Results 1 to 10 of 17

Threaded View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Refuses to display post/bios/windows boot on displayport monitor

    I recently purchased the ROG Swift monitor. However, it will not post or show the bios when ever I turn on or restart my computer. I have confirm that my main monitor is set to the primary and if I click Identity, it shows my main monitor as "1".

    However, Post/BIOS/Windows loading screen is on the "2" monitor. I'm a bit stumped on how to fix it. What's odd is I can disable the second monitor in Windows and select "Show only on 1", reboot, and it will still show it on the 2nd monitor. It seems the card wants to default to HDMI for this, not display port. I cannot swap cables physically either as one is my ROG Swift 2650x 1440 (DisplayPort required), and the other is LCD TV 1920x1080 (HDMI).

    Even if the ROG Swift is the only one connected it will not display the bios and will only fully turn on once it is booting/logging into windows. So right now the only ones that will display the bios when booting are my old DVI Monitor or my HDMI LCD TV. This is a nuisance as I planned on getting rid of my older screens but now I am forced to keep them around if I ever need to tweak my bios settings for any particular reason.

    Out of ideas here...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •