Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Update RAM for ASUS ROG G750JM

    I have an ASUS ROG G750JM with 12GB of RAM. I would like to update this to 24GB or 32GB. Could someone point me to where I can
    buy the best RAM for this Model?

    Thanks,
    Harry

  2. #2
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by hbrock View Post
    I have an ASUS ROG G750JM with 12GB of RAM. I would like to update this to 24GB or 32GB. Could someone point me to where I can
    buy the best RAM for this Model?
    Thanks,
    Harry
    hbrock, Harry, there is a huge thread that has already hashed all this out, it is in the Sticky thread area at the top of the page:

    Upgraders: 1.35V memory is required!
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...l=1#post272284

    You can start at the end and work your way back.

    The jist of it is that with the G750, you need to use 1.35v memory only, not "tested at 1.35v" - but memory that has an SPD set to 1.35v - there is a difference. The 1.5v SPD memory that is "tested as 1.35v" won't run as 1.35v in the G750 - it runs at the SPD value, we don't have BIOS settings for forcing memory voltage to anything other than the SPD read from the memory.

    The best route, most compatible and reliably working method, is to use the same part number - make/model - of memory your laptop came with.

    If your laptop came with 4GB memory, then you can use 4GB of the exact same part number - make/model, or use 8GB memory from the same make/family of memory - easy to find via google.

    To find the make/model of memory, use a tool like CPU-Z that tells you the part number SPD/make/model info. For CPU-Z you want to read the SPD tab, like this from my G750JH:

    Click image for larger version. 

Name:	CPU-Z SPD Tab.JPG 
Views:	102 
Size:	51.3 KB 
ID:	47375

    CPU-Z download, I use the Custom ROG version
    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

    I found the part number - make/model, searched Ebay, and bought an 8GB SODIMM from a Macbook Pro memory pull, cheaper and exactly the same part, works great. You can buy new SODIMM's too, but the memory pulls are essentially known working parts. Occasionally someone gets a bad one, but the same thing happens with new parts too.

    If you want to have fun with it, and replace all 4 SODIMM's, requires pulling the screen and the top keyboard/plate, these G.Skill parts are known to work and have better memory performance than stock speed of 1600mhz

    G.SKILL Ripjaws 32GB (4 x 8G) 204-Pin DDR3 SO-DIMM DDR3L 2133 Laptop Memory Model F3-2133C11Q-32GRSL
    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231776

    You can't mix and match speeds, make/model, but you can replace all 4 at once with the same part. You want to purchase as a tested set of 4, don't mix 2x kits to make a total of 4.

    Please come back and let us know how it works out, here and in the memory sticky above - so everyone can benefit from your experience

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by hmscott View Post
    hbrock, Harry, there is a huge thread that has already hashed all this out, it is in the Sticky thread area at the top of the page:

    Upgraders: 1.35V memory is required!
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...l=1#post272284

    You can start at the end and work your way back.

    The jist of it is that with the G750, you need to use 1.35v memory only, not "tested at 1.35v" - but memory that has an SPD set to 1.35v - there is a difference. The 1.5v SPD memory that is "tested as 1.35v" won't run as 1.35v in the G750 - it runs at the SPD value, we don't have BIOS settings for forcing memory voltage to anything other than the SPD read from the memory.

    The best route, most compatible and reliably working method, is to use the same part number - make/model - of memory your laptop came with.

    If your laptop came with 4GB memory, then you can use 4GB of the exact same part number - make/model, or use 8GB memory from the same make/family of memory - easy to find via google.

    To find the make/model of memory, use a tool like CPU-Z that tells you the part number SPD/make/model info. For CPU-Z you want to read the SPD tab, like this from my G750JH:

    Click image for larger version. 

Name:	CPU-Z SPD Tab.JPG 
Views:	102 
Size:	51.3 KB 
ID:	47375

    CPU-Z download, I use the Custom ROG version
    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

    I found the part number - make/model, searched Ebay, and bought an 8GB SODIMM from a Macbook Pro memory pull, cheaper and exactly the same part, works great. You can buy new SODIMM's too, but the memory pulls are essentially known working parts. Occasionally someone gets a bad one, but the same thing happens with new parts too.

    If you want to have fun with it, and replace all 4 SODIMM's, requires pulling the screen and the top keyboard/plate, these G.Skill parts are known to work and have better memory performance than stock speed of 1600mhz

    G.SKILL Ripjaws 32GB (4 x 8G) 204-Pin DDR3 SO-DIMM DDR3L 2133 Laptop Memory Model F3-2133C11Q-32GRSL
    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231776

    You can't mix and match speeds, make/model, but you can replace all 4 at once with the same part. You want to purchase as a tested set of 4, don't mix 2x kits to make a total of 4.

    Please come back and let us know how it works out, here and in the memory sticky above - so everyone can benefit from your experience
    Hey I just want know what kind of Ram is in the Asus ROG G20AJ. Is it laptop RAM or Desktop Ram I thought I saw somewhere that it was Laptop ram if it is then I have an extra stick of 8gb I can through in mine that I just bought. Thanks

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    7

    I just put in 2x8GB sticks of G.Skill Ripjaws 2133 MHz and is a great improvement over the 1600 MHz Cl 11. I have the G750JM too! You only have to
    remove the bottom screws and pop the speaker bar off. There is 2 screws in each corner after you remove bar. From there you need to pry the corner
    and down the sides. There are 4 ribbon cables underneath, just lift keyboard up and there is plenty room to add/remove so dimms. I put in a thread
    my before and after bench marks and Crysis 3 bench mark.

    Edit I cant seem to type here good

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •