you only get that with a Microsoft media Windows 8.1 install.

    Glad to hear it all worked out

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •