Page 27 of 27 FirstFirst ... 17 25 26 27
Results 261 to 265 of 265
  1. #261
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by gordonash View Post
    Hassan turning off power management is done by Loading Regedit, going to 'Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Realtek\Audio \RtkNGUI64\PowerMgnt' And setting ENABLED from 0 to 1. It dosent do a thing for me unfortunately.

    However, i just threw together an infinitesimally small Wav file of practically zero size and no data whatsoever in it and have this tiny little program called TinyPlay playing on a loop as an invisible background service that runs on startup and now have completely cured the pops. I would much prefer a more elegant solution tho.

    Currently looking into making the windows startup sound play the wav i have, which is easy to do plus windows 10 dosent even use the startup sound as default which is handy but just trying to find if there is a way to make it loop.
    Hi mate, I just literally had a chance to turn on the laptop today (been sitting idle for 2 months!) and tried your solution.

    I went located the PowerMgnt setting and ENABLED was already set to '1'. I decided to go the opposite way and set it to '0'. Was this the correct thing to do or should I leave it at '1' regardless?

    I haven't noticed the clicking sound yet but will keep an ear out to see if it has either disappeared or at least improved.

    Many Thanks,
    Hassan

  2. #262
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    I have the GL702 and i have the same problems. I set the PowerMgnt to 0 and the sound went more bad. I tried everything. Updated the Bios, tested 7 realtek drivers and the common windows driver. I have still the crackling sounds. Sometimes it's scratching too. I already tested windows 8.1 and ubuntu. On ubuntu everything works fine, so the soundchip seems to be okay.
    My Notebook is two weeks old now and i am getting really annoyed. I don't know what i can do. At my work there are some specialists in PC and Laptops, but in the end they don't have any ideas what to do, for better sounds.

    But asus knows the problem, why do they don't care about that? And why is there no driver which will fix this. Pls give me some more tips what i can do. Thanks in advance.


    Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

  3. #263
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by wsnwi View Post
    I have the GL702 and i have the same problems. I set the PowerMgnt to 0 and the sound went more bad. I tried everything. Updated the Bios, tested 7 realtek drivers and the common windows driver. I have still the crackling sounds. Sometimes it's scratching too. I already tested windows 8.1 and ubuntu. On ubuntu everything works fine, so the soundchip seems to be okay.
    My Notebook is two weeks old now and i am getting really annoyed. I don't know what i can do. At my work there are some specialists in PC and Laptops, but in the end they don't have any ideas what to do, for better sounds.

    But asus knows the problem, why do they don't care about that? And why is there no driver which will fix this. Pls give me some more tips what i can do. Thanks in advance.


    Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro
    Here is some other annoying sound. It's my GL702VM does any one have the same problem??


    Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

  4. #264
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    G751 Sound Crackling Thread (The one thread to rule them all)

    Quote Originally Posted by wsnwi View Post
    Here is some other annoying sound. It's my GL702VM does any one have the same problem??


    Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro
    https://www.youtube.com/watch?v=2R8Y...&feature=share

    Here is the link to my other scratching sound problem. [emoji85]


    Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro
    Last edited by wsnwi; 08-20-2017 at 03:37 PM.

  5. #265
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Smile Finally i solve this problem

    Quote Originally Posted by Mousepad View Post
    EDIT - These drivers seem to allow us to disable Realtek power management ftp://ftp3.realtek.com.tw/Realtek/Ge..._Win7_WHQL.zip username : spcust password : hwwk758z
    What this means is that you need to do this in regedit : Using : [HKEY_CURRENT_USER\Software\Realtek\Audio\RtkNGUI64 \PowerMgnt]
    "Enabled"=dword:00000000

    Make sure to restart after you change regedit. What all of this will do is when you turn on your laptop the first sound in windows will still produce a crackle as the sound turns on but then the sound stays on and doesn't constantly crackle every time there is a sound. There is still a shhh/chhh noise if you press your ear to the upper left part of the laptop. However, this noise isn't as noticeable as the crackling was and you have to actually press your ear against it to hear it.
    Credit goes to X7007 for trying out these drivers first. Good job!
    /EDIT

    We seem to be spread out on too many threads with this issue and some people aren't even aware of other threads where this issue gets talked about so I figured a more centralized thread where we can see how many people still have this issue is warranted. If you still have this issue and the Regedit fix doesn't work for you please just make a small post here.

    Video of the issue - https://www.youtube.com/watch?v=a0q5Fa-lZr4 https://www.youtube.com/watch?v=j0KjGZNRur4

    When making a video of the issue it is harder to hear than in reality. I don't have to put my ear next to the computer like I put the camera to hear the crackle. That's not how I computer. I just go to youtube.com and before I even click a video or play audio it crackles. Every. Time. It prematurely crackles. Putting the volume on mute doesn't make it go away. Making the volume louder or quieter doesn't either likely because it crackles before the audio even starts playing. It anticipates the audio. Another easy way to hear the crackle is to go into the Realtek application with the volume on mute and click on the speakers and they do their test but as you click on them they crackle and when the 2 second test is over they crackle again. You can also open up a video and it will crackle. Open up a video and close it right after is also fun for double the crackle. Almost like something turning on and off except I doubt you are supposed to hear it. My HP HDX18 never made this noise. Another thing to note is that this crackling issue has threads for other laptop manufacturers so we all think given the evidence that this is driver based. If I uninstall the Realtek drivers the issue goes away but then the sound sucks and I'm not really getting what I paid for!

    One last thing to mention is that I am currently talking to CL-Albert about this issue so hopefully we can come to some conclusion. His test unit makes the crackle very minimally to the point where to hear it he has to put his ear to the laptop. So it is different than ours.

    Threads:
    http://rog.asus.com/forum/showthread...anything-plays
    http://rog.asus.com/forum/showthread...-I-fixed-it%29
    http://rog.asus.com/forum/showthread...T-Weird-noises
    http://rog.asus.com/forum/showthread...-IS-OUT!/page9
    Today, exactly 3 hours ago, i have the same problerm like this video https://www.youtube.com/watch?v=hsrZiPs5FxE.
    But now i can fix the problem. !!!
    1) Firstly uninstall the driver realtek and install realtek audio in stock version 6.01.7576.

    2) Set your edit power plan and change advance setting :
    • a) Intel cpc energy efficiency ALL IS Disabled
    • b) PCI link state management is set all off and processor power management all is 100
    • c) and the important one system cooling policy is all active.


    3) And UNINSTALL ALL NVIDIA AUDIO from device manager and checked box remove software (dont worry it will auto install at last).

    4) Shut down your Laptop. Charge your laptop until full charge, and if in full charge, you have to plug out all the cable usb (mouse and etc) and plug out power cable too from laptop, after that turn on on your laptop whthout all cable attached in your usb or power .

    This is the solution. During 3 years many users cannot find or cannot fix the problem. But Now it solves the problem. I'm from Indonesia.

Page 27 of 27 FirstFirst ... 17 25 26 27

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •