Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 25
  1. #11
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    221

    Can we get some idea of battery life on this with the different displays? Are they all matte?

  2. #12
    ROG Member Array etacarinae's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    14

    I don't see any availability for the 1080P version? Will this also be coupled with 16GB of RAM? I'm really not interested in dealing with Window's terrible scaling problems. If the 1080P version is not coupled with 16GB of RAM, is it possible to upgrade it to 16 or is there only 4GB soldered + 1 DIMM expandable?
    Intel i7 3960X @ 4.6GHz | Corsair Dominator Platinum CMD64GX3M8A2133C9 64GB | ASUS Rampage IV Extreme | 2*ASUS ROG PG279Q | EVGA GeForce GTX Titan X SC | 2*Corsair Force GT 256GB in R0 [OS Drive] | Samsung 850 Pro 1TB [Secondary Drive] | Hitachi Deskstar 7K4000 Raid 6 [8*4TB — Media Array] | PAN-UJ-235A Blu-Ray Slot Load | PAN-UJ-875A DVD Slot Load | Corsair AX1200i | Corsair H100i | Lian-Li PC-V2120X | LSI 9271-8i w/ Intel RES2SV240 | Windows 7 Ultimate 64bit

  3. #13
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    221

    Quote Originally Posted by etacarinae View Post
    I don't see any availability for the 1080P version? Will this also be coupled with 16GB of RAM? I'm really not interested in dealing with Window's terrible scaling problems. If the 1080P version is not coupled with 16GB of RAM, is it possible to upgrade it to 16 or is there only 4GB soldered + 1 DIMM expandable?
    From the specs: "DDR3L 1600 MHz SDRAM, OnBoard Memory 4 GB / 8 GB, 1x DIMM socket, DIMM Up to 16 G"

    Source: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrab...pecifications/

  4. #14
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    221

    Just noticed an oddity in the specs from Asus's website: Intel® HD Graphic 5100, listed under chipset. From Intel's chipset page for specs, No for integrated graphics. For the i7-4720HQ CPU, it lists "Intel® HD Graphics 4600".

    It would be nice to know if you can switch between the iGPU and dGPU as well.

    Sources: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrab...pecifications/
    http://ark.intel.com/products/75528/Intel-DH82HM87-PCH
    http://ark.intel.com/products/78934/...up-to-3_60-GHz

  5. #15
    Helium Chilled Array _ PC Specs
    _ PC Specs
    Laptop (Model)G46VW
    MotherboardRampage IV Gene
    ProcessorIntel Core i7-3930K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 32GB (CMD32GX3M4A2133C9)
    Graphics Card #1ROG Matrix GTX 780 Ti
    Sound CardROG SupremeFX III
    MonitorASUS VG248QE with GSync mod
    Storage #1Plextor PX-M2 SSD 120GB
    Storage #2G.Skill Phoenix Blade 480GB PCIe SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 240M
    CaseCooler Master HAF-X
    Power SupplySeasonic X-750
    Keyboard Corsair K90
    Mouse ROG Gladius
    Headset ROG Orion
    OS Windows 8.1 Update 1
    Network RouterASUS RT-AC66U
    _'s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    119
    Posts
    5,750

    Quote Originally Posted by etacarinae View Post
    I don't see any availability for the 1080P version? Will this also be coupled with 16GB of RAM? I'm really not interested in dealing with Window's terrible scaling problems. If the 1080P version is not coupled with 16GB of RAM, is it possible to upgrade it to 16 or is there only 4GB soldered + 1 DIMM expandable?
    It's not possible to upgrade without breaking the warranty, although we will show you the components inside one next week.

    All the displays are matt.

    The specs are chosen by each country/retailer, rather than us in HQ. You can push a retailer to stock a certain spec.

    The HD 5100 spec is wrong - I will get them to change it. Good spot!

  6. #16
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    221

    Quote Originally Posted by MarshallR@ASUS View Post
    The HD 5100 spec is wrong - I will get them to change it. Good spot!
    No problem.

    Can you switch between the iGPU and the dGPU?

  7. #17
    Helium Chilled Array _ PC Specs
    _ PC Specs
    Laptop (Model)G46VW
    MotherboardRampage IV Gene
    ProcessorIntel Core i7-3930K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 32GB (CMD32GX3M4A2133C9)
    Graphics Card #1ROG Matrix GTX 780 Ti
    Sound CardROG SupremeFX III
    MonitorASUS VG248QE with GSync mod
    Storage #1Plextor PX-M2 SSD 120GB
    Storage #2G.Skill Phoenix Blade 480GB PCIe SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 240M
    CaseCooler Master HAF-X
    Power SupplySeasonic X-750
    Keyboard Corsair K90
    Mouse ROG Gladius
    Headset ROG Orion
    OS Windows 8.1 Update 1
    Network RouterASUS RT-AC66U
    _'s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    119
    Posts
    5,750

    Quote Originally Posted by danjw View Post
    No problem.

    Can you switch between the iGPU and the dGPU?
    The same way any Optimus system switches - profiles within the Nvidia drivers enable the use of dGPU over iGPU when it detects certain programs running.

  8. #18
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    I just asked ASUS France on Facebook, the G501 should be available in late April in France.

  9. #19
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    zxz

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by kelsett View Post
    I just asked ASUS France on Facebook, the G501 should be available in late April in France.
    Thanks for the info

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •