Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Maximus Ranger VII getting Q-code 00 multiple times!

    Hey,
    so I just biult my first gaming rig. Basically I got it all going within one day (got a Q-code 00 because of oudatet firmware).
    Started the whole thing up and after 3 hours is suddenly shut down...

    When I startet it again it showed a Q-code 00. So I picked the whole rig apart and tried starting it with just Mobo/CPU/PSU/1 RAM outisde the case -> all wen fine it started up again and I put it together again. -> all works fine

    20 Mins later same things happens -> this time I remove an obsolete case standoff -> start it up -> works fine

    Next day I want to start the Desktop -> Q-code 00
    This time I start picking it apart starting with the my after market CPU Cooler ( Thermalright HR-02 Macho Rev. B)
    and try to start again -> all works fine (haven't started it yet again as not to damage something..)

    P.s. everytime I get the Q-code 00 the CPU Led on the mobo blinks. I have tried it with 2 different heat pastes and none has gotten anywhere than the top of the CPU. Also I didn't screw on the Cooler extra tight, just so it won't move.

    Please help me find out what's causing the problem, since I ordered my Mobo/CPU/Cooler over Amazon I can't just go somewhere and let them test the components? Could it also be a faulty PSU, how can I check.

    Thanks in advance!

    Specs:
    CPU: Intel i7 4790k
    Mobo: Asus Rog Maximus VII (already upadated firmware)
    GPU: EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0
    SSD: Crucial M550 256GB
    Ram: Kingston HyperX FURY black DDR3-1866 16gb (x2)
    Cooler: Thermalright HR-02 Macho Rev. B
    PSU: be quiet! Straight Power 10 600W ATX 2.4
    Case: be quiet! Silent Base 800

  2. #2
    ROG Member Array DeanZ PC Specs
    DeanZ PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Hero
    ProcessorIntel i5 4460
    Memory (part number)HyperX 2x4GB DDR3 1600 MHZ
    Graphics Card #1Asus Strix GeForce 970 GTX
    MonitorSamsung S24B150BL
    Storage #1SSD Kingston HyperV 120GB
    CaseThermaltake Versa H21
    Power SupplySuper Flower Golden Green 650W

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I had the same problem with Q CODE 00 on my Maximus VII Hero, at firs after few restarts it worked. But last week again Q CODE 00 and from then on there was no way of making it work. At first i suspected the MOBO , but after a few investigations i realised that my i5 4460 died.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Did it start again although it eventually died? Because mine will start I just don't have a clue what's causing it to fail?

  4. #4
    New ROGer Array S1dux PC Specs
    S1dux PC Specs
    Laptop (Model)G551JM
    MotherboardMaximus VII Impact
    ProcessorIntel Core i5 4690k
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro
    Graphics Card #1EVGA GTX 970
    MonitorDell U2415
    CPU CoolerCorsair H100i
    CaseCorsair 250D
    Power SupplyEVGA SuperNova 750 G2
    Keyboard MaxKeyboard Blackbird
    Mouse Logitech G502

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Had the same "problem" with Impact. Reconnected all cables and sometime it was booting but other times it just displayed the 00 code.
    This usually means that the CPU is not recognised.
    After reading through the manual (and by all emans it is a must to do this), I noticed that the LN2 switch was activated. This should only be activated when you start the system at very low temperatures. If it is activated with normal coolers or AIO's, it tends to not properly recognise the CPU.

    Another aspect is that this motherboard is picky with how you connect the cables. So please check the wiring again for any not perfect cabling or even places on the motherboard that gets in contact with metal (which may cause short ciruit).

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Thx for the quick answers.
    Since I again read through my manual and if I,m Not mistaken my maximus ranger has no l2n switch.....
    I reconnected and realigned the cables 3 times now and no change. The only thingh I could think of is that the sleeve of the 8pin CPU slightly rests on top of my cooler.
    Could you guess if the cooler could be the Problem? Or should I just test if the Mobo/CPU will fail without mounting the cooler? (could this be dangerous for My CPU)

    Sorry if I seem a bit unorganized. Just started learning about this stuff 2 weeks ago :-)

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    bump

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    bump

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •