Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Did I break the laptop/keyboard power connector?

    Hey guys. G55-VW not powering on. I had the bright idea of opening it up for cleaning but when I put it back together it won't power on.

    I had accidently popped out the black piece for the laptop/keyboard connector (the cables he pops out here: https://youtu.be/BYZAglEhuXo?t=1m27s at 1:30). I was able to get the piece back in but it still seems loose. Does this cable need a super tight fit?

    My battery light goes on when I plug the machine in. But no other lights come on when I press the power button. Anyone have any advice on how to troubleshoot this? Should the power indicator (http://www.manualslib.com/manual/269...w.html?page=48) Turn on in the case I broke something else? Or is this the most likely cause?

    Don't want to lose this machine through my own stupidity. I didn't even touch the mobo, just pulled the back off and pulled the keyboard panel off to spray some compressed air

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array C4RN1 PC Specs
    C4RN1 PC Specs
    Laptop (Model)G51VX, G71G, G73, G74SX, G53SX, G53JW, G46VW, X501A, X401A
    MotherboardASUS M5A88-V EVO
    ProcessorAMD FX-4350 Vishera Quad 4.2GHz
    Memory (part number)16GB 4x4gb Mushkin Black Line
    Graphics Card #1HD Radeon 5970
    Graphics Card #2HD Radeon 5970
    Graphics Card #3HD Radeon 5970
    MonitorSamsung SyncMaster SA450 x2 (Provided by HP)
    Storage #1Corsair Force GT 120GB SSD
    Storage #2Western Digital 1.5 TB HDD
    CaseAntec 900
    Power SupplyKingwin Lazer 1000W
    Keyboard HP OEM
    Mouse Logitech Anywhere MX
    Headset ROG Orion
    OS Windows 7, Windows 8.1
    Network RouterLinksys E-1000 (DDWRT)
    C4RN1's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    16
    Posts
    262

    I think you forgot to plug in the power button board. Remove the hinge cover and look for a small connector with 6 wires.

    The board looks like this. Of course it's attached to the bottom side of the keyboard.

    Click image for larger version. 

Name:	$T2eC16hHJF0FFZ4)HF)jBSQNFTHNUg~~60_57.JPG 
Views:	0 
Size:	192.3 KB 
ID:	47765

    As for the zif connector you damaged I would assume it's either for the status lights, kb or touchpad. Once you get the computer to power on again you'll have to diagnose if it's working or not. It's probably ok if you could get it to click back in to the zif hinge.

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array Nahrga PC Specs
    Nahrga PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G55VW-S1020V (SSD + Win 10)
    MotherboardASUS Maximus VII Ranger (Z97)
    ProcessorIntel i5-4690k @4.2GHz
    Memory (part number)16GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Sport (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU)
    Graphics Card #1XFX RX 480 GTR Black Edition
    Storage #1Samsung 840 EVO 120GB (OS)
    Storage #2Samsung 850 EVO 250GB (For games), WD Black 1TB (Storage)
    CPU CoolerCorsair H110i GT
    CaseNZXT H440
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 750W G2
    OS Windows 10
    Nahrga's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    20
    Posts
    128

    I guess you'll have to open up the laptop again and check all the cables and connect them properly. You should use this guide instead of that video: http://www.goplextor.com/asia/upgrade/user01.html

    Hope you find the problem

    EDIT: The connecter that C4RN1 mentions can also be seen on picture 7 in the link I attached.

    EDIT2: This one (ignore the text in the picture):


    And on the other side of the keyboard:
    Last edited by Nahrga; 03-23-2015 at 04:42 PM. Reason: Edited text for pictures

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Thanks for the info guys! It's super useful. You know your stuff

    I checked the back side of the connector and that side is okay. I never pulled that cable off but I might have pulled it out when i lifted the keyboard. I'll do a full strip and check it when I feel up to pulling it apart again

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Just for posterity, http://xkcd.com/979/

    This resolved the issue. The cable for the power button was still attached but not fully in. Thanks again for your help!

  6. #6
    ROG Guru: Orange Belt Array C4RN1 PC Specs
    C4RN1 PC Specs
    Laptop (Model)G51VX, G71G, G73, G74SX, G53SX, G53JW, G46VW, X501A, X401A
    MotherboardASUS M5A88-V EVO
    ProcessorAMD FX-4350 Vishera Quad 4.2GHz
    Memory (part number)16GB 4x4gb Mushkin Black Line
    Graphics Card #1HD Radeon 5970
    Graphics Card #2HD Radeon 5970
    Graphics Card #3HD Radeon 5970
    MonitorSamsung SyncMaster SA450 x2 (Provided by HP)
    Storage #1Corsair Force GT 120GB SSD
    Storage #2Western Digital 1.5 TB HDD
    CaseAntec 900
    Power SupplyKingwin Lazer 1000W
    Keyboard HP OEM
    Mouse Logitech Anywhere MX
    Headset ROG Orion
    OS Windows 7, Windows 8.1
    Network RouterLinksys E-1000 (DDWRT)
    C4RN1's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    16
    Posts
    262

    Good to hear, another ROG back up and running. Thanks for letting us know.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •