Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    Exclamation CPU FAN not working :( G750JX

    Hello ROGers!

    I have a major issue with my G750JX. I tried installing Mavericks couple of times yesterday and it was getting stuck at some kind of "bootcache" error, whatever I gave up. The only way I was able to shut it down was via power button.

    Now, the thing is that until yesterday everything was working fine. After 3rd or 4th forced restart my laptop started shutting down after couple of seconds even in BIOS! managed to do the F9 F10 combo really fast ( restore optimized defaults and save&restart) and somehow solved the reboot problem.

    Today I was playing some DOTA and suddely the laptop just switched of (and probably pissed of some playes for sure ). I rebooted, reconnected quick but after 3 minutes again BAM! Then I noticed that the left fan is not working, I believe it's the CPU.

    What could be the problem here? maybe that mavericks attempt messed up my settings? Earlier got the idea of reflashing the 209 BIOS when I will get back home, otherwise I am out of ideas.

    Any suggestions?

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by cristian.g View Post
    Hello ROGers!

    I have a major issue with my G750JX. I tried installing Mavericks couple of times yesterday and it was getting stuck at some kind of "bootcache" error, whatever I gave up. The only way I was able to shut it down was via power button.

    Now, the thing is that until yesterday everything was working fine. After 3rd or 4th forced restart my laptop started shutting down after couple of seconds even in BIOS! managed to do the F9 F10 combo really fast ( restore optimized defaults and save&restart) and somehow solved the reboot problem.

    Today I was playing some DOTA and suddely the laptop just switched of (and probably pissed of some playes for sure ). I rebooted, reconnected quick but after 3 minutes again BAM! Then I noticed that the left fan is not working, I believe it's the CPU.

    What could be the problem here? maybe that mavericks attempt messed up my settings? Earlier got the idea of reflashing the 209 BIOS when I will get back home, otherwise I am out of ideas.

    Any suggestions?
    Cmon guys anybody there? This was supposed to be RoG community

  3. #3
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,653

    Sorry about that.

    I believe reflashing your BIOS would be the best bet.. if you're confident however.. I believe you can dismantle your unit down to the motherboard (but not take off the CPU / GPU's) without voiding your warranty to see if.. by some retarded reason your CPU Fan wire has unplugged or somehow been damaged.

    But yes, if you reflash the BIOS, make sure it's on a good, reliable USB and done in the BIOS utility itself, not off the hard drive.. apparently doing it through a program on the hard drive causes problems.. though I can't be certain from hearing it from a couple people. You might need to do a little research or another user may be able to share their findings.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    When I updated the bios I did it the old fashioned way - straight from bios, not the software way. I am a bit worried about tearing it apart , it's kind of a headache from what I've seen on YouTube . I will report back later after I flash it. If not Asus service here I come

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    11
    Posts
    320

    Hi,
    if you are reflashing your bios try with 208. there have been 'some problems' with 209.
    when did you update to 209?
    Asus G750JX-CV050H||GTX770M||24GB ram||120hz 3D screen||
    1TB Samsung 840 EVO SSD||500GB Crucial M4 SSD||500GB Crucial M4 SSD in DVD Bay
    free bag and mouse
    win 8.1||win 7||win xp||server 2008||os x mavericks||linux mint 16

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    i updated right after it came out, jumped straight from 207 (i had that problem with cpu staying at 0.77 when on battery). so far i had no issues. will give it a try with 208 first and reply tonight around 22:00 CEST. cant do it now because i am at work and cant afford losing my progress

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    i tried to reflash 209 and it says build date of the bios is too old!!! i guess i cant flash 208 either

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array Wulff PC Specs
    Wulff PC Specs
    MotherboardASUS Z170-A
    ProcessorIntel Core i5-6600K
    Memory (part number)4x4GB G.Skill TridentZ 3000MHZ DDR4
    Graphics Card #1Asus Matrix GTX 980Ti
    Sound CardCreative X-Fi HD
    MonitorSamsung U28D590 UHD
    Storage #1Samsung 850 EVO 500GB (OS)
    Storage #22x256GB SanDisk SD6SP1M256G1102
    CPU CoolerNoctua D15s
    CaseSilent Base 800
    Power SupplyCorsair Rm850x
    Mouse Steelseries Kana
    Headset/Speakers KRK Rokit5
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterD-Link Dir-868L
    Accessory #2 WD Elements 5TB
    Accessory #3 Seagate Expansion Desk 4TB

    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    13
    Posts
    190

    http://rog.asus.com/forum/showthread...using-Winflash

    there its explained how to remove the date check in winflash

  9. #9
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,653

    I'm on 208 and won't even DARE go to 209. I've heard too much crap go on with 209. And all it fixes is WQHL checks and so on. Unnecessary stuff in my opinion.

    208 is the stable standpoint in my opinion.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •