Page 14 of 27 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 24 ... LastLast
Results 131 to 140 of 266
  1. #131
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    8
    Posts
    262

    And how it is connected? Via some cables or some slot?

  2. #132
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by Sanctrum View Post
    And how it is connected? Via some cables or some slot?
    Sanctrum, it's a cable /daughter card for the Left side USB, for the Right side USB the parts are on the Motherboard - this photo is of the motherboard flipped left to right - upside down with the USB board dangling on a cable:

    Click image for larger version. 

Name:	g751jy motherboard.jpg 
Views:	42 
Size:	583.0 KB 
ID:	48909

    The cable could also be bad too. If my G751 had this problem with USB, and the known fixes for problems with external drives didn't work, I would RMA my laptop for a fix to the USB daughter card (left side) or the motherboard USB (right side).

    https://vip.asus.com <== create a login, register your laptop, file a Technical Inquiry describing the USB problem(s) - what you tried to remediate them, and request an RMA specific to the side with the USB failure.

    Please let us know if you do RMA and how it works out

  3. #133
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    12
    Posts
    201

    The connection looks ghetto as fk...Also is it true that they are actually USB 2.0 like i heard

  4. #134
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    111
    Posts
    4,182

    No they are USB 3.0 for most owners its just some of us that have issues with the left side ports and thanks for the pic hmscott I had no idea how they were connected. I just knew that were on a separate board.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  5. #135
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    The new BIOS 207 fix usb 3.0 port alimentation problem on my g751JY finally

  6. #136
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    9
    Posts
    321

    For me it's not true. I have one out of four ports that is screwed. ONLY one but i cannot insert any usb 3.0 device. If it is a 2.0 the port works fine. But if i put a 3.0 device the port starts to work and shutdown a few times in a loop.
    BIOS 207
    Second port on left side

  7. #137
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    111
    Posts
    4,182

    It doesn't have anything to do with BIOS it a power connection of the daughter board to the motherboard. The solution is to use the right hand ports
    use the left hand port for USB 2.0 devices
    Right angle extension for right hand port http://www.amazon.com/HDE-SuperSpeed...+hand+extender
    Pick up a 4 port hub and you'll have 4 good USB 3.0 ports
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  8. #138
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I had another g751jy and the second port on left side connect and quickly disconnect my external usb 3.0 HD with usb alimentation. I sent the notebook and asus change that with another model : SAME PROBLEM .. After with the 207 BIOS I can copy files, the external HD now disconnect rarely.
    But the problem still exist

  9. #139
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    153

    Yeah, its crazy this isnt fixed yet after all this time. Shame on you, ASUS.

  10. #140
    ROG Guru: Green Belt Array hexaae PC Specs
    hexaae PC Specs
    Laptop (Model)ASUS Gaming Laptop GL703GS
    MotherboardIntel HM370 Cannon Lake-H
    Processori7-8750H
    Memory (part number)32GB DDR4 @2666MHz (dual-channel)
    Graphics Card #1NVidia GTX 1070 8GB
    Monitor1080p 144Hz 17" G-Sync AUO B173HAN03.2
    Storage #11TB SSD Crucial MX300
    Storage #2NVMe Samsung PM916
    Mouse ROG Strix Carry Wireless-BT mouse
    Mouse Pad MouseRug collection
    Headset/Speakers Realtek HD (ALC295)
    OS Windows 10 PRO x64
    Accessory #1 XBox One Bluetooth gamepad
    Accessory #2 Hori Fighting Stick Mini
    Accessory #3 4K Blu-Ray UHD USB Archgon Star
    hexaae's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    27
    Posts
    655

    Be sure you have Microsoft drivers installed, not Intel crappy ones...

    I had some problems with a radio controlled mouse connected to the 2nd port from top on the left side, when I attached also a USB 3.0 external SSD. This with the Intel drivers (mouse was often unresponsive and "wobbling" as if there was insufficient power). Then Uninstalled and deleted the Intel ones and installed those by MS searching in my computer. The problem seems gone and ports are now reliable (I have BIOS 207).
    My supposition is that Intel drivers supply not enough power to optimize power consumption causing this issue.


    EDIT: doh.. the problem JUST reappeared at least once.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Cattura.JPG  

    Last edited by hexaae; 05-30-2015 at 01:31 PM.

Page 14 of 27 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 24 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •