Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    ROG Enthusiast Array Wtfismyname's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Reputation
    10
    Posts
    27

    "Display Driver crashed and recovered"

    I am experiencing crashing maybe at least 3 times a week and it's obnoxious. Would it be because i have the computer in high performance mode all the time?
    I have all the latest drivers installed and i wish this problem would go away, not to mention having paid 1500 for a high performance laptop that crashes, it's unacceptable.
    I have an ASUS g74S

    any ideas would be welcome

  2. #2
    ROG Enthusiast Array fixitchris's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    10
    Posts
    53

    What version drivers ?
    G74SX-A1
    BIOS: NONE | VGA: 560M @ 311.00 | WIFI: AR9002WB-1NG @ 9.2.0.458 | LAN: Realtek PCIe BGE @ 7.37.1229.2010 | Synaptic: 15.3.43.0 | Audio: Realtek @ 6.0.1.6564
    Chipset: 9.3.0.1019 | P4G: 1.1.48 | Wireless Console : 3.0.27

  3. #3
    ROG Enthusiast Array Wtfismyname's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Reputation
    10
    Posts
    27

    oh yes my bad, I have 285.62 sir
    (Nvidia gtx 560m 3gb)

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array Yahooligan's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Reputation
    10
    Posts
    127

    Same version has done the same thing to me as well, maybe a total of 4-5 times over the past 3 weeks and they happened relatively close to each other (Sometimes a couple of hours apart, sometimes 20 minutes or so). It also only happens when I'm connected to an external monitor via HDMI, though it's not very often that I'm using it away from my desk.
    --
    Yahooligan
    ASUS G74SX-XR1

  5. #5
    ROG Guru: Black Belt Array JRd1st's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    28
    Posts
    2,224

    Quote Originally Posted by Yahooligan View Post
    Same version has done the same thing to me as well, maybe a total of 4-5 times over the past 3 weeks and they happened relatively close to each other (Sometimes a couple of hours apart, sometimes 20 minutes or so). It also only happens when I'm connected to an external monitor via HDMI, though it's not very often that I'm using it away from my desk.
    Exactly the same here. But less frequently.
    Read the User's Manual for more info.



    G74SX-A1 BIOS 203
    Intel 6230 WiFi/BT
    LG E2350 LED LCD Monitor
    Intel Series 510 120 GB SSD

    Drivers, Apps and How To's
    Latest nVidia Drivers

    JRd1st on DeviantArt.com

  6. #6
    ROG Guru: Black Belt Array JRd1st's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    28
    Posts
    2,224

    I don't see anything in that thread that proves anything. All it is is people saying "I have the same problem." Here, we have people doing the same thing, but they think it's their notebooks.

    I really hope it IS drivers, but why would it suddenly start happening to me, across different driver versions, when I've had those same drivers for months and it never happened before. In the last 3 days, it's happened 5 times. Before that, never. :shrug:

    I've gone all the way back to 280.26. But I may go to 285.38 beta because I had that one for a long time with no problems. If I get it with that, I'm throwing the "It's the driver . . ." theory out the window.
    Read the User's Manual for more info.



    G74SX-A1 BIOS 203
    Intel 6230 WiFi/BT
    LG E2350 LED LCD Monitor
    Intel Series 510 120 GB SSD

    Drivers, Apps and How To's
    Latest nVidia Drivers

    JRd1st on DeviantArt.com

  7. #7
    Slaughtahouse
    Guest
    I had the same problems myself. I went back all the way 267.XX still happened. I had to clean install them. Haven't crashed since.

  8. #8
    Slaughtahouse
    Guest
    @JRd1st, sorry but that won't help. Exactly the same situation. I had my lapper since June. No issues until 2 weeks ago. I was on 285.62. Crashed, went to the new beta. Crashed. Went to 277.33. Crashed. Went back and forth. Even went back to the default driver I had when I got my g53. Which was 267.XX. Same deal.

    Like I said in this thread, and in my thread. I had to do a clean install.

  9. #9
    ROG Guru: Black Belt Array JRd1st's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    28
    Posts
    2,224

    Did you try 285.38 Beta?

    Did you install R.A.G.E. or Crysis recently?
    Read the User's Manual for more info.



    G74SX-A1 BIOS 203
    Intel 6230 WiFi/BT
    LG E2350 LED LCD Monitor
    Intel Series 510 120 GB SSD

    Drivers, Apps and How To's
    Latest nVidia Drivers

    JRd1st on DeviantArt.com

  10. #10
    Slaughtahouse
    Guest
    I don't know about the OP but I installed RAGE about a month ago.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 07-01-2012, 03:26 AM
  2. ASUS Crosshair V BSOD's "TCPIP.SYS" & "While Playing ONLINE Games"
    By Underp4ntz in forum Other Series Motherboards
    Replies: 9
    Last Post: 07-14-2011, 11:26 AM
  3. Display driver stopped responding and has recovered
    By mbaker in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2011, 01:14 AM
  4. "Nvidia Driver has failed to respond but recovered"???
    By betelgeuse4721 in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 3
    Last Post: 06-15-2011, 04:37 AM
  5. G73SW Nvidia Control Panel Display " Chi Mei Optoe..."
    By Crispy in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 14
    Last Post: 05-27-2011, 09:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •