Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Enthusiast Array CloDel Studios's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    30

    G75VX and Win 10 build 9926

    First of all, it is running GREAT!

    Okay, now thats out of the way, any of you using it yet? If it helps anybody, this is what I did.

    I downloaded the Win10 iso, and I used Rufus to put on my usb stick(I will be using WinReducer next to tweak it, and can provide tutorial for that if anyone wishes). When I restart the computer, I hit escape right away to select boot device. I choose UFI and the usb stick that has the installer on it.

    I do a clean install, wipe out all partitions and install. I finally caved in and am using my Microsoft account to login to windows(though there is a way to prevent you from having to type in the password to log in). Once Windows boots up, I checked the Device Manager to find that it had a driver for everything Though, I still install a few from the G75VX downloads page, using drivers from Windows 8.

    The ones that I used are:
    Alcor Multi-Card Reader Driver 20.2.145.43581
    Synaptics Touchpad Driver 16.2.2.0(setup does not work for me, i have to open WinWDF/x64/dpinst.exe)
    Keyboard Device Filter 1.0.0.5
    ATK Package 1.0.0031
    ASUS Virtual Camera Utility 1.0.28

    I have used it both with and without the following
    Intel Chipset Drivers 9.4.0.1027
    Intel Rapid Storage Technology Driver 12.8.5.1000
    Intel Management Engine Interface 9.6.0.1038

    I use the most recently avail drivers from asus, but I can't say what version as I am under NDA on that

    I do a reboot after each and every driver, and did the windows updates as well.

    This thing boots up really quick, restarts quick, it runs great

    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot 2015-01-29 11.30.09.png 
Views:	20 
Size:	916.8 KB 
ID:	46001
    Last edited by CloDel Studios; 01-29-2015 at 04:33 PM.
    Asus G75VX - 8gb ram - Samsung 840 EVO 250gb - Win 10 build 9926 x64

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    11
    Posts
    56

    I have this Asus since 2013 and it still boot in 10 seconds

  3. #3
    ROG Enthusiast Array CloDel Studios's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    30

    yeah, it is still a beast of a laptop, though a 750 would be nice too
    Asus G75VX - 8gb ram - Samsung 840 EVO 250gb - Win 10 build 9926 x64

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    15
    Posts
    15

    I did a upgrade install over Win 8.1. Everything works well except the realtek sound. I get a high pitched screeching sound. When I turn off the enhancements, it works fine but the subwoofer does not work. Are you seeing this issue with the clean install?
    Thanks!

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    19

    what version of GPUTweak is that? I installed the windows 8 version and it caused a page fault. It wouldnt even boot into win10. I had to go into win7 and delete the gputweak folder to get win10 to boot.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •