Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Shadowplay Button

    On my laptop, a G751JM, whenever i press the shadowplay button, an image showing me how to set up shadowplay is pulled up
    despite shadowplay already being set up. Is this normal & if not, how can i fix this?

  2. #2
    ROG Member Array supertoad PC Specs
    supertoad PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JY
    MotherboardASUS Maximus VII Ranger
    Processor4790k
    Memory (part number)Kingston 2x 8Go
    Graphics Card #1Asus gtx 580 DC II
    MonitorBenq XL2720T
    Storage #1Seagate baraccuda 1To
    CPU CoolerNoctua NHU12P-SE2
    CaseCorsair Obsidian 800D
    Power Supplycorsair ax1200i
    Keyboard acer cheap keyboard :p
    Mouse Logitech g700
    Headset Razer carcharias 2.1
    Mouse Pad Func surface 1030L R2
    OS Windows 8.1
    Accessory #1 corsair link manager
    supertoad's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    11
    Posts
    9

    in the setting you can assign a key, i choose the shadowplay button of my keyboard and now its record.


    and let geforce experience open

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thanks

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    35

    See the shadowplay button on the top right corner? Press it, there will be a switch to actually turn on shadow play

  5. #5
    ROG Guru: Green Belt Array hexaae PC Specs
    hexaae PC Specs
    Laptop (Model)ASUS Gaming Laptop GL703GS
    MotherboardIntel HM370 Cannon Lake-H
    Processori7-8750H
    Memory (part number)32GB DDR4 @2666MHz (dual-channel)
    Graphics Card #1NVidia GTX 1070 8GB
    Monitor1080p 144Hz 17" G-Sync AUO B173HAN03.2
    Storage #11TB SSD Crucial MX300
    Storage #2NVMe Samsung PM916
    Mouse ROG Strix Carry Wireless-BT mouse
    Mouse Pad MouseRug collection
    Headset/Speakers Realtek HD (ALC295)
    OS Windows 10 PRO x64
    Accessory #1 XBox One Bluetooth gamepad
    Accessory #2 Hori Fighting Stick Mini
    Accessory #3 4K Blu-Ray UHD USB Archgon Star
    hexaae's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    27
    Posts
    649

    How does Shadowplay work?
    It pops-up the splash screen with 1,2,3... but if I click on Launch App nothing happens.
    I've installed 353.06 without GeForce Experience and 3D options....

    Perhaps I need this one http://www.geforce.com/geforce-experience/download too...?
    Sorry guys I'm the kind of guy who hates bloatware
    Last edited by hexaae; 06-15-2015 at 08:14 PM.

  6. #6
    ROG MASTER Array ROGTWAT PC Specs
    ROGTWAT PC Specs
    Laptop (Model)G751JY
    MotherboardIntel® HM87
    ProcessorIntel Core i7-4720HQ
    Memory (part number)16GB (2x8GB)
    Graphics Card #1nvidia GeForce GTX 980M
    Monitor1920x1080p IPS @85Hz
    OS Windows 10
    ROGTWAT's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    105

    Quote Originally Posted by hexaae View Post
    How does Shadowplay work?
    It pops-up the splash screen with 1,2,3... but if I click on Launch App nothing happens.
    I've installed 353.06 without GeForce Experience and 3D options....

    Perhaps I need this one http://www.geforce.com/geforce-experience/download too...?
    Sorry guys I'm the kind of guy who hates bloatware

    That's not bloatware, that's a pretty handy GPU suite and yes you need it for Shadowplay^^
    ASUS G751JY | i7-4720HQ | GTX 980M | 16GB RAM | M.2 SSD + HDD | WIN 10

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Shadowplay is a geforce experience feature,

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •