Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    jbear76
    Guest

    LAN on gene Z doesn't work - can't connect to internet

    I am having some difficulties connecting to the LAN with the motherboard i just purchased.

    I recieve a "a network cable is not properly plugged in or may be broken" message in Windows 7 Home premium. I verified that the connection works by using my laptop with the same router/cable.

    Any ideas for what to do next?

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array 1ceTr0n's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    35
    Posts
    322

    Did you properly install the Intel drivers for the NIC card as well as the mobo chipset drivers after installing the OS? Is the NIC enabled in BIOS? Do you have it set to static or DHCP?

  3. #3
    ROG Member Array octocamo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    10
    Posts
    6

    i have the same problem, i've checked Intel connection advanced properties in the speed conection section where it says the speed:
    Duplex 10 Mbps
    Duplex 10 Mbps Complete
    Duplex 100 Mbps
    Duplex 100 Mbps Complete
    1 Gbps
    i am a venezuelan user, my Internet Service Provider has 100Mbps, but when i put specify 100Mbps Complete the network adapter shut down and says "Disconnected, Network Cable is Unplugged",change the connections, cables, and plugged direct with the modem and nothing, the network icon flash very fast "connected to disconnected" but without internet service, however when i put on 10Mbps Complete the internet connection works...but just on that speed, i really need help, my previous mobo works on 100Mbps,

  4. #4
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    301
    Posts
    7,628

    Have you checked to make sure you have the latest NIC driver? This type of link negotiation problem can be the sign of an outdated driver or damaged/inferior network cable.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  5. #5
    ROG Member Array octocamo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    10
    Posts
    6

    i've got the latest driver, downloaded from this page, in the specific motherboard section

  6. #6
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    301
    Posts
    7,628

    Did you buy it from a shop where you can exchange it? It could be a problem with the board.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  7. #7
    ROG Member Array octocamo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    10
    Posts
    6

    amazon... 1 month ago...

  8. #8
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    301
    Posts
    7,628

    Bummer. Well, I would update to the latest BIOS (put it on a FAT32 flash drive, insert it before you boot and use easy flash in the BIOS). Also you may want to try it at a friend's house as maybe it just doesn't like your router for some reason.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  9. #9
    ROG Member Array octocamo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    10
    Posts
    6

    certified, it's the MB, i've bring my cpu already to my workplace and didn't work...last resource update the BIOS
    I'll pray to the Mobo's Gods...thanks for your help

  10. #10
    ROG Member Array octocamo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    10
    Posts
    6

    hey joe...ahahhahhaha...i didn't follow the instructions in the software, "Install the driver and update the adapter in the device manager directly" it works, connection is about 100 Mbps mufufufufu, God save Asus

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Maxumus IV Gene Z doesn't boot
    By zjean in forum Other Series Motherboards
    Replies: 9
    Last Post: 10-26-2011, 04:49 PM
  2. Gene-Z doesn't POST with EVGA GTX 570 SC in Slot 1
    By odditory in forum Other Series Motherboards
    Replies: 1
    Last Post: 10-16-2011, 09:06 AM
  3. G-Skill Ripjaws X 8gb doesn't work in dual channel
    By ThreeFourBeast in forum Other Series Motherboards
    Replies: 4
    Last Post: 09-17-2011, 06:21 PM
  4. ROG connect (can't get it to work on WIFI)
    By bullydog in forum Other Series Motherboards
    Replies: 7
    Last Post: 09-10-2011, 05:58 AM
  5. [Linux] The FN Keys doesn't work (espectialy for keyboard lights)
    By Bvic in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 2
    Last Post: 05-19-2011, 09:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •