Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Razer tiamat 7.1 and phoebus

    How can i get this to use headphones ..currently i have to set it up via speakers with no option for headphones its grayed out. Using windows 7 64 bit.

  2. #2
    ROG Member Array m33ts4k0z PC Specs
    m33ts4k0z PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus VIII Hero
    ProcessorIntel Core i7 6700K
    Memory (part number)Corsair Vengeance 16GB @ 3200MHz
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 980 Ti SuperClocked+
    Graphics Card #2EVGA GeForce GTX 980 Ti SuperClocked+
    Sound CardAsus ROG Xonar Phoebus Solo 7.1
    MonitorBenQ 32" BL3201PT 4K
    Storage #1Samsung NVMe SSD 950 PRO 512GB
    Storage #2Western Digital Black 1TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212 Evo
    CaseCooler Master HAF 932
    Power SupplyFractal Design Newton R3 1000W Platinum
    Keyboard QPad MK-85
    Mouse Anker 8500DPI Laser Mouse
    Headset Razer Tiamat 7.1
    Mouse Pad Logitech
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Gaim View Post
    How can i get this to use headphones ..currently i have to set it up via speakers with no option for headphones its grayed out. Using windows 7 64 bit.
    Hello,

    I'm also using Tiamat 7.1 with Phoebus Solo but I'm not sure I understand your question. Since Tiamat is a true 7.1 system ,it has 4x 3.5mm jacks + mic that need to be connected. So if you connect all of the 4 jacks you will get the 7.1 options to be enabled and they will show up as speakers and not headphones.

    Since it is not very common for headphones to be 7.1, the software means stereo when referring to Headphones and thus since you connected the 4 cables, the soundcard enables the 7.1 and disables the 2.0 features.

    If you want to enable the Headphones both in the windows playback options and in the RoG software, you will first need to remove the 3 of the 4 jacks (leave only the green/front jack on the sound card), and then switch to stereo on your Tiamat by pressing the 7.1 button so it turns into red. Then the Headphones option will be enabled and you will lose all your 7.1 features.

    Hope I got to answer your question.

    Cheers

  3. #3
    ROG Enthusiast Array s1DDy PC Specs
    s1DDy PC Specs
    Laptop (Model)MSI GT70-0nd
    MotherboardCrossHair VII Hero
    Processor3900x
    Memory (part number)16Gb Gskill TridentZ @3400cl14
    Graphics Card #1msi 1070Ti Armor
    Keyboard r
    s1DDy's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    28

    i have setup my tiamat 7.1 elite in synapse using the tiamat 2.2 headset option and have no problems at all
    Crosshair VII Hero, 3900x @stock, 16Gb Gskill TridentZ 3200Mhz @3400Mhz CL14

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    3

    help me problem , Tiamat 7.1 + Asus Xonar Phoebus

    SOLVED Thanks ROGers
    Last edited by Eki Indradi; 06-06-2015 at 09:53 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •