Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 35
  1. #21
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    10

    so... I upgraded to windows 10 in the past few days, and frankly what happened was a total failure for
    it slows down "A LOT" or worse hangs
    so I though a reset would probably fix my problems and guess what? it got worse!!

    1. Keyboard backlit doesn't work or other function keys (Downloaded ATK package for windows 10 and it worked again thankfully)
    2 touchpad doesn't work properly (again download the touchpad driver for windows 10, works flawlessly)

    all of the Asus bloatware are missing and I use 3 of them which is the maxxaudio and the one where we can change color settings for the monitor
    (forgot what its called fn + c button) and I often use both of them since I often watch movies and the ROG mouse settings, now I cant change
    my mouse keys

    already installed the ATK package (praying that it would be there) but no avail

    any suggestions guys?

  2. #22
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by alvin090691 View Post
    so... I upgraded to windows 10 in the past few days, and frankly what happened was a total failure for
    it slows down "A LOT" or worse hangs
    so I though a reset would probably fix my problems and guess what? it got worse!!

    1. Keyboard backlit doesn't work or other function keys (Downloaded ATK package for windows 10 and it worked again thankfully)
    2 touchpad doesn't work properly (again download the touchpad driver for windows 10, works flawlessly)

    all of the Asus bloatware are missing and I use 3 of them which is the maxxaudio and the one where we can change color settings for the monitor
    (forgot what its called fn + c button) and I often use both of them since I often watch movies and the ROG mouse settings, now I cant change
    my mouse keys

    already installed the ATK package (praying that it would be there) but no avail

    any suggestions guys?
    that is strange, all the bloatware from asus is still usable on my side, did you check the bloatware on 8.1 support list? i dunno if the maxx audio is there but i think the Splendid is there.

    did u aleardy reinstall the intel and nvidia? in some cases the driver intel is very buggy .

  3. #23
    ROG Member Array akinto2006's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    I jumped to windows 10... my experiences:

    1. ASUS bloatware still usable. They're under ASUS folder in start menu
    2. Very slow start up
    3. Avast firewall doesn't work. I'm trying solution for now.
    4. My Office 2013 activator doesn't work (will have to buy a legit copy)

    So far... that's all I've encountered. Not using Cortana due to regional support.

  4. #24
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by akinto2006 View Post
    I jumped to windows 10... my experiences:

    1. ASUS bloatware still usable. They're under ASUS folder in start menu
    2. Very slow start up
    3. Avast firewall doesn't work. I'm trying solution for now.
    4. My Office 2013 activator doesn't work (will have to buy a legit copy)

    So far... that's all I've encountered. Not using Cortana due to regional support.


    yeah some antivirus doesnt work with windows 10.
    that is strange. did u see what hogging the disk in startup?

  5. #25
    ROG Member Array akinto2006's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    An update:

    1. Slow start-up caused by Avast. Downloaded latest installer and used Avast cleaner to uninstall previous. Running much better now.
    2. Firewall of Avast now works.
    3. Office now Activated. LOL. Still buying the legit though.

    So far so good. Will check gaming performance after work.

  6. #26
    ROG Member Array akinto2006's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Can anyone confirm that a clean install can solve all issues for the G501?

  7. #27
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by akinto2006 View Post
    Can anyone confirm that a clean install can solve all issues for the G501?
    what issue ?

    EDIT : Asus just updated their support page containing all updates for Windows 10

    i suggest update everything on that list .
    Last edited by dienow; 08-14-2015 at 02:00 PM.

  8. #28
    ROG Member Array akinto2006's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Can you guys post the default page file settings on a Win8.1 G501? I believe it's not set to "System Managed"

  9. #29
    ROG Member Array akinto2006's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    I updated all drivers on the list but to no avail... still slow as hell... if this keeps up then I might have to revert to 8.1

  10. #30
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    44

    is it the ntoskrnl.exe that uses ram and cpu usage?
    any program not compatible with windows 10 will have memory leak or abnormal cpu usage.

    clean install should fix it , but save it as a last resort.

    Edit : some reddit user confrimed that cumulative update fix the memory leak http://redd.it/3h17m7
    Last edited by dienow; 08-15-2015 at 07:21 AM.

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •