Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 74
  1. #11
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    52

    980M G751JY here and I get 60fps most of time time with the occasional dip to the low 50s. I am very impressed with the optimization of this game.

  2. #12
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Guys, I ran across this while looking up GTA performance, there is CPU induced lag being introduced by the Nvidia Streaming daemon - independent of GTA V, but people are noticing it after installing GTA V and Nvidia 350.12

    I found what was causing my PC to stutter
    https://www.reddit.com/r/GTAV/commen...pc_to_stutter/

    The daemon is using high CPU even while idle. Stopping it and disabling startup at boot solve the problem - not sure what you need to do to fix it if you also want to use your Shield

    nvidia - stop streaming NvStreamSvc and disable startup
    Click image for larger version. 

Name:	nvidia stop streaming NvStreamSvc.JPG 
Views:	16 
Size:	45.3 KB 
ID:	48400

    You can also stop it via the Services Manager GUI, services.msc

    Click image for larger version. 

Name:	services.msc stop Nvidia Streaming and disable startup.JPG 
Views:	4 
Size:	50.5 KB 
ID:	48401

    I also found others complaining about the daemon opening a bunch of IP connections randomly...please let us know if you see it happen.

    I still want the optimization suggestions made by Geforce Experience, so I don't want to solve this by not installing GFE. I wish there was a finer grain installer that asked if I wanted Shield support.
    Last edited by hmscott; 04-16-2015 at 07:55 AM.

  3. #13
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    76

    Game runs perfect here , on gtx 980M all ultra except grass to very high,MSAA 2x TXAA,60fps with dips to 45 very rare.

    Cheers.

    If the game give u guys send, sont sent message ,just start the game from gtaV.exe as administrator.That did the trick for me.

  4. #14
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    19

    serbicu, how can u get that sort of performance ,, I'm trying to find a stable settings to stay over 60fps , but while driving fast and when there's a lot of cars it drops under 60 fps.. I don't understand what the problem is .. some say that it's the SSD samsung 840 evo , but that seems unlikely....

    serbicu what hard drive you have ?

  5. #15
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    76

    I have the 128x2 ssd m2 raid and 1TB hdd version of the 751jy.GPU is stock

    The game is installed on the ssd.

    Also I play with mouse & keyboard and u have to set maouse to direct imput rather than raw and the game is much smoother

  6. #16
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by rowee270 View Post
    I've got the Nvidia Geforce 970m and I'm getting a average 45 fps at 1080p with virtually everything on max except shadow quality (high) and MSAA only 2x. The frame rate peaks at about 60 and can go as low as 30fps (with v-sync off - with it on it's a steady 30fps). The main limitation to enabling all these features is the 3GB of VRAM.

    I also found the jaggies (popping moire effect) distracting without some MSAA enabled.

    Looks great, am happy with it!
    What Driver set are you using?

    GTX 970m Lappy (RoG G751JT) and I've been using 347.09 as the new Nvidia Game ready 350.12 were crashing the game after 5 minutes of play.

    Everything ultra same as yourself and only issue I get is flickering grass, while the Nvidia Game ready 350.12 Drivers sort out the flickering grass effects, they're not a stable driver set for my 970m.
    Other than that the game plays fantastic on the 347.09 drivers.

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by SDoern View Post
    Hi,

    ich have the G751JY with GTX980m Model and GTA5 crash in the intro. Did the game work for you ? I have installed the new nvidia driver but same problem. The crash show the message application error on GTA5.exe :-(
    Try installing the Nvidia Driver set v347.09

  8. #18
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    76

    Guys ,the Vsync in this game in broken,just turn it off.

  9. #19
    MorphinePG Array MorphinePG@gmail.com PC Specs
    MorphinePG@gmail.com PC Specs
    MotherboardASUS ROG MAXIMUS HERO ALPHA
    Processori7 6700K
    Memory (part number)CORSAIR Vengeance LED 8GB DDR4 3000MHz x4
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GTX1080
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1SAMSUNG 950 PRO 512GB M.2 PCI-Ex4 SSD
    Storage #2SAMSUNG 850 PRO 1Tb 2.5" SATA3 SSD + 3Tb Seagate Constellation ES.3 SATA3 HDD
    CPU CoolerCORSAIR Hydro H115i
    CaseCoolerMaster MasterCase Maker 5
    Power SupplyCORSAIR RM1000i
    Keyboard CORSAIR K70 LUX RGB
    Mouse ASUS ROG Gladius
    Headset ASUS ROG ORION PRO
    Mouse Pad ASUS ROG WHETSTONE
    Headset/Speakers Edifier CineSound B7
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC88U

    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by serbicu View Post
    Guys ,the Vsync in this game in broken,just turn it off.
    V-Sync makes sense to include if FPS exceed the maximum refresh rate of the monitor. (For example, if the monitor 60Ghz, but the game gives 75-80 on your settings).but if fps 55-60 and drops to 45-40, the V-Sync is better to disable

  10. #20
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    76

    I know how vsync works, but in this game is broken.With it on in GTA5 many complain that the gpu usage is 50/60% and that is not ok.Look it up .

    I never play with vsync.I have the monitor OC to 100hz.

Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •