Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    47

    NO WINDOWS 8 PRO? and Crysis not working. g750jz

    any reason why we bought this expensive damn computer and not get windows 8 pro with it?
    there are some features that are missing that i wish that i had.

    also, i searched everywhere and i cannot find a fix to get the original crysis to work on windows 8.1, can anyone help?

    at least asus finally gave us an official gpu driver update.
    Last edited by Wr3ckloose; 04-10-2015 at 02:47 AM.

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array GottiBoi55's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    22
    Posts
    1,117

    Quote Originally Posted by Wr3ckloose View Post
    any reason why we bought this expensive damn computer and not get windows 8 pro with it?
    there are some features that are missing that i wish that i had.

    also, i searched everywhere and i cannot find a fix to get the original crysis to work on windows 8.1, can anyone help?

    at least asus finally gave us an official gpu driver update.
    Hi Wr3ckloose, if you have the G750JZ-DS71 you will have windows 8.1 Home Premium.
    Now the top JZ configuration the G750JZ-XS-72 with 32 GB ram, and with the larger M.2 ssd drives (Two 256 GB drives) will have Windows 8.1 Pro.
    I guessing you have the DS-71 configuration, and not the XS-72, right?
    Don't know about Crysis, I have no experience there, but Crysis 2 works just fine for me.

    Hope this helps.
    PS: Next time do your home work on this matter before buying.
    Last edited by GottiBoi55; 04-11-2015 at 06:50 PM.
    GottiBoi55
    Asus
    G750JZ-DS71 Windows 10 Pro (x64)
    Intel® Core™ i7 4700HQ (2.40GHz)
    Samsung
    24GB Memory DDR3 1600 MHz SDRAM
    SanDisk
    M.2 SSD 2x128GB in Raid 0 / WD-HGST-1TB HDD 7500-RPM
    NVIDIA® GeForce® GTX 880M 4 GB GDDR5 VRAM
    Second Monitor: Shar
    p Aquos 32"

  3. #3
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Add Windows 8.1 Pro for $69.99

    Windows 8.1 Pro for Students - $69
    http://www.microsoftstore.com/store/...ctID.288769600

    Windows 8.1 Pro Pack - $99
    http://www.microsoftstore.com/store/...ctID.288392300

    Actually, there aren't many reasons to get the Pro Pack / Pro for Students, especially with a laptop (hardware limits). All the differences can be made up with Open source / free / 3rd party apps, or even downloaded from Microsoft.

    Compare Windows 8.1 Editions
    https://www.microsoft.com/en-us/wind...e/default.aspx

    After living with Windows 8.1 Pro Pack, then re-installing Windows from Asus Backtracker, it hasn't been worth the effort to reinstall it

    When I had Pro installed, I needed to use the Programs and Features Options panel to uninstall Hyper-V so I could use Virtualbox/VMware.

    Bad timing for the Crysis question, I just uninstalled my Windows 8.1 install, and don't have a bookmark for how I did it... I did find the solution by this search, but I don't have the destination link that worked

    Likely it was this one, I installed via the original DVD install, not Steam.
    http://answers.ea.com/t5/Crysis/Crys...g/td-p/3055956

    Here is the search:
    https://www.google.com/search?q=crys...utf-8&oe=utf-8

    Please come back and let us know which install you used and what the changes were that made it work for you.
    Last edited by hmscott; 04-12-2015 at 02:54 AM.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    47

    Quote Originally Posted by GottiBoi55 View Post
    Hi Wr3ckloose, if you have the G750JZ-DS71 you will have windows 8.1 Home Premium.
    Now the top JZ configuration the G750JZ-XS-72 with 32 GB ram, and with the larger M.2 ssd drives (Two 256 GB drives) will have Windows 8.1 Pro.
    I guessing you have the DS-71 configuration, and not the XS-72, right?
    Don't know about Crysis, I have no experience there, but Crysis 2 works just fine for me.

    Hope this helps.
    PS: Next time do your home work on this matter before buying.

    lol@ your last comment. i guess youre right. and screw you on top of that , but you are right. i have laptops at half the cost with the pro version so i guess this should have been an automatic feature seeing that the jz , one i got was msrp 2500 damn dollars. oh well.

    crysis 2 works great on mine also. smh

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    47

    Quote Originally Posted by hmscott View Post
    Add Windows 8.1 Pro for $69.99

    Windows 8.1 Pro for Students - $69
    http://www.microsoftstore.com/store/...ctID.288769600

    Windows 8.1 Pro Pack - $99
    http://www.microsoftstore.com/store/...ctID.288392300

    Actually, there aren't many reasons to get the Pro Pack / Pro for Students, especially with a laptop (hardware limits). All the differences can be made up with Open source / free / 3rd party apps, or even downloaded from Microsoft.

    Compare Windows 8.1 Editions
    https://www.microsoft.com/en-us/wind...e/default.aspx

    After living with Windows 8.1 Pro Pack, then re-installing Windows from Asus Backtracker, it hasn't been worth the effort to reinstall it

    When I had Pro installed, I needed to use the Programs and Features Options panel to uninstall Hyper-V so I could use Virtualbox/VMware.

    Bad timing for the Crysis question, I just uninstalled my Windows 8.1 install, and don't have a bookmark for how I did it... I did find the solution by this search, but I don't have the destination link that worked

    Likely it was this one, I installed via the original DVD install, not Steam.
    http://answers.ea.com/t5/Crysis/Crys...g/td-p/3055956

    Here is the search:
    https://www.google.com/search?q=crys...utf-8&oe=utf-8

    Please come back and let us know which install you used and what the changes were that made it work for you.
    thanks hmscott, the feature im looking for is actually something minor. i wanted to get rid of the lock screen wallpaper. (the one that shows the time and goes away after hitting a key. )after doing several searches, only the pro version had a tool to remove this.

    i remember reading that forum. after i spent a long time with a less than knowledgeable EA online customer service rep. everyone seems to have some kind of solution but none of them has worked so for.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Good morning.

    Regarding Crysis 1, I was also unable to get the boxed version (Crysis Maximum Edition) running.
    The solution to my issue was to contact EA costumer support and have then to add crysis to my origin account.
    After that my issue was fixed. I must admit that the EA costumer support is pretty good.


    P.S. What is so special about the pro Version of windows 8.1 ?
    Best Regards

  7. #7
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by Wr3ckloose View Post
    thanks hmscott, the feature im looking for is actually something minor. i wanted to get rid of the lock screen wallpaper. (the one that shows the time and goes away after hitting a key. )after doing several searches, only the pro version had a tool to remove this.
    i remember reading that forum. after i spent a long time with a less than knowledgeable EA online customer service rep. everyone seems to have some kind of solution but none of them has worked so for.
    Wr3ckloose, here is how to remove the lock screen in Windows 8.1 with/without Pro

    How to Disable Lock Screen in Windows 8 and Later?
    http://www.askvg.com/how-to-disable-...-in-windows-8/

    For this change you can forget the Group Policy editor, which is why I assume you thought you needed Windows 8.1 Pro.

    Using regedit go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Win dows\Personalization and add the DWORD NoLockScreen and set it to 1, then reboot, and no lock screen, works for me

    And, here is how to install the Group Policy Editor into Windows 8.1 (non-Pro):

    Windows Cannot find Gpedit.msc Error – Windows 7/8 FIXED <== may not be best version of fix, still looking, gpedit.msc works but not all policies are there.
    http://www.rushinformation.com/windo...dows-78-fixed/

    Install and then copy files from SysWow64 to System32 as shown.

    Click image for larger version. 

Name:	screen shot of gpedit.msc - but not all policies are intsalled.JPG 
Views:	0 
Size:	105.0 KB 
ID:	48317

    Not all templates are there, like the lockscreen, even after installing these:

    Download Administrative Templates for Windows 8.1 Update
    http://www.thewindowsclub.com/admini...ows-8-1-update

    Probably need to add them, or? And, could find newer gpedit.msc installer... will update later if I find something useful...

    And, for future reference, here is a nice site to lookup policies to find out the matching registry change:

    http://gpsearch.azurewebsites.net/#7401

    Click image for larger version. 

Name:	gpsearch site for cross referencing group policy with registry change.JPG 
Views:	0 
Size:	156.1 KB 
ID:	48318

    At least you don't need Windows 8.1 Pro for the lockscreen fix
    Last edited by hmscott; 04-12-2015 at 12:32 PM.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    47

    Quote Originally Posted by hmscott View Post
    Wr3ckloose, here is how to remove the lock screen in Windows 8.1 with/without Pro

    How to Disable Lock Screen in Windows 8 and Later?
    http://www.askvg.com/how-to-disable-...-in-windows-8/

    For this change you can forget the Group Policy editor, which is why I assume you thought you needed Windows 8.1 Pro.

    Using regedit go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Win dows\Personalization and add the DWORD NoLockScreen and set it to 1, then reboot, and no lock screen, works for me

    And, here is how to install the Group Policy Editor into Windows 8.1 (non-Pro):

    Windows Cannot find Gpedit.msc Error – Windows 7/8 FIXED <== may not be best version of fix, still looking, gpedit.msc works but not all policies are there.
    http://www.rushinformation.com/windo...dows-78-fixed/

    Install and then copy files from SysWow64 to System32 as shown.

    Click image for larger version. 

Name:	screen shot of gpedit.msc - but not all policies are intsalled.JPG 
Views:	0 
Size:	105.0 KB 
ID:	48317

    Not all templates are there, like the lockscreen, even after installing these:

    Download Administrative Templates for Windows 8.1 Update
    http://www.thewindowsclub.com/admini...ows-8-1-update

    Probably need to add them, or? And, could find newer gpedit.msc installer... will update later if I find something useful...

    And, for future reference, here is a nice site to lookup policies to find out the matching registry change:

    http://gpsearch.azurewebsites.net/#7401

    Click image for larger version. 

Name:	gpsearch site for cross referencing group policy with registry change.JPG 
Views:	0 
Size:	156.1 KB 
ID:	48318

    At least you don't need Windows 8.1 Pro for the lockscreen fix

    yes, i came across that site also and when i went to edit, this is what i discovered. smh no Personalization folder.

    guess ill have to try the other options when i have time.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos rog.JPG  

    Last edited by Wr3ckloose; 04-12-2015 at 02:17 PM.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    47

    Quote Originally Posted by jae686 View Post
    Good morning.

    Regarding Crysis 1, I was also unable to get the boxed version (Crysis Maximum Edition) running.
    The solution to my issue was to contact EA costumer support and have then to add crysis to my origin account.
    After that my issue was fixed. I must admit that the EA costumer support is pretty good.


    P.S. What is so special about the pro Version of windows 8.1 ?
    Best Regards

    I might need to try with EA again. they guy i talked to knew absolutely nothing. ive tired adding to origin and even added the direct x extension to the command line with no results. the most consistent thing im getting from forums is that the game is not compatible with windows 8.1.

    i find that hard to believe . also there is some kind of crack but i dont have time for that.

  10. #10
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by Wr3ckloose View Post
    yes, i came across that site also and when i went to edit, this is what i discovered. smh no Personalization folder.
    guess ill have to try the other options when i have time.
    Wr3ckloose, you can make the folder and create the DWORD, it should work.

    Click image for larger version. 

Name:	regedit policies personalization.JPG 
Views:	2 
Size:	98.8 KB 
ID:	48328

    I kinda like the Seattle Skyline, so I enabled it again - set NoLockScreen to 0
    Last edited by hmscott; 04-12-2015 at 03:41 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •