Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Poor performance with my G750JS - (terrible) PassMark results attached

    After experiencing poor performance playing MInecraft (laggy, low fps - even on low video settings), and issues recording gameplay (laggy, low fps), I ran a PassMark performance test (this seemed the simplest way to see if my system was ok). Here are the results:

    http://www.passmark.com/baselines/V8...id=31667354492

    As you can see, they suck! I paid $3000 for my laptop (G750JS) and expected much better.

    I have had my laptop for several months now and it was only recently that I started to notice poor/low fps and game lag. I've also done several gameplay recordings and only recently have I experience stuttery playback.

    Would welcome any input. Thank you

  2. #2
    ROG Member Array Ginseng's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Hi Kevin! If your laptop worked fine for months and only recently started to work bad I would check if maybe you got a virus, your laptop temperatures, if you installed something that it's acting weird, or if maybe there are some tasks running in background etc...

    The only thing I can think about, after running some scans with your antivirus, check the drivers and temperatures and cleaning the hard drive from temporary files and stuff, would be to try to run a System Restore from Windows if noone of the other things was bad. If you can restore your system to a point (date) when your pc was working fine, you will lose the software you installed from that date to today and the configurations aswell... you will not, however, lose the files you saved on the pc.

    Not sure if this will work for you, but you can give it a try.

    Ginseng

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    41

    Hey bro, i have the g750js (12gb ram, no ssd) and im also have that problem with performance but only with common tasks, and startup proccesses. This is the third time i restore the system and even leave it without any bloatware unnecesary, but the speed its not what im expected. The next step its to check if by installing a ssd drive the system will run fast. I'm comparing my laptop with a Dell Touch that only has 4gb ram, and believe it or not runs faster and smoother than the g750js, thats not right men. My suggestion for you is to perform a clean install of whatever your system is (mine is w8.1) and install only the basic drivers needed and see if that make the system runs fast. Good luck

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Thanks for the advice. I am backing up my system right now with the intention of doing a complete reinstall. Will let you guys know the result.

    FYI... I played Minecraft on my inferior desktop PC (integrated graphics!) and the fps was twice my G750JS. Go figure.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Ricght-Click the battery icon, click on Power4Gear Hybrid, then click on Performance mode. Might fix it. Forever I would have my laptop on power saver and it sucked at everything, I had no idea what was wrong. Finally I figured it out.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    41

    Power4gear its great in deed but the performance stills lacks of smoothness even in High Performance mode. So the problem its still there, i beginning to think that this model of the g750 series its not well optimized for end users

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array samboy87 PC Specs
    samboy87 PC Specs
    Laptop (Model)Laptop? Only Desktop!
    MotherboardAsus Rampage V Extreme Bios: 3202
    ProcessorIntel i7 5930K @ 4.2ghz/3.375ghz Adaptive Vcore 1.15v/Vcache 0.98v VCCSA @ 0.846v
    Memory (part number)G.Skill F4-3000C15Q16GRR @ 3000mhz CL14-14-14-34 T1 @ 1.36v
    Graphics Card #1Gigabyte GTX 1080 FE @ Stock boost 1968mhz/5011mhz
    MonitorAsus PG278Q Swift
    Storage #12x Samsung EVO 850Pro 256GB - Win 10 Home / Games
    Storage #2Toshiba 3TB
    CPU CoolerCorsair H110i GT
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX1000i / 1000W
    Keyboard Razer Blackwiddow Chroma
    Mouse Razer Deathadder Chroma
    Headset Razer Kraken Chroma 7.1
    Mouse Pad Razer FireFly Chroma
    Headset/Speakers Bower&Wilkins 2xCM9 s2 1xCMC2 S2
    OS Windows 10
    Network RouterNetgear Nighthawk R7000
    Accessory #1 ROG OC Panel
    Accessory #2 HTC Vive

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    15
    Posts
    150

    Quote Originally Posted by KevinRoG View Post
    After experiencing poor performance playing MInecraft (laggy, low fps - even on low video settings), and issues recording gameplay (laggy, low fps), I ran a PassMark performance test (this seemed the simplest way to see if my system was ok). Here are the results:

    http://www.passmark.com/baselines/V8...id=31667354492

    As you can see, they suck! I paid $3000 for my laptop (G750JS) and expected much better.

    I have had my laptop for several months now and it was only recently that I started to notice poor/low fps and game lag. I've also done several gameplay recordings and only recently have I experience stuttery playback.

    Would welcome any input. Thank you
    you need to check your settings. here is from my Pc.. http://www.passmark.com/baselines/V8...id=32012064595
    Last edited by samboy87; 11-20-2014 at 02:18 AM.

  8. #8
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,644

    Are you sure it's your GPU that's running the game?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •