Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array NuMetal93 PC Specs
    NuMetal93 PC Specs
    MotherboardAsus Rampage 5 Edition 10
    ProcessorIntel Core i7 6850k 4.0 GHz
    Memory (part number)32 GB 3000mhz
    Graphics Card #1EVGA 1080 ti ftw3
    Graphics Card #2EVGA 1080 ti ftw3
    Storage #1950 pro 500GB m.2
    CPU CoolerEK Supremacy Evo
    CaseCorsair 760t Black/Red
    Power SupplyEVGA supernova 1300 G2
    Keyboard IBM Model M Grey logo/Razer Orbweaver
    Mouse 2013 Razer Deathadder
    Headset Razer Tiamat 7.1
    OS Windows 10 60 bit
    Accessory #1 3D Printed stuff
    NuMetal93's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    87

    Rampaging Reboots

    I have had the Rampage V Extreme for a little over a week now an i am having this weird issue, every time I turn my pc on about 10 minuets into my usage it randomly trys to reboot. It ges half way through a boot cycle powers off then restarts and works fine for the rest of the time its on. im not shur if its a bios issue my ram and cpu seen to be fine, tested it for a good hour on occt with no issues, temps are fine and am having no other issues. I have not set any overclock on my 5930k yet ive been running every ting at auto or switching my memory to xmp for my 2800mhz ram kit. Ive been putting off overclocking due to this issue. I suspect it may be my psu.

    Specks:
    i7 5930k
    16 gb 2800 mhz ddr4 corsair vengance xpl ram
    ASUS Rampage V Extreme
    2x Nvidia Gtx 770 ftw in sli
    evga 1300 supernova g2 psu
    h100i cpu cooler
    2x Kingston hyper x 120 gb ssds
    2tb segagate hdd

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Welcome to the ROG forums, NuMetal93.

    What version BIOS are you on? And do the reboots always occur when you're in Windows?

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array NuMetal93 PC Specs
    NuMetal93 PC Specs
    MotherboardAsus Rampage 5 Edition 10
    ProcessorIntel Core i7 6850k 4.0 GHz
    Memory (part number)32 GB 3000mhz
    Graphics Card #1EVGA 1080 ti ftw3
    Graphics Card #2EVGA 1080 ti ftw3
    Storage #1950 pro 500GB m.2
    CPU CoolerEK Supremacy Evo
    CaseCorsair 760t Black/Red
    Power SupplyEVGA supernova 1300 G2
    Keyboard IBM Model M Grey logo/Razer Orbweaver
    Mouse 2013 Razer Deathadder
    Headset Razer Tiamat 7.1
    OS Windows 10 60 bit
    Accessory #1 3D Printed stuff
    NuMetal93's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    87

    Thanks for the warm welcome!

    My bios version is .0403 and it occurs in windows, but when it half boots it does it before the bios screen.

  4. #4
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Confirm that you have the 8 pin and 4 pin power cables connected. Also do you switch of your PSU or unplug your PC from the wall when you're not using it?

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array NuMetal93 PC Specs
    NuMetal93 PC Specs
    MotherboardAsus Rampage 5 Edition 10
    ProcessorIntel Core i7 6850k 4.0 GHz
    Memory (part number)32 GB 3000mhz
    Graphics Card #1EVGA 1080 ti ftw3
    Graphics Card #2EVGA 1080 ti ftw3
    Storage #1950 pro 500GB m.2
    CPU CoolerEK Supremacy Evo
    CaseCorsair 760t Black/Red
    Power SupplyEVGA supernova 1300 G2
    Keyboard IBM Model M Grey logo/Razer Orbweaver
    Mouse 2013 Razer Deathadder
    Headset Razer Tiamat 7.1
    OS Windows 10 60 bit
    Accessory #1 3D Printed stuff
    NuMetal93's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    87

    I leave it all plugged in, so i need both the 8 and 4 pin in not just the 8?

  6. #6
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    The 4 pin power cable is optional. But it is highly recommended that you plug it in if your PSU has that cable. How old is your PSU?

  7. #7
    ROG Guru: Brown Belt Array LiveOrDie PC Specs
    LiveOrDie PC Specs
    MotherboardASUS RAMPAGE VI EXTREME OMEGA
    ProcessorIntel Core i9 7980XE Custom IHS @ 4.6Ghz 1.23v
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB F4-3000C14D 64GB
    Graphics Card #1AORUS GeForce RTX™ 2080 Ti XTREME WATERFORCE WB 11G
    MonitorLG 4k 43inch
    Storage #1Samsung 960 Pro NVME 512gb
    Storage #2Samsung 850 Evo 1TB x 2
    CPU CoolerEK-Velocity , EK-CoolStream PE 360, XSPC TX240 Ultrathin, EK X-RES 140 Revo D5 RGB PWM
    CaseCorsair Obsidian 500D SE ATX-E Modded
    Power SupplyCooler Master Vanguard Series 1000W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G900
    Headset Razer Tiamat 2.2 v2
    OS Windows 10 x64
    Network RouterNetGear
    LiveOrDie's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    41
    Posts
    1,680

    Try running your ram without xmp run it at its rated speed of 2133mhz because when setting your ram to 2800mhz it does over clock your CPU a bit I've seen.

  8. #8
    ROG Guru: White Belt Array NuMetal93 PC Specs
    NuMetal93 PC Specs
    MotherboardAsus Rampage 5 Edition 10
    ProcessorIntel Core i7 6850k 4.0 GHz
    Memory (part number)32 GB 3000mhz
    Graphics Card #1EVGA 1080 ti ftw3
    Graphics Card #2EVGA 1080 ti ftw3
    Storage #1950 pro 500GB m.2
    CPU CoolerEK Supremacy Evo
    CaseCorsair 760t Black/Red
    Power SupplyEVGA supernova 1300 G2
    Keyboard IBM Model M Grey logo/Razer Orbweaver
    Mouse 2013 Razer Deathadder
    Headset Razer Tiamat 7.1
    OS Windows 10 60 bit
    Accessory #1 3D Printed stuff
    NuMetal93's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    87

    okey ill try with both the 4 adn 8 pin in adn my psu is brand new

  9. #9
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    74
    Posts
    662

    if the reset is before bd then its normal, its done by the memory reference code.
    if the reset is at 9x , eg 94 95 96,
    it should be a retraining of PCIE devices.
    you may also try this latest bios.
    https://docs.google.com/file/d/0Bz2V...lDWXBXN2s/edit

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    10
    Posts
    15

    my setup does the same, the pc suddenly just restart at random moments, then the pc runs boot sequence but before the Asus Rog logo is shown, it reboots again but now it will boot probably, and i was able to game for 4 hours without any issues, nothing is OC and temp is normal all drivers are updated. but i will try connecting the optional 4 pin or update the bios

    i7 5930k stock speed
    16 gb 2800 mhz ddr4 corsair dominator stock speed
    ASUS Rampage V Extreme bios 04.03
    2x MSI GTX 780TI gaming stock OC speed
    corsiar AX1200i psu
    H110 cpu cooler
    1x samsung 850 PRO 512GB
    1x samsung 850 PRO 1TB
    1x samsung 840 EVO 1TB
    Last edited by mrkuro; 09-22-2014 at 08:01 PM. Reason: bios version

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •