Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Hybrid View

  1. #1
    ROG Member Array BlameHoffmann PC Specs
    BlameHoffmann PC Specs
    MotherboardROG Maximus VII Hero
    ProcessorIntel i7 4790K
    Memory (part number)16 GB DDR3
    Graphics Card #1ROG MARS760x2
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS + ACER
    Storage #1Intel 840 Evo 1TB SSD
    CPU CoolerH100 Watercooled
    CaseCoolermaster HAF 932
    Power Supply1000 Watts
    Keyboard Madcatz STRIKE TE Mechanical
    Mouse Logitech G502
    Headset ASTRO A40
    Mouse Pad Razer Goliathus 17"
    OS Windows 10 Pro (x64)
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    MARS 760 x 2 + EVGA 760 FTW

    Hey,

    I have a friend who is selling his EVGA GTX 760 FTW Edition GPU for a pretty good price and I am curious if it is compatible to SLI with my current card.

    Current build:

    GPU: ROG MARS (760 x 2) - 2 GPUs 1 card
    Mobo: MAXIMUS VII Hero
    CPU: i7 2790k

    So I am curious if I will be able to SLI the Mars 760 x 2 with a EVGA 760 FTW, and will I run into any problems / is it even worth it?
    Last edited by BlameHoffmann; 02-03-2015 at 01:00 AM.

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,370

    Hello BlameHoffman and welcome

    If his card has the same amount of Vram and the same amount of cores as the mars 760 it will work. What will determine if it's worth it or not is your monitors resolution.

  3. #3
    ROG Member Array BlameHoffmann PC Specs
    BlameHoffmann PC Specs
    MotherboardROG Maximus VII Hero
    ProcessorIntel i7 4790K
    Memory (part number)16 GB DDR3
    Graphics Card #1ROG MARS760x2
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS + ACER
    Storage #1Intel 840 Evo 1TB SSD
    CPU CoolerH100 Watercooled
    CaseCoolermaster HAF 932
    Power Supply1000 Watts
    Keyboard Madcatz STRIKE TE Mechanical
    Mouse Logitech G502
    Headset ASTRO A40
    Mouse Pad Razer Goliathus 17"
    OS Windows 10 Pro (x64)
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Nate152 View Post
    Hello BlameHoffman and welcome

    If his card has the same amount of Vram and the same amount of cores as the mars 760 it will work. What will determine if it's worth it or not is your monitors resolution.
    Well the Mars 760 has two GPUs on one card. But they're both 760 GPUs. So I would just be adding a third 760 GPU. Not sure about the RAM. I'll check.

  4. #4
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,370

    Oh well in that case if the mars is a dual gpu you are running quad sli already, therefore you will not be able to add another gpu.

  5. #5
    ROG Member Array BlameHoffmann PC Specs
    BlameHoffmann PC Specs
    MotherboardROG Maximus VII Hero
    ProcessorIntel i7 4790K
    Memory (part number)16 GB DDR3
    Graphics Card #1ROG MARS760x2
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS + ACER
    Storage #1Intel 840 Evo 1TB SSD
    CPU CoolerH100 Watercooled
    CaseCoolermaster HAF 932
    Power Supply1000 Watts
    Keyboard Madcatz STRIKE TE Mechanical
    Mouse Logitech G502
    Headset ASTRO A40
    Mouse Pad Razer Goliathus 17"
    OS Windows 10 Pro (x64)
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Nate152 View Post
    Oh well in that case if the mars is a dual gpu you are running quad sli already, therefore you will not be able to add another gpu.

    Sorry, MARS 760 x 2 is the name. I'm not running two of them. I only have one MARS. Just 2 GPUs

  6. #6
    ROG Member Array BlameHoffmann PC Specs
    BlameHoffmann PC Specs
    MotherboardROG Maximus VII Hero
    ProcessorIntel i7 4790K
    Memory (part number)16 GB DDR3
    Graphics Card #1ROG MARS760x2
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS + ACER
    Storage #1Intel 840 Evo 1TB SSD
    CPU CoolerH100 Watercooled
    CaseCoolermaster HAF 932
    Power Supply1000 Watts
    Keyboard Madcatz STRIKE TE Mechanical
    Mouse Logitech G502
    Headset ASTRO A40
    Mouse Pad Razer Goliathus 17"
    OS Windows 10 Pro (x64)
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    More Info:

    MARS 760 x 2

    Memory
    Bus Width: 512 bit
    Memory Speed: 6004 MHz
    Memory Technology: GDDR5 SDRAM
    Standard Memory: 4 GB

    EVGA GTX 760 FTW

    Memory
    Bus Width: 256 bit
    Memory Speed: 6008 MHz
    Memory Technology: GDDR5 SDRAM
    Standard Memory: 4 GB

  7. #7
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,370

    No you can't run a dual gpu with a single gpu, that will not work.

  8. #8
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,370

    No you can't sli a dual gpu with a single gpu.

  9. #9
    ROG Member Array BlameHoffmann PC Specs
    BlameHoffmann PC Specs
    MotherboardROG Maximus VII Hero
    ProcessorIntel i7 4790K
    Memory (part number)16 GB DDR3
    Graphics Card #1ROG MARS760x2
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS + ACER
    Storage #1Intel 840 Evo 1TB SSD
    CPU CoolerH100 Watercooled
    CaseCoolermaster HAF 932
    Power Supply1000 Watts
    Keyboard Madcatz STRIKE TE Mechanical
    Mouse Logitech G502
    Headset ASTRO A40
    Mouse Pad Razer Goliathus 17"
    OS Windows 10 Pro (x64)
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Dang, that sucks. Do you know why it won't work?

    Thank you for your help.

  10. #10
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,370

    You're welcome

    Sorry for the late response.

    When running sli the gpu's have to be identical, they can be different manufacturers and different clock speeds but that's it, everything else has to be the same.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •