Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    how to reset PC?

    Hi.

    I was a bit asleep at the keyboard, trying to install aps for my new 751jm last night... and got infected with omiga-plus.

    Kaspersky didn't even see it, Malwarebytes fails to remove it, and of course Spyhunter is part of ongoing borderline credit-card fraud.

    So, seems my only recourse is to reset the laptop.

    But how??? I pressed F9 like a maniac... nothing. Held the key in... nothing. (EDIT: During reboot, ofc.)

    So I tried to access the bios itself, to maybe enable POST... F2... nothing. DEL... nothing...

    Could someone please tell me what the hell to do???

  2. #2
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    Hey there, IIRC you need to press Ctrl+F9

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    220

    1. Swipe in from the right edge of the screen, tap Settings, and then tap Change PC settings.
    2. Tap or click Update and recovery, and then tap or click Recovery.
    3. Under Remove everything and reinstall Windows, tap or click Get started.
    4. Follow the instructions on the screen.

    Something like that

    https://www.youtube.com/watch?v=Q2Zaq6JG90A
    The King of the north!

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thank you both - I don't have a touchscreen, though.

    I have to leave a few minutes, but ctrl+F9/ F2 during boot-up didn't work either...

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    220

    Ehm.. It works with a mouse as well.........
    The King of the north!

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Just press F9 when booting up... No need to press CTRL with it.

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    153

    Quote Originally Posted by Robber Rabbit View Post
    Thank you both - I don't have a touchscreen, though.

    I have to leave a few minutes, but ctrl+F9/ F2 during boot-up didn't work either...
    Press ESC to get into the BIOS...

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    The trick was that the startup is insanely fast - pretty much you have to be holding in F2/ F9 when you press power...

    Thank you all for the replies, though.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •