Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thumbs up Asus ROG xg station 2 plasma tube dead again

    Hi,
    I just want to know if anyone has problem with the plasma tube in Asus ROG XG Station 2, this is the second unit I have the same problem, the first one didn't light up at the first time, the second unit worked for first two days and now it's dead again. Is there anyone has any issue with the plasma tube? What should I do with it, get a replacement again or return it?

    John

  2. #2
    Moderator Array
    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    241

    Hi John998,

    This is about the first time we have heard it gone faulty to date.
    Can you please kindly install the new AURA software, and see if your Plasma tube has been set to off state by any chance?
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Mul...483.1446513001

    Many thanks.

    regards,

    Quote Originally Posted by John998 View Post
    Hi,
    I just want to know if anyone has problem with the plasma tube in Asus ROG XG Station 2, this is the second unit I have the same problem, the first one didn't light up at the first time, the second unit worked for first two days and now it's dead again. Is there anyone has any issue with the plasma tube? What should I do with it, get a replacement again or return it?

    John

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thanks for your reply,

    This is the second unit I have problem with the plasma tube (both have consecutive serial numbers), it used to work for two days, now when I press the power button, I can hear the buzz sound(like a fluo light starter), but the tube just never light up, I uploaded a video to youtube for what I means https://youtu.be/YXQF27e67w0, I will try the new software tonight, hope it can solve my issue.

    J.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Just an update for this, I've tried to reinstall the new software and drivers, but it doesn't help. so I guess it's the hardware issue.

  5. #5
    Moderator Array
    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    241

    Hi John998,

    Thank you for the update.
    Please kindly help to check your private message, if you can help to provide the serial number of both case and RMA number of the first case, we will be able to track down the faulty unit to investigate this matter for you.

    Many thanks for your kind helps in advanced.

    regards,

    Quote Originally Posted by John998 View Post
    Just an update for this, I've tried to reinstall the new software and drivers, but it doesn't help. so I guess it's the hardware issue.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Unhappy plasma tube (CCFL) is dead

    I bought XG Station 2 four months ago and used it not often. It was switched off for about a month and now CCFL plasma tube is dead. I live in Belgium, but could not find product here, then I've found it in Germany online store. Belgium 'support' replied that should ask Germany 'support' because It has 'local warranty'. So I went to the same 'support page' and repeated questions how to repair, where to send/bring and so on, but selected 'Germany' in countries dropdown and that is little bit odd. Germany support said that "The specified product cannot be registered for repair via Asus. Please contact your dealer / source for repair" (without explanations). Online store cyberport.de responded that I can send it to them and they will send it to Asus.

    Actually it was third or fourth time, when I switched it on, so in my case tube became dead very fast also. Would be better to not add tube to unit design at all or make easily replaceable (just buy and install), so it would not be required to have a headache with warranty, mailing support, figuring out where is a repair service, figuring out how to deliver unit to repair service (and spend money for delivery). Even if it not important and XG is still functional, now I have feeling of owning broken expensive thing and this is disappointing. Seems that such expensive equipment should not break after 3rd use even if it is a design element. Would be better to remove this design, make it cheaper and more reliable.
    Last edited by Kostyantyn Melnychuk; 11-13-2017 at 03:27 PM.

  7. #7
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by Kostyantyn Melnychuk View Post
    I bought XG Station 2 four months ago and used it not often. It was switched off for about a month and now CCFL plasma tube is dead. I live in Belgium, but could not find product here, then I've found it in Germany online store. Belgium 'support' replied that should ask Germany 'support' because It has 'local warranty'. So I went to the same 'support page' and repeated questions how to repair, where to send/bring and so on, but selected 'Germany' in countries dropdown and that is little bit odd. Germany support said that "The specified product cannot be registered for repair via Asus. Please contact your dealer / source for repair" (without explanations). Online store cyberport.de responded that I can send it to them and they will send it to Asus.

    Actually it was third or fourth time, when I switched it on, so in my case tube became dead very fast also. Would be better to not add tube to unit design at all or make easily replaceable (just buy and install), so it would not be required to have a headache with warranty, mailing support, figuring out where is a repair service, figuring out how to deliver unit to repair service (and spend money for delivery). Even if it not important and XG is still functional, now I have feeling of owning broken expensive thing and this is disappointing. Seems that such expensive equipment should not break after 3rd use even if it is a design element. Would be better to remove this design, make it cheaper and more reliable.
    Hi Kostyantyn,
    Sorry to hear about your frustrating experience. Are you just using the XG without a working plasma tube now? I will talk to the team about this issue.
    Unfortunately, warranty for products which are bought from another country is really problematic for everyone. International warranty is only available in selected regions and products, while for everyone else you will need to sent it back to the country where the warranty applies. Really wish this wasn't the case, but it's difficult to anticipate selling a product in one country and being expected to provide support for it in another country.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    16

    3 products same issue

    Same issue. This is now my third replacement unit from the retailer and now I'm out of the replacements and off to repairs. Too bad that on Hungary the retailers swallow the manufacturer warranty and they try to "repair" the faulty products on their own. If you take your product to the manufacturer you lost your warranty from the retailer perspective. Anyhow firsts unit 2 days, second unit 5days and third (aka current unit) took two turn off & turn on cycles to make the plasma tube go dead. I'm using it without.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •