Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Guru: Green Belt Array UltraNEO* PC Specs
    UltraNEO* PC Specs
    Laptop (Model)Dell XPS 13
    MotherboardAsus Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel i7-6850k
    Memory (part number)G.SKILL F4-3600C17Q-32GTZR
    Graphics Card #1Titan X (Pascal)
    Graphics Card #2Titan X (Pascal)
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q (x3)
    Storage #1Samsung 970 Pro 1TB NVMe
    Storage #2Samsung 860 Pro 1Tb (x4)
    CPU CoolerCustom Watercooled
    CaseCaseLabs SMA8
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Keyboard Paradise Custom
    Mouse Logitech G903
    Mouse Pad Logitech G840 XL
    Headset/Speakers ART SLA2 Linear Amp with JBL Control 5
    OS Win 10 Pro
    Network RouterPF Sense
    Accessory #1 Logitech Brio 4k
    Accessory #2 Logitech PowerPlay Game Pad
    UltraNEO*'s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    48
    Posts
    595

    Exclamation [REBE] Updated BIOS 0801 and Qcode 01 pretty often... HELP

    Hi guys.

    It's not often I come here for help and support...

    Just flashed my BIOS to the latest version 0801, from 0501 in an attempt to solve the random QCode 01 event. Only now it's happening way more often. The only way out is to power off the system entirely wait for the LEDs to power down before repower-up!

    Leaving everything in the BIOS to default works fine. So does setting the memory profile to XMP 1 (active). However making any changes to the RAM speed to run at 1866MHZ will cause the system to hit a 01 error.

    What's going on? What does QCode 01 mean?

    Anyone have any ideas?
    ASUS ROG RVIE Omega | i9-9980xe | Dominator Platinum 128GB 3333 MHz | EVGA RTX 2080 Ti SLI | Samsung 970 Pro 1TB NVMe (x3)
    WD Black 4TB x2 | WD Black 6TB | Corsair AX1200i | CaseLabs SMA8 | Custom Water Cooling | HWLabs Black Ice Nemesis GTX 560
    XSPC RX 480 v3 | XSPC D5 Vario x2 | EK Blocks | EK-RES X3 400 | BitsPower Fittings | GentleTypoon 1850 x12 | Corsair SP140 x8 | Lamptron CM615

    Twitch.tv/MsNikita | Twitter.com/MsNikitaTV | Instagram.com/MsNikitaTV | Reddit.com/r/MsNikitaTV

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Deon017 PC Specs
    Deon017 PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Extreme Black Motherboard
    ProcessorIntel Core i7 4960X Extreme Edition
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro CMY32GX3M4A2133C11 32GB
    Graphics Card #1Asus Poseidon GTX 980Ti
    MonitorAsus Rog Swift 27" 3D Monitor
    Storage #1ASUS RAIDR Express 240GB PCI-E SSD
    Storage #2HDD: Intel 520S 240GB SSD
    CPU CoolerEK Supremacy Elite CPU Waterblock for Intel 2011
    CaseCorsair Obsidian 900D Super Tower Case
    Power SupplyCorsair AX1200i Digital ATX Modular Power Supply
    Keyboard Logitech G19s Gaming Keyboard
    Mouse Asus ROG Gladius
    OS WIN 10
    Network RouterAsus RT-AC3200
    Deon017's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    147

    Just states power on - reset detected (hard/soft) - have you tried to test your memory or reseat them - in your bios check to see that they show ok with no errors - I have had it with one memory stick showing error in the bios - just reseated it and it has been fine.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •