Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Question How do i install UEFI windows?

    Hello,
    I just got my new G751, and i am already loving it
    Currently I am installing all the drivers, but when restarting i can see it sit idle for ~10 seconds, with a blank screen and text mode cursor.

    Do i need to change the default BIOS settings to enable UEFI? I tried googling, but the information is sparse and really not too clear for someone only a bit tech-savvy :P

    I've seen the information in pinned windows install thread, stating i should choose UEFI:Matsitabd when starting installation. Unfortunately mine did not have such an option, which i believe may be caused by bad bios settings?
    I have 256 GB SSD drive. If you could let me know how how can i do it (can i even install windows uefi using dvd and not some iso and usb drive?).

    Also, when i simply enabled secure boot i lost all my boot options - i must be missing more options, but i can't see anything resembling UEFI.

    Any help would be greatly appreciated!
    Last edited by krmk; 04-18-2015 at 05:22 PM.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Did you do fresh install? If not then then it should already be in uefi, no need to change anything. Does the ROG logo comes up at boot?

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    47

    If you did a 'fresh' install, then you didn't make your install a uefi install. Go back into bios, and reset to default settings, reboot, and install from your newly made usb stick using the following instructions:
    http://www.eightforums.com/tutorials...e-windows.html

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by benjmyers1 View Post
    If you did a 'fresh' install, then you didn't make your install a uefi install. Go back into bios, and reset to default settings, reboot, and install from your newly made usb stick using the following instructions:
    http://www.eightforums.com/tutorials...e-windows.html

    You are right, I checked windows install log and it detected bios, not uefi.
    Am i safe enough with resetting bios to default that i can't possibly break anything by doing that ?

    Thanks for instructions, will follow through!

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    35

    No need to touch anythin in the bios, you NEED a usb drive to install uefi, and yes the UEFI has to appear next to your drive in order to install in uefi mode. I can walk you through it if you need.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    35

    1. Get a usb drive
    2. Restore defaults in bios
    3. http://windows.microsoft.com/en-us/w...-refresh-media
    4. Press esc rapidly right after powering on your lappy
    5. Select UEFI:nameoftheusbdrive
    6. Custom install
    7. Select and delete all partitions
    8. Select your main hard drive and click new
    9. Verify that there are 4 partitions created on your main hard drive
    10. Proceed to install
    11. ??????
    12. Profit?

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by GhostriderZ85 View Post
    1. Get a usb drive
    2. Restore defaults in bios
    3. http://windows.microsoft.com/en-us/w...-refresh-media
    4. Press esc rapidly right after powering on your lappy
    5. Select UEFI:nameoftheusbdrive
    6. Custom install
    7. Select and delete all partitions
    8. Select your main hard drive and click new
    9. Verify that there are 4 partitions created on your main hard drive
    10. Proceed to install
    11. ??????
    12. Profit?
    I am creating a bootable USB as we speak
    May I ask why 4 partitions in point 9?

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    35

    I am on the road and i can't remember what are those partitions but that is the difference between the uefi install and the regular install, if there are less than 4 partitions then it's not uefi

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    47

    naw, just delete all the partitions, you don't need any, start with a fresh drive....I did NOT use the asus fresh install.....just used a microsoft winodws 8.1 clean install disk, just make sure you make the usb install disk uefi bootable with RUFUS, like i said in my last post

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Just read my step by step directions, it includes deleting all partitions, and no you don't need rufus

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •