Page 41 of 41 FirstFirst ... 31 39 40 41
Results 401 to 407 of 407
  1. #401
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    308

    Why we can't use newer Realtek Audio drivers anymore ? the sound works but AudioWizard doesn't detected as working device.

    Latest working drivers are DriverVer=01/05/2017, 6.0.1.8036

    Anything above it has this issue


    Click image for larger version. 

Name:	4343434.jpg 
Views:	88 
Size:	29.8 KB 
ID:	64630
    Last edited by x7007; 05-16-2017 at 04:11 AM.

  2. #402
    ROG Guru: Green Belt Array hexaae PC Specs
    hexaae PC Specs
    Laptop (Model)ASUS Gaming Laptop GL703GS
    MotherboardIntel HM370 Cannon Lake-H
    Processori7-8750H
    Memory (part number)32GB DDR4 @2666MHz (dual-channel)
    Graphics Card #1NVidia GTX 1070 8GB
    Monitor1080p 144Hz 17" G-Sync AUO B173HAN03.2
    Storage #11TB SSD Crucial MX300
    Storage #2NVMe Samsung PM916
    Mouse Microsoft PN7-00004 Bluetooth Mobile Mouse 3600
    Mouse Pad MouseRug collection
    Headset/Speakers Realtek HD (ALC295)
    OS Windows 10 x64
    Accessory #1 XBox One S Bluetooth Gamepad
    Accessory #2 Competition Pro USB arcade joystick SpeedLink SL-6603-SPORTS-EU
    hexaae's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    24
    Posts
    569

    With Windows 10 CU (15063.296) I'm forced to rollback to 6.0.1.7576 on my G751JY. All drivers above this cause silent AUDIODG.EXE crash at every reboot. Realtek must update its drivers.
    Last edited by hexaae; 05-21-2017 at 12:28 PM.

  3. #403
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Is there any chance this gets fixed?

    It has made using my laptop speakers to listen to anything a completely nauseating experience.

    I'm stuck either using headphones or hearing that loud honking/vibrating overtone drowning out everything I'm listening to.

  4. #404
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    102

    Quote Originally Posted by headspawn View Post
    Is there any chance this gets fixed?

    It has made using my laptop speakers to listen to anything a completely nauseating experience.

    I'm stuck either using headphones or hearing that loud honking/vibrating overtone drowning out everything I'm listening to.

    Please see all comments in this post. And try few version of sound.

  5. #405
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    There are a lot of issues ATM after installing build 1703. Some drivers are lagging behind. Personally I've always found laptop speakers nauseating. I bought a Bose soundlink III specifically for that purpose. I use it for playing music from my phone when glamping too but mostly for laptop use.
    What more annoying with 1703 if you open task manager and see WMI has 10-15% of your CPU resources hogged. Happens on every reboot without fail on every machine. Only way I know to stop it is to restart the WMI service.

  6. #406
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    19

    I keep getting weird speaker vibrations on only the left side of my laptop. Is this what people are referring to as the sound imbalance? It is really annoying. I have tried downloading all of the drivers for my g751jt from the Asus website but it doesn't seem to fix my problem entirely. If i raise the volume significantly I can still hear the vibrations/buzzing noises. It is a lot better than before but it's not entirely fixed. Anyone else have a similar problem/fix?

  7. #407
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Links does not work!

    HI,

    I have again these same problems with Imbalanced sounds. These links mentioned in this thread does not work. Where could I find suitable one for fixing the problem? Thanks in advance.

    Juhani

Page 41 of 41 FirstFirst ... 31 39 40 41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •